RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2326|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買油車玩....

quakequake 發表於 2008-1-1 15:17:07 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好,我係超新手,去過TKO 幾次後中哂毒,見到好多師兄玩油車真係好好玩噤,如果想買,請問大家有咩好介紹?
我search 過D post ,多數師兄都話DBX 好,請問宜加仲有無貨呀?或者仲有無其他choice 呀?
 樓主| quakequake 發表於 2008-1-1 16:53:37 | 顯示全部樓層
請問邊間有得買呀?
仲有想問下可唔可以換個28 級engine呀?
除左DBX 外仲有無其他choice呀?
 樓主| quakequake 發表於 2008-1-1 17:02:55 | 顯示全部樓層
KWS 鍵全有無得買呀?
可唔可以換孖速?
 樓主| quakequake 發表於 2008-1-1 19:02:33 | 顯示全部樓層

多謝提醒,睇過D師兄幾次,都知道有幾污穢啦!

我反而擔心要預備買好多配件啦!(eg. 油,temp gun, etc.)(無錢呀!)
 樓主| quakequake 發表於 2008-1-2 19:13:45 | 顯示全部樓層
原帖由 valklai 於 2008-1-2 09:44 發表

我覺得玩越野車架車大D會好玩D(冇咁易磨到底板+勁d+瘋癲d+多d飛沙走石)
我會建議你買kyosho infurno buggy 1:8 RTR arround $2xxx

但係kyosho inferno 1:8好似比較舊D,會唔會有D過時呢?
 樓主| quakequake 發表於 2008-1-2 22:09:32 | 顯示全部樓層
多謝兩位師兄提醒,Inferno 我都有研究過,雖然有新車,仲可以換快D 既engine,不過只係覺得買一部差唔多兩年前既車,係咪應該買部新款呢?
 樓主| quakequake 發表於 2008-1-3 16:46:04 | 顯示全部樓層
原帖由 valklai 於 2008-1-3 10:39 發表

哦原來你係可以使得起$$$嘅,咁更係應該買部新款啦
咁就易辦啦
咁就買team rosi 8ight-----------$3xxx
or   Xray------------------------$3xxx
     Max 21 M5B or OS21 VZB V-spec.or Sirio Evo2 5 ...

哈哈,唔好誤會,噤又唔係話使得起,budget大約預$3k-4K,仲要連電,油,controller,簡單工具等。(因為我真係咩都無)

你suggest 個D好似係外國野,個樣都ok,不過forum 好似比較少講,請問有咩買點?零件在香港流行嗎?