RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2946|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手入左awd..遲d放相,,有野問

嘉頓子 發表於 2007-10-30 22:10:08 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
星期日820買左架AWD
連控.drift呔.86殼,電 計埋計埋1400左右
遲d post 返d 相俾大家睇下

玩左2日..想問
1.呔玩幾耐換一次
2.有咩野要改?主要想跑得快d 同定d..
3.彈弓,魔打 使唔使換?邊隻好..
4.魔打個T 比..幾多比幾多會好跑d同drift得好d?有無關係?
5.想問底燈同車頭燈點加?
6.度數係咩黎?

樓主| 嘉頓子 發表於 2007-10-30 22:28:53 | 顯示全部樓層
應該都係屋企玩多...遲d放假先落場玩
同埋多係d 球場玩...
可否po晒drift 同 run 果d 資料...XD"遲d改都方便d

師兄呢2隻字吾敢當....新手黎...xd
 樓主| 嘉頓子 發表於 2007-10-31 19:18:47 | 顯示全部樓層
我個po變左大家吹水主題....><"
想問成日講果d度數....其實係咩黎?
 樓主| 嘉頓子 發表於 2007-10-31 20:36:10 | 顯示全部樓層
原帖由 henry888 於 2007-10-31 07:26 發表
我以前都試過放落球場玩, 不過mini仔離地太低, 玩完好傷車, 又多大粒塵, 整壞d野
我唔建議去球場玩
球場setting就好易姐, set 到比較推頭: 頭尾toe-in 1-2度, 頭30度呔, 尾20度呔, 其他野就原裝ok,
摩打有幾快得 ...

20 度呔...toe-in 1-2 度 果d咩黎?
 樓主| 嘉頓子 發表於 2007-10-31 22:14:42 | 顯示全部樓層
頭先整開左之後再砌返發覺收油既時候左後輪好快停,,,,同其他3個輪收既時間唔同同埋嘈左好多...試過換過幾個此..唔知有咩問題?
 樓主| 嘉頓子 發表於 2007-11-2 19:58:11 | 顯示全部樓層
原帖由 karl 於 2007-10-31 23:54 發表
係咪上螺絲太緊鎖住左呀

應該唔係喎我諗...聽日出kws買野...順便叫佢幫我睇睇
同埋我想問架車有d咩可以改??
有無金屬件架miniz?