RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ZeroKwok
打印 上一主題 下一主題
收起左側

X-Power 新車有得訂了呀

henry888 發表於 2015-1-10 02:23:00 | 顯示全部樓層
哥高查 發表於 2015-1-9 08:37
但係套避震咁似 A 品牌果款,會自動走位(較牙定位後,行駛時會自動上下走位,令車高不一) 果套既 ...

呢個問題好易解決吧,一滴膠搞掂
henry888 發表於 2015-2-7 19:49:57 | 顯示全部樓層
哈哈,幾好,客觀講,kyosho AWD由零開始買,改好玩得都要3千零蚊,當中亦要花大量時間去執到架車好跑,只可以好肯定講,係可以執到好正形,好好跑,不過先天不足係重量分佈唔好,加上重來都係獨市生意,無需改善太多,所以玩左咁多年都係咁,依家多左其他廠參與呢個市場,重點打破重量分佈呢個缺口,係好事,一來大家多個選擇,唔使局玩kyosho, 二來kyosho既支持者其實都有好處,就係如果其他廠既車可以有能力威脅到kyosho,先有機會刺激kyosho再出d新野,咁我地玩家先係最大得益。問題係依家其他廠點先有能力出到嫁好既車,無人會介意要花幾多時間去set車,只會介意可唔可以將架車set到心目中既能力,而呢架車有無呢個能力,有待大家去研究,所以我自己認為其他廠最重要係研究下點promote架車,令多d人玩,先有機會發掘到架車既潛力,加上需要研究一下各大場地玩緊d咩,重點promote架車去fit各個場既需要,咁就做到廠家,場地同玩家都贏。