RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sing.kh8212
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[青衣遙控車活動]

herbert1 發表於 2010-2-21 08:33:51 | 顯示全部樓層
herbert1 發表於 2010-2-22 09:12:12 | 顯示全部樓層
2月24日 青衣遙控車活動 ( 星期3)   

地點 :            
           -------> (1) 青衣大王下村緑色空地塲      
                        (2) 青衣美景空地塲      
                        (3)青衣機鐵橋底
時間:8:30pm--11:00pm  

歡迎各方1/10touring car--M車--Drift 漂移---只限電車參加  (請勿帶油動車來玩)。
     參加方法:
* 歡迎任何新朋友。* 各位參加者請先COPY 這些新近名單之後,再加上自己的名稱,
* 車種, 頻道及類別 (快車組或漂移組) 方便網看有否撞頻,,請大家合作。
    注意事項:
* 大家緊記,小心,不要撞到任何途人。
* 賽道內請勿停車, 免生撞車意外。
* 車手如發現車輛有問題, 請早揚聲提示後車。
* 各車手要學識收油, 禮讓,唔好夾硬黎。
    義務:
* 各車手玩車過程中不要撞倒賽道位置, 如有撞掉, 請有責任地自行修理該位置, 保持賽道完整。
* 大家緊記,當玩完車後請幫手收拾用具, 留番下次用。
* 請保持場地清潔, 請拾起用埋貼之膠紙或用具。

1)sing        FF .DC5                      FM27.025 /2.4G
2)JACKY    TA-05(S15)                     AM27.XXX
3)herbert     F111111111               2.4G
herbert1 發表於 2010-2-22 18:59:20 | 顯示全部樓層
3)herbert     F111111111               2.4G
仲,F1
sing.kh8212 發表於 2010-2-22 13:25

F1雖然難玩,但我唔會放棄
herbert1 發表於 2010-2-22 19:17:06 | 顯示全部樓層
1317# sing.kh8212

1V呀
1CELL 2.幾V另1CELL3.幾V
排電重有咩野可以利用
BENNY_謙 發表於 2010-2-22 19:13

電已死,仲有T插同電線有用
herbert1 發表於 2010-2-22 19:39:01 | 顯示全部樓層
好有決心喎...
jacky192930 發表於 2010-2-22 19:36

應該係人就車唔係車就返人 , 只好練習練習
herbert1 發表於 2010-2-24 09:15:44 | 顯示全部樓層
阿星,今次帶多卷膠紙啦,我得返半卷咋
herbert1 發表於 2010-2-24 22:58:50 | 顯示全部樓層
其實我想問如果星期5有無人玩???

咁就星期5同6都有得玩
herbert1 發表於 2010-2-24 23:04:22 | 顯示全部樓層
F104頭剷+尾翼

羅c位係fit既,不過要改少少先裝倒..........

尾翼可較角度,車底仲有diffuser,唔打得都睇得
herbert1 發表於 2010-2-25 00:13:14 | 顯示全部樓層
星期5有無人玩
青衣大王下村緑色空地塲
1)sing        FF .DC5                      FM27.025 /2.4G
2)herbert  F11111                     2.4G
herbert1 發表於 2010-2-25 11:16:02 | 顯示全部樓層
2月27日 青衣遙控車活動 ( 星期6)   

地點 :            
                   (1) 青衣大王下村緑色空地塲                           
      ------->  (2) 青衣美景空地塲      
                    (3)青衣機鐵橋底
時間:8:30pm--11:00pm  

歡迎各方1/10touring car--M車--Drift 漂移---只限電車參加  (請勿帶油動車來玩)。
     參加方法:
* 歡迎任何新朋友。
* 各位參加者請先COPY 這些新近名單之後,再加上自己的名稱,
* 車種, 頻道及類別 (快車組或漂移組) 方便網看有否撞頻,,請大家合作。
    注意事項:
* 大家緊記,小心,不要撞到任何途人。
* 賽道內請勿停車, 免生撞車意外。
* 車手如發現車輛有問題, 請早揚聲提示後車。
* 各車手要學識收油, 禮讓,唔好夾硬黎。
    義務:
* 各車手玩車過程中不要撞倒賽道位置, 如有撞掉, 請有責任地自行修理該位置, 保持賽道完整。
* 大家緊記,當玩完車後請幫手收拾用具, 留番下次用。
* 請保持場地清潔, 請拾起用埋貼之膠紙或用具。

2)herbert  F1111111111111       2.4G
herbert1 發表於 2010-2-25 11:29:42 | 顯示全部樓層
herbert
有無a123電,,幫我整舊大約要幾錢..要分體.玩架rally
sing.kh8212 發表於 2010-2-25 01:30

點玩法先 ,  你要 6.6V 4400mah or 9.9V???

每粒3.3V / 2200mah

我上個月整左3條6.6V 4400mah (12粒) , 計埋運費手續費(我無account) , 轉做港紙要大約 <$560 , 重要出鴨記買熱縮通 , 不過電係全新唔係拆機
herbert1 發表於 2010-2-25 11:31:20 | 顯示全部樓層
砌條9.9V一條電要6粒
herbert1 發表於 2010-2-25 11:47:27 | 顯示全部樓層
你玩咩車???  大look??

9.9V/6600mah要9粒 = = , 好大舊

9.9V/4400mah要6粒 , 分體就每邊3粒 , size正常d
herbert1 發表於 2010-2-25 12:03:27 | 顯示全部樓層
如果要2條 9.9V/4400mah , total 12粒..........

大約 <$560另加幾蚊熱縮通就ok

上堂先,轉頭覆~~
herbert1 發表於 2010-2-25 15:48:07 | 顯示全部樓層
想溫柔D就6.6v 要爆就9.9V
9.9V就每邊三粒凸起左,要改改電位用神仙貼就Ok既
herbert1 發表於 2010-2-25 15:50:05 | 顯示全部樓層
都唔似 rally, 似平地車多d   
Andrew168 發表於 2010-2-25 15:44

呢架Hpi冠軍車黎Wo,正野黎
herbert1 發表於 2010-2-25 17:15:20 | 顯示全部樓層
不如聽日帶架車黎睇下,度下位啦,睇落又唔係唔夠位裝9.9v
herbert1 發表於 2010-2-25 20:19:33 | 顯示全部樓層
@JOLY@ 架FF02整好LA,又飛得

上架check車......有無大撞過???
herbert1 發表於 2010-2-27 00:32:12 | 顯示全部樓層
今日開年,F1掃牙
herbert1 發表於 2010-2-27 13:58:20 | 顯示全部樓層
都唔緊要啦...新年換新野,好事嚟的.
今日個人暈暈地...因為 andrew & ming 放我毒哦...
( df-03ra 抑或 m05-ff ) 好呢...???
豆子 發表於 2010-2-27 00:40

on road既4驅既已經有TA04,咁要轉下口味玩頭驅啦

但df-03ra 又有得飛jump喎