RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 12211|回復: 96
打印 上一主題 下一主題
收起左側

更新 買咗啦有相睇啦在 (post#20到呀) Xpress II pro 有貨未呀

ben3210 發表於 2007-8-19 09:28:10 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Xpress II pro 有貨未呀, 有冇人買咗呀, 幾錢? 如果買咗整張相分享吓好有興趣

樓主| ben3210 發表於 2007-8-19 23:35:51 | 顯示全部樓層
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-20 15:26:54 | 顯示全部樓層
I already buy Xpress Pro kit la, full option, full metal parts, (missing front one way only) GOOD
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-20 16:53:52 | 顯示全部樓層
原帖由 星野一義 於 2007-8-20 16:05 發表

快D買啦~我用架ABC同你死過!!!

架Xpress Pro kit 已經係我屋企 la
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-20 18:09:53 | 顯示全部樓層
原帖由 星野一義 於 2007-8-20 18:07 發表

你自己嗰架個殼噴左未呀?

個殼係WRX未噴呀
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-20 18:11:18 | 顯示全部樓層
原帖由 bmwmtw 於 2007-8-20 17:56 發表
快o的比相離睇啦!講到唔買會後悔o甘正!

To night la ok
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-20 21:51:47 | 顯示全部樓層
原帖由 bmwmtw 於 2007-8-20 17:56 發表
快o的比相離睇啦!講到唔買會後悔o甘正!

你條粉旦比晒你睇啦講吓笑啫.......  正確係分享比大家睇
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-20 21:58:43 | 顯示全部樓層
原帖由 lkfandy 於 2007-8-20 21:08 發表

邊到有得買呀?行過 KWS 唔覺有!

我都係向KWS賣架喎
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-20 22:22:57 | 顯示全部樓層
不過比老板老點咗, 睇車時問佢可唔可以裝大轆玩(touring tire), 老板話可以, 返到家試後佢真係冇講大話係装到不過行唔到 我頂吖
不過架車真係幾正, 但係一定要拆晒重新装過, 裝車班友仔真係好粗, 佢真係唔裝好過装有D螺絲位上到滑滑地 都唔明點解要完成品
說明書真係 "X.Y.Z.佢呀"都唔知個servo點裝, 最後上綱周圍睇吓冧吓先古到, 家吓都唔知正唔正確
家吓要切一邊servo耳仔再用双面貼貼响底板到冇螺絲上架, 是否正確有冇師兄提吓??????
不過整好後真係幾鐘意架車 D位都幾fit GOOD
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-20 22:27:52 | 顯示全部樓層
原帖由 大野 於 2007-8-20 22:02 發表
正爆 架GC8就咁噴海豚灰都夠哂靚

有冇相睇呀 thank you
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-21 08:29:58 | 顯示全部樓層
原帖由 jedamilo 於 2007-8-21 00:30 發表

借問声KWS即是那間舖頭呢?我很想買這express II pro!

請指教!

我係向 (健?) 到賣架......
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-21 08:33:31 | 顯示全部樓層
原帖由 minimini 於 2007-8-21 02:39 發表
how to 固定電池 ??....... Thx !!

係用魔術貼,不過用返纖維膠紙都ok
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-21 08:36:01 | 顯示全部樓層
原帖由 wingx2 於 2007-8-21 00:24 發表
LOBO YMC 仕樣MINI XPRESS,都只是原裝Pro Kit + Tamiya 53333

不用太多改裝了..

Thank you for wingx2
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-21 08:39:11 | 顯示全部樓層
原帖由 大野 於 2007-8-21 02:16 發表
幾時玩番轉

幾時都ok la, please PM
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-21 09:33:11 | 顯示全部樓層
原帖由 bmwmtw 於 2007-8-21 09:03 發表
我想問,點解無馬達齒!係唔係新來呀!

無馬達齒比你條粉旦呀, 係新來呀, because your RC model just for display only, no need 馬達齒 la 粉旦
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-22 00:43:55 | 顯示全部樓層
原帖由 阿海 於 2007-8-21 11:23 發表

Sorry to tell you can use Touring Tyre!!! 起初我都以為得的,我才和我細佬說可以。。。SORRY!

家吓都冇計啦, 買車前check 個 D mini 呔價錢都幾貴吓, 仲貴過 D touring 呔, 所以先問實你, 不過算啦可能你都唔係好清楚.

講起 bumper (唔係foam bumper)係硬果個....可能你真係唔係好清楚算啦..

不過你比我果個價真係好正, 我唔知你比我果個價係公價定係 special price, 所以我冧唔响到公開比較好D, 總之當日我向第二間真係問唔到,
anyway 點都好下次黎買野係咪有 special price 先, 唔係只係得個 foam bumper 吓嗎???  講吓笑啫
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-22 00:55:43 | 顯示全部樓層
原帖由 chacha 於 2007-8-21 03:34 發表
如果有玩過 已前架XPRESS就知道點裝,servo位一定要fit,唔好比佢郁,你做得應該冇問題,佢o個四條o太好似唔掂喎,換硬佢,我想問下個車殼係唔係跟車返?

chacha 兄我係第一次玩Xpress 車所以個 servo 位真係唔識, 多謝你提示,  
我想問吓用咩呔好呀, 有冇介紹吓各位師兄(呔及胆), 最好講邊隻一定唔好買 thank you
車殼係另外買架
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-22 01:07:02 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2007-8-21 17:11 發表

頂住邊到?換過長O的O既NUTS同加SPACER片得唔得呢?哈哈!

一轉右軚"high"到電池, 已用 1mm SPACER片再加 2度呤, 個左尾轆勁接近個摩打,
仲有如用touring 呔後枝避震幾乎縮到盡架車高度先ok D推捍全部勁斜好似"V"字全部要改位, 冇計
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-22 08:27:25 | 顯示全部樓層
 樓主| ben3210 發表於 2007-8-22 17:10:12 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2007-8-22 14:50 發表

ICIC~等我攞車時研究下先~

Thank you for your support