RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: redbullbull
打印 上一主題 下一主題
收起左側

bull bull今天的收穫

redbullbull 發表於 2010-1-22 00:36:01 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
嘻嘻

bull bull今天又買了新玩具了

雖然早兩三天發生了極不愉快的事情

不過不會影響bull bull到KWS購物的心情

今天先和一位朋友買了一台新的BOSS引擎

嘻嘻,我自己一早對GRP工廠的引擎十分有興趣的

我會星期日係PYC溫機

嘻嘻,另外順便講埋火咀電今天去了鴻聲拿了

不過由4000mah,變了3000mah

不過不要緊吧

我bull bull不是一位車手,只是一位極熱愛RC的用家

只要是有得用就心滿意足了

知道hobby pro有用心為消費者去做售後

bull bull真的為香港有hobby pro而自豪

今天拿了新引擎和新的火咀電

心情真的十分暢快

希望今次事情日後不會發生

和不影響bull bull 鴻聲和hobby pro的感情和大家日後的合作

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-22 00:47:12 | 顯示全部樓層
good to hear that u got ur plug back
good engine C-Hing...
i was going to buy it too but u PM him earlier than me...>_
jerbet 發表於 2010-1-22 00:38

嘻嘻

見番枝火咀真係好開心

有好野bull bull當然會是不會走寶la

第一個去試,跟著介紹給大家用的

現在火咀正常充電中

十分期待

現在想著兩樣新玩具的性能

真的十分開心
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-22 01:07:46 | 顯示全部樓層
1# redbullbull

我bull bull不是一位車手,只是一位極熱愛RC的用家
今天先和一位朋友買了一台新的BOSS引擎

#####   BOSS白塔
sdan321 發表於 2010-1-22 00:57

boss溫好後會留回三月時自用

到時必定要和son兄的OS決一死戰

不過我都會好大機會係e個月到新年間買埋353 plus2

不過我會合價錢先買

因為真係歐羅加得太勁

未來新番的貨會加20-25%的價錢

連bull bull喜愛的N12T1都要過一千元
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-22 01:15:43 | 顯示全部樓層
呀super高手: sdan321 哥,你手頭上有大把快、靚、勁偈,可唔可以一次怎多,唔好同我爭。 thanks

大b 發表於 2010-1-22 01:02

sdan321 哥是V-one S盃全年第7名緊係勁la

大B你不要貪心la

你自己咪又係有白塔,RB T9,SIRIO EVO3,MAX 12,OS,羊咩機,NOVAR;@

大B你不如把你不玩的引擎送給bull bull玩,我都有b字行頭的,但只不過是小b

我是不介意接手的
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-22 01:35:04 | 顯示全部樓層
8# 大b

手頭上有大把快、靚、勁偈,可唔可以一次怎多,唔好同我爭
sdan321 發表於 2010-1-22 01:21

你們兩位不要搶了

就等bull bull把你們力有不逮的引擎收集la

你想下la

bull bull提供地方比你地放,又可以同你地玩埋

一d都不會晒野又環保喎

更重要我的名字都說了

red bull 嘛

我怕引擎到了bull bull的手會自己生了一對翼

自己飛走:p
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-22 01:48:10 | 顯示全部樓層
手上全部都係我心目中廠偈
sdan321 發表於 2010-1-22 01:35

你果日不是說同架966轉用賽鋼膠parts嘛:p

順便買埋副Flash 21 la

換了後記得借bull bull試試
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-22 01:56:11 | 顯示全部樓層
我都想想地同son兄的OS決一死戰,但又驚輸比你呢個<神>。無言
大b 發表於 2010-1-22 01:44

你早一點去訓la

不過唔好訓過龍喎,訓到星期日唔記得去玩車

我星期日等緊你同我副N12T1換啤零架

我到時比你睇下我既最新發明
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-22 02:02:30 | 顯示全部樓層
嘩,,,幾時講過呀,大哥
賽鋼膠parts出都未出喎,咪玩喇
都唔知買物機媽,因為一個''窮''字呀,借啲比我得唔得先,咁我就買返副Flash 21 喇,
sdan321 發表於 2010-1-22 01:55

我賣炮婆STS 21機比你la

不連火咀;p

不過你難道想去維修??

但是733的好像出了賽鋼的了
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-22 02:07:41 | 顯示全部樓層
你貴為某集團副總裁,係鋪頭你攞乜偈都得。
大b 發表於 2010-1-22 02:00

神兄位高權重,只是尚欠了一個私人司機和一架Benz

等我有了車牌後,做你的私人司機

我收很平的
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-22 09:21:49 | 顯示全部樓層
高手redbullbull~! 你有冇睇清楚你自己之前係買乜牌既火咀電呢??? Hobbypro 係冇出過4000mah 既火咀電~!我好想知鴻X有賣過 4000mah火咀電嗎~???我十分懷疑~~~~~~~~~~~!!!~有d野唔好講得太過份~!適可宜止喇~!>>>>>... ...
X-RC 發表於 2010-1-22 03:16

你知頭唔知路就不要出聲

中間有好多對錯

但如果我買到回來點先???

一陣又比人炮轟
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-23 00:33:16 | 顯示全部樓層
好呀~!我都想見識一下支 HOBBYPRO 4000MAH火咀電呀~!十分期待~!到時幾得 POST 張相出黎~!比大家見識下LA...............................
X-RC 發表於 2010-1-22 23:03

請不要分化我和hobby pro和鴻聲的感情

我們以一起達到共識了

請大家不要討論有關火咀電的問題

因為這是我bull的個人方面

還有很多,但以私下解決了

可以向大家講的都交待和說了

剩下的不方便向大家說明或交待

請大家不要把解決了的事情重新變為未解決

這樣只會傷害更多人和令事情變到一發不可收拾
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-23 00:40:10 | 顯示全部樓層
bullbull   我重有 353 09  x  3  部  放下毒先  

我係新手黎炸
PPlam 發表於 2010-1-23 00:18

353 09我要呀

你真係好衰

8仔日後都會玩

但不會現在

我先玩1比10先吧
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-23 01:10:09 | 顯示全部樓層
HOBBYPRO 4000MAH火咀電.新出嗎?
georgej 發表於 2010-1-23 00:56

我果日買果枝唔係用膠袋去包裝的

是用吸塑包裝的,後面有一塊拉晒花的hobby pro卡紙

不過e枝換回來的既膠袋裝火咀電真係好勁

3000 mah可以充到4783 mah才full

多了1783 mah

我是用0.5a去充,充了6百多分鍾才滿

証明了性能良好

真係好正

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| redbullbull 發表於 2010-1-23 03:40:55 | 顯示全部樓層
禁你就唔好話比人聽~~~今天去了鴻聲拿了hobbypro火咀電

不過由4000mah,變了3000mah喇~! 好易誤導其他人~!你可以話支火咀電可以叉到4千幾~! 不過根本Hobbypro就冇出 4000MAH火咀電~!你根本在欺騙人~! ~~~不知所謂~ ...
X-RC 發表於 2010-1-23 02:49

你不要自己對號入坐

我只是說換了回來的能充到四千多mah

條屍我又拿唔番又唔係我手

不過你知我是誰

我都知你是誰