RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 頭單 中單一問 [打印本頁]

作者: wen_jc    時間: 2008-8-28 00:52
標題: 頭單 中單一問
c hing們 請教下個問題:  
1 頭單同中單其實系吾系一樣效果嘎??   或者可以講 頭單+中后直軸    或  前後直軸 中單    呢兩套set開起身有無區別呢?  
2 頭單加中單加尾直效果又會系如何??
吾該吾該!!
作者: wen_jc    時間: 2008-8-28 00:53
補充下:我架車系drift plus
作者: derekscn    時間: 2008-8-28 00:58
頭單同中單既效果有分別的
頭單  既HB效果比中單重好多
咁中單就個反應冇咁大

頭中單未TRY過唔知
作者: wen_jc    時間: 2008-8-28 16:15
thx  derekscn
作者: DieselEngine    時間: 2008-8-28 18:45
我玩咁耐始終都覺得頭單最唔掂,
係好咬地既場玩(如馬路), 就推晒頭,
係甩d既場玩(大塵d), 就甩晒尾, 操控力太差, 要技術好既人先玩得掂.
作者: kinbee_O_O    時間: 2008-8-28 18:50
原帖由 DieselEngine 於 2008-8-28 18:45 發表
我玩咁耐始終都覺得頭單最唔掂,
係好咬地既場玩(如馬路), 就推晒頭,
係甩d既場玩(大塵d), 就甩晒尾, 操控力太差, 要技術好既人先玩得掂.

其實你係咪應該換適合場地既呔先岩呢????
作者: DieselEngine    時間: 2008-8-28 18:54
原帖由 kinbee_O_O 於 2008-8-28 06:50 PM 發表

其實你係咪應該換適合場地既呔先岩呢????

已經唔關條呔事, 硬既試過, 軟既試過(更唔關setting事),
可以想像下真車用頭單會點.  
作者: tomatob    時間: 2008-8-29 11:19
咁就係同你既揸車方法唔夾lu,有啲人就話玩頭單好,有啲就話唔好,有人玩頭直快車都係一樣咁玩,都好睇自己揸車既style岩唔岩用頭單
用頭單轉彎係要收晒油咁濟,咁就入得順好多,俾住大油入就一定推晒頭架喇
作者: derekscn    時間: 2008-8-29 13:34
原帖由 tomatob 於 2008-8-29 11:19 發表
咁就係同你既揸車方法唔夾lu,有啲人就話玩頭單好,有啲就話唔好,有人玩頭直快車都係一樣咁玩,都好睇自己揸車既style岩唔岩用頭單
用頭單轉彎係要收晒油咁濟,咁就入得順好多,俾住大油入就 ...

同意
作者: nsl_tommy    時間: 2008-8-30 15:23
原帖由 DieselEngine 於 2008-8-28 18:54 發表

已經唔關條呔事, 硬既試過, 軟既試過(更唔關setting事),
可以想像下真車用頭單會點.  

真車如果得單向,咪唔洗後???  哈哈

講下笑...

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2