RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 買新引擎會不會拆散清洗一次呢? [打印本頁]

作者: lam8661    時間: 2008-7-10 01:04
標題: 買新引擎會不會拆散清洗一次呢?
請問各位師兄買新引擎回來後,會不會清洗一次才温機呢?

作者: 呀維    時間: 2008-7-10 01:36
我會嫁~.............................~
作者: 玩車托杉    時間: 2008-7-10 02:02
一時時啦常都係溫完機先會洗,,,,,
作者: truckman    時間: 2008-7-10 02:30
原帖由 玩車托杉 於 2008-7-10 02:02 發表
一時時啦常都係溫完機先會洗,,,,,

你一時時洗定温
作者: wingwingday    時間: 2008-7-10 10:31
我會溫完先洗~~~~~~ 不過溫之前會換支舊雞脾去溫!!!
作者: 玩車托杉    時間: 2008-7-10 12:35
原帖由 truckman 於 2008-7-10 02:30 發表

你一時時洗定温

我話溫機個時牙...呵呵...
作者: ccw    時間: 2008-7-11 19:45
唔會........
作者: Lotus    時間: 2008-7-22 13:46
我會
作者: ccw    時間: 2008-8-2 18:59
我對原廠品質有信心,所以唔會.
作者: shanfung700    時間: 2008-8-2 22:57
會, 全部打散...........洗洗洗
作者: Lotus    時間: 2008-8-10 17:00
用engine油冲洗可接受~~

無必要拆散

拆出拆入乜都散

多Q余
作者: shanfung700    時間: 2008-8-10 17:22
全部拆散最好玩....................哈.................哈...................哈

Door```````CUTE````````餘,          各位勿試
作者: mtaristo    時間: 2008-8-11 19:17
會,  除左用電油沖走D鐡屎外, 仲可以度下記低新机既"豬仔腳"直徑, 咁以後玩到咁上下就知道條格冷 or 部机到期未.   

部机吾平, 我吾會去摶距入面冇鐡屎, 一定吾會懶, 呢D工夫絕對吾會多餘.   
作者: shanfung700    時間: 2008-8-11 23:40
原帖由 mtaristo 於 2008-8-11 19:17 發表
會,  除左用電油沖走D鐡屎外, 仲可以度下記低新机既"豬仔腳"直徑, 咁以後玩到咁上下就知道條格冷 or 部机到期未.   

部机吾平, 我吾會去摶距入面冇鐡屎, 一定吾會懶, 呢D工夫絕對吾會多餘.   

HEllo mtaristo,  you're doing the right things, AGREED AGREED AGREED
作者: mtaristo    時間: 2008-8-12 00:51
原帖由 shanfung700 於 2008-8-11 23:40 發表

HEllo mtaristo,  you're doing the right things, AGREED AGREED AGREED

油車玩左鬥十幾年, 大家都係條想玩得正確同開心, 以後多D交流研究下啦  

作者: lam8661    時間: 2008-8-12 01:19
你的心得真係直得贊賞
作者: shanfung700    時間: 2008-8-12 08:14
原帖由 mtaristo 於 2008-8-12 00:51 發表

油車玩左鬥十幾年, 大家都係條想玩得正確同開心, 以後多D交流研究下啦  

有你Lee一群油車愛好者支持, 我Lee類新丁可以有更多途徑學到更多玩車技術心得了.........謝謝。
作者: 啊甘    時間: 2008-10-7 07:05
我睇冇必要打散部機     更冇可能有 鐡屎      臺灣和大陸機就很難講  我以前玩過2部os      I部nr15
作者: shanfung700    時間: 2008-10-27 23:12
原帖由 啊甘  2008-10-7 07:05 發表
我睇冇必要打散部機     更冇可能有 鐡屎      臺灣和大陸機就很難講  我以前玩過2部os      I部nr15

當然以個別牌子型號而言, 不容有失我都會睇睇內裡以免有任何差池。祝你一切順利, 以RC為樂
作者: 銘銘    時間: 2008-10-30 00:08
玩油車開心的
作者: Skyline    時間: 2008-11-17 14:35
No la .... after break-in la ....
作者: Xraylover    時間: 2008-11-26 20:19
must clean before run-in
作者: t2l    時間: 2008-11-26 21:06
係咁以用酒精沖吓佢,避左d膠圈,順便看看內部
作者: explorer_lun    時間: 2008-12-2 01:41
我都會打開係咁2洗下囉...
作者: pageone1992    時間: 2008-12-4 03:47
我會
作者: fire317    時間: 2008-12-21 22:22
洗左安心d
作者: bboy    時間: 2008-12-22 01:35
Just cleaned my new Max engine, found two pieces of metal springs and some orange chips...  

Lucky that I took it apart and cleaned...  
作者: 789789    時間: 2009-2-8 01:40
我都會打開用酒精沖洗下
作者: jsajason    時間: 2009-2-17 12:15
咁化油器又拆唔拆泥洗呢?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2