RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手想玩飄移 [打印本頁]

作者: 冷空﹏嵐    時間: 2008-5-25 20:15
標題: 新手想玩飄移
我想問如果玩飄移應該買tt01 tt01e定tt01d
作者: 藍毛毛    時間: 2008-5-25 20:39
原帖由 冷空﹏嵐 於 2008-5-25 20:15 發表
我想問如果玩飄移應該買tt01 tt01e定tt01d

buy TT01買01Eand01D parts改
作者: ~~fung~~    時間: 2008-5-25 20:42
買 Plus 最好投資少效果好.. 買 tt-01 比較投資大先效果好  
如果搞到唔上唔落都唔知點好
作者: penny.    時間: 2008-5-25 20:56
Pro-D
http://www.hpiracing.co.jp/contents/kits/pro-d/index.html

作者: karl    時間: 2008-5-25 21:07
HPI Pro-D la當然
作者: ChrisPepe    時間: 2008-5-25 23:40
Yokomo Drift package / Drift plus
作者: ~~fung~~    時間: 2008-5-26 00:13
PRO D .. 真係好好.. 但不宜新手..
作者: 藍毛毛    時間: 2008-5-26 00:20
原帖由 karl 於 2008-5-25 21:07 發表
HPI Pro-D la當然

貴過CR01,太貴了,
作者: penny.    時間: 2008-5-26 00:22
吾使點set都跑到,都叫吾o岩新手?
作者: can2kcp    時間: 2008-5-26 02:06
tt01 la~~~~~~~~~唔洗點改~~~
作者: kohaku    時間: 2008-5-26 02:29
tt01E係TT01中最好~~虛位較少~~
我都轉左~~
作者: tomatob    時間: 2008-5-26 10:23
TT01 E 改良左啲野,轉向用左同ta05差唔多既設計令虛位少左,波箱同二樓版都唔同,加上佢出左個新波子殼,正野啦

車值係貴少少,見過都差唔多要成8百蚊
作者: tso    時間: 2008-5-26 17:52
Pro-D毒死人嫁!
唔好放出黎!
作者: 冷空﹏嵐    時間: 2008-5-26 19:15
tt01e同tt01有咩分別?唔該
作者: davidliu    時間: 2008-5-26 23:18
tt01啦!夠平
作者: 冷空﹏嵐    時間: 2008-5-27 11:17
感tt01要改d咩先飄到
作者: WallaceNg    時間: 2008-5-27 11:29
胎就得架啦
作者: 冷空﹏嵐    時間: 2008-5-28 10:57
唔「屎」改咩全車卑令 咩頭尾直濕咩?

作者: WallaceNg    時間: 2008-5-28 10:58
原帖由 冷空﹏嵐 於 2008-5-28 10:57 發表
唔「屎」改咩全車卑O令 咩頭尾直濕咩?

最基本就係胎,要好d咪改下bearing同轉向
作者: karl    時間: 2008-5-28 10:59
原帖由 冷空﹏嵐 於 2008-5-28 10:57 發表
唔「屎」改咩全車卑O令 咩頭尾直濕咩?

呢個一定要啦
作者: 冷空﹏嵐    時間: 2008-5-28 11:09
咩係全車卑令同頭尾直濕?thx

作者: kachun    時間: 2008-5-29 13:55
我都係新手
唔該我想問下點解我架車轉右好易就咁飄倒
轉左就好難
係唔係左右平衡既問題?
p.s我係頭尾直濕+23t

作者: kachun    時間: 2008-5-29 14:01
原帖由 francosl 於 2008-5-29 13:58 發表

左右重量分佈會有影響嫁...

咁我係唔係應該加重番電子野果面?
thx
作者: 腦友記    時間: 2008-5-29 19:19
原帖由 kachun 於 2008-5-29 14:01 發表

咁我係唔係應該加重番電子野果面?
thx

似乎係喇~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ !
作者: herbert1    時間: 2008-5-29 21:22
TT01D抵買好多,有跟一大堆option喎.......

黑豬,中軸,油壓,新臂.........

加條火石tire,快齒,lock埋差速就夠做架啦.......

TT01E咁貴,又少d實用既option,改到你窮
作者: 北極熊    時間: 2008-5-29 21:28
玩tt-01咩版本都係改到窮架啦~
作者: herbert1    時間: 2008-5-29 21:39
原帖由 北極熊 於 2008-5-29 21:28 發表
玩tt-01咩版本都係改到窮架啦~

以咁既價錢買TT01D算係最抵 .......
作者: tattat    時間: 2008-5-29 22:18
買tt01不如直接買部plus好過($13xx),改既錢加埋都係咁上下,飄車Yokomo正宗D....
作者: ~~fung~~    時間: 2008-5-29 22:33
原帖由 herbert1 於 2008-5-29 21:39 發表

以咁既價錢買TT01D算係最抵 .......

我部 TT01 改到咁上下.都係頂唔須 .
始終都係 plus 最好
作者: tattat    時間: 2008-5-29 22:47
原帖由 ~~fung~~ 於 2008-5-29 22:33 發表

認同...........
作者: 北極熊    時間: 2008-5-29 22:51
原帖由 ~~fung~~ 於 2008-5-29 22:33 發表

我部改完油壓同中軸............我都放棄啦..........

作者: ~~fung~~    時間: 2008-5-29 22:54
TT01 做水車最好.. 落雨好好玩
作者: 冷空﹏嵐    時間: 2008-5-30 10:27
感我應該買tt01定tt01d
同tt01要改d咩先好飄d
作者: 北極熊    時間: 2008-5-30 10:32
原帖由 冷空﹏嵐 於 2008-5-30 10:27 發表

唔好晒錢喇tt01...........玩YOKOMO DRIFT PLUS啦..........
作者: tattat    時間: 2008-5-30 10:41
原帖由 冷空﹏嵐 於 2008-5-30 10:27 發表

如果你堅持要買星星既,就買TT01去改啦......
作者: 冷空﹏嵐    時間: 2008-5-30 11:16
感YOKOMO DRIFT PLUS 定 DRIFT YOKOMO PACKAGE好d
同幾錢thx
作者: Q-pet    時間: 2008-5-30 11:28
因為我都買左架就咁TT-01有燈個隻..
我都改左唔小野...A比啦前後..可以拉個輪個D野..唔記得叫咩名..二樓板..雙星金屬油壓..減速齒...摩打齒...金屬中軸...金屬萬向狗骨...仲用細既杯玩...唔記得仲有改左咩啦..好多啦
但我主力玩快車....所以有19T..23T同25T摩...MC330電變..何況用鋰電玩快到...一個字爽
如果你都想玩快車...我地每個星期五..晚上十一點半左右係慈雲山中央球場度玩..但今日就唔知-0-因為落雨

作者: 冷空﹏嵐    時間: 2008-5-30 19:26
PACKAGE買埋電子野
同tt01加埋電子野差幾錢
作者: ~~fung~~    時間: 2008-5-30 20:14
但係玩 DRIFT . .....而堅持 TT01 的話 , 改完還貴過玩 PLUS ,
作者: tomatob    時間: 2008-6-2 17:17
改架tt01 去玩drift 真係會貴過買架 drift package 架wor,想玩平既drift 車買tt01d啦,基本玩drfit 就ok,可以唔改都drift 到,只係冇咁好控(因頭尾唔係直軸)
作者: Marco明    時間: 2008-6-2 17:53
原帖由 冷空﹏嵐 於 2008-5-30 19:26 發表
PACKAGE買埋電子野
同tt01加埋電子野差幾錢

電子野係可以用埋同一種......所以差價係係部車到.
作者: Buildinglung    時間: 2008-6-3 13:46
I will prefer Drift Package more than drift plus, have body, have wheel!!
once Yokomo's matel damper no good....... and use around $300 can get the TRF Damper la....... if you buy the plus, just use the YOKOMO D1 body and wheel change the Yokomo's no good damper..... why dont buy the package use extra 300 to buy the TRF Damper and have one more Yokomo D1 Sheel????
作者: 腦友記    時間: 2008-6-3 14:37
分析全面,言之有理.
作者: akhcs3000    時間: 2008-6-8 15:06
tt01 too .......我到用緊(新手)
作者: BENNY033    時間: 2008-6-15 12:43
原帖由 ~~fung~~ 於 2008-5-29 22:54 發表
TT01 做水車最好.. 落雨好好玩

師兄~~我本來都覺得真係幾防水~~不過昨夜見地濕濕幾好飄~玩左15分鐘
個電變就............一陣又要出去買過~~心痛~~換左1個月到就~~
各位有咩好介紹呀~~之前用咩野v6個隻呢~~
作者: 衫魚仔    時間: 2008-6-15 12:55
原帖由 BENNY033 於 2008-6-15 12:43 發表

師兄~~我本來都覺得真係幾防水~~不過昨夜見地濕濕幾好飄~玩左15分鐘
個電變就............一陣又要出去買過~~心痛~~換左1個月到就~~
各位有咩好介紹呀~~之前用咩野v6個隻呢~~

師兄係邊度玩開呀?.....我地整緊tt01水車~
作者: BENNY033    時間: 2008-6-15 13:12
原帖由 衫魚仔 於 2008-6-15 12:55 發表

師兄係邊度玩開呀?.....我地整緊tt01水車~

深水埗果頭~~成日都個自己一個玩~~果頭都無人玩車既~~

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2