RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: My new toy .... 大油缸 [打印本頁]

作者: Skyline    時間: 2008-3-5 11:56
標題: My new toy .... 大油缸
早排扮勁同 Brother M 買嘅玩具'拆開盒睇其實成個油缸都好靚,但唔知用唔用電腳呀、尾燈呀果D野,大家有冇用過呢?效果好嗎?  
作者: Q-pet    時間: 2008-3-5 12:05
我就唔太鐘意油江==櫃好D可以放東西
作者: dalelee    時間: 2008-3-5 12:12
油缸其實好靚
作者: Mobility(雲)    時間: 2008-3-5 12:28
yes, i have one!

you can use tail light and ele. legs too
作者: donhk1982    時間: 2008-3-5 12:35
可用電腳呀、尾燈...............
作者: Skyline    時間: 2008-3-5 14:42
多謝各位大哥意見,但用 Scania 拖油缸好定係 King Hauler 好呢?
作者: 粒粒    時間: 2008-3-5 15:04
標題: 回復 6# 的帖子
呢d自己鐘意架咋喎~~~~
作者: donhk1982    時間: 2008-3-5 15:45
King Hauler 會好D!!
作者: serpent715    時間: 2008-3-5 15:50
請問個缸可吾可以載到水
作者: 粒粒    時間: 2008-3-5 15:57
標題: 回復 9# 的帖子
載水唔得載油啦
作者: mk9001    時間: 2008-3-5 17:08
標題: 回復 3# 的帖子
油缸其實好靚   讚成 讚成 但只好擺設 因為好易花 花左無得救 :'( :'(
作者: mk9001    時間: 2008-3-5 17:10
梗係 King Hauler 好啦 有型有格 Scania拖櫃有格
作者: carlos    時間: 2008-3-5 17:37
King Hauler 拖油缸好.......
作者: AltezzaMak    時間: 2008-3-5 18:35
拖油缸, 夠晒型!

雖然拖櫃話就話可以放野, 放左重野又晒電, 拎車果陣又重, 講真有輕野都唔會放啦, 最後都係冇放野,  ...
作者: a11fchung    時間: 2008-3-5 23:46
拖油缸玩好閃o架! (曬太陽嗰陣) 要o鍚住玩;抹都要用絨布抹,要好比心機保養。
作者: e55brabus    時間: 2008-3-19 21:20
我個油缸已經有抹過的水漬 未貼貼紙前還翻了一次! 最後用貼紙遮蓋... 但仍然看到一些花痕!
作者: AltezzaMak    時間: 2008-3-19 23:28
原帖由 e55brabus 於 2008-3-19 03:20 發表
我個油缸已經有抹過的水漬 未貼貼紙前還翻了一次! 最後用貼紙遮蓋... 但仍然看到一些花痕!

水漬可以打腊抺走
作者: e55brabus    時間: 2008-3-21 13:17
謝謝Altezza兄指點!等我返HK試一試先!
作者: 老占    時間: 2008-3-21 21:07
原帖由 Skyline 於 2008-3-5 11:56 發表
早排扮勁同 Brother M 買嘅玩具'拆開盒睇其實成個油缸都好靚,但唔知用唔用電腳呀、尾燈呀果D野,大家有冇用過呢?效果好嗎?     

又黎 My new toy!? 

嘿嘿, 不過比較用心保養先會靚

例如得閒買省銅水抹下等等

電腳: 隨個人喜好

尾燈: 理所當然既配件, 可買現繩, 又可自制

作者: Skyline    時間: 2008-3-27 10:43
又黎 My new toy!? 

嘿嘿, 不過比較用心保養先會靚

例如得閒買省銅水抹下等等

電腳: 隨個人喜好

尾燈: 理所當然既配件, 可買現繩, 又可自制 [/quote]

haha, 老細,係呀,My New Toy 又嚟啦 ...     不過個油缸真係 ... 冇得頂 !!! 好靚呀 唔知有冇心櫬 keep 到成日都甘靚
作者: Skyline    時間: 2008-3-27 10:50
以下係個油缸製成品,加咗落部 King Hauler ... 靚唔靚呢?大家請比D意見
作者: 馬輝    時間: 2008-3-27 11:19
睇d相...師兄住珀麗灣?
作者: Skyline    時間: 2008-3-27 11:31
係呀師兄 ... 不過我影相技術唔好,要多D練習吓,日頭影架車可能會靚D ...
作者: 馬輝    時間: 2008-3-27 14:39
原帖由 Skyline 於 2008-3-27 11:31 發表
係呀師兄 ... 不過我影相技術唔好,要多D練習吓,日頭影架車可能會靚D ...

在珀麗灣影呢d一定好靚,期待
作者: kwcgary    時間: 2008-3-27 17:49
原帖由 Skyline 於 2008-3-27 11:31 發表

珀麗灣要有禁區紙先行得架喎~
作者: 馬輝    時間: 2008-3-28 09:19
原帖由 kwcgary 於 2008-3-27 17:49 發表

貨車朝十晚四自出自入馬灣的
作者: mikewu    時間: 2008-3-28 09:26
原帖由 Skyline 於 2008-3-27 10:50 發表
以下係個油缸製成品,加咗落部 King Hauler ... 靚唔靚呢?大家請比D意見   

Don't forget the taillights ah!!!!  (Personally I don't like automatic trailer legs as they are USELESS!!!)
作者: Skyline    時間: 2008-3-28 09:48
原帖由 kwcgary 於 2008-3-27 17:49 發表

知法犯法,偷偷摸摸刺激D嘛 ..
作者: Skyline    時間: 2008-3-28 09:50
原帖由 馬輝 於 2008-3-28 09:19 發表

貨車朝十晚四自出自入馬灣的

好,等我試一試駛過收費亭,睇睇要比幾多錢橋費先 ...
作者: Skyline    時間: 2008-3-28 09:52
原帖由 mikewu 於 2008-3-28 09:26 發表

Don't forget the taillights ah!!!!  (Personally I don't like automatic trailer legs as they are USELESS!!!)

Haha, that's right, I'll see and try to get the taillight set too.  Oh yes, by the way if U see Brother M, help me to say hello and thanks for the oil tanker

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2