RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 問雙星 Subaru Brat 呢架車 [打印本頁]

作者: carmanae86    時間: 2008-3-2 22:59
標題: 問雙星 Subaru Brat 呢架車
請問有無師兄玩開雙星 Subaru Brat, 呢架車...
如果只想換Motor(馬達), 用原裝電變(TEU-101BK),
需要注意D乜野, 兩者要點選擇方唯正確?
謝謝...!

作者: 藍毛毛    時間: 2008-3-2 23:03
標題: 回復 1# 的帖子
新青蛙底,零件不多,後驅但不失為一架好車,
作者: Sin    時間: 2008-3-2 23:03
Use " Black Pig" motor for conversion will not overload the Tamiya ESC.
作者: carmanae86    時間: 2008-3-2 23:07
原帖由 Sin 於 2008-3-2 23:03 發表
Use " Black Pig" motor for conversion will not overload the Tamiya ESC.

師兄'
請問 Black Pig 大約幾錢..?
謝謝..  
作者: 藍毛毛    時間: 2008-3-2 23:16
標題: 回復 4# 的帖子
呢架車幾錢,D鈴呔在那買還是跟車反。
作者: carmanae86    時間: 2008-3-2 23:18
原帖由 藍毛毛 於 2008-3-2 23:16 發表
呢架車幾錢,D鈴呔在那買還是跟車反。

車仔$780 , 鈴呔跟車返

作者: Sin    時間: 2008-3-2 23:19
原帖由 carmanae86 於 2008-3-2 23:07 發表

師兄'
請問 Black Pig 大約幾錢..?
謝謝..  

Tamiya Black Pig around $80 to $90 only.
作者: 藍毛毛    時間: 2008-3-2 23:27
標題: 回復 6# 的帖子
你又中毒
作者: carmanae86    時間: 2008-3-2 23:35
原帖由 藍毛毛 於 2008-3-2 23:27 發表
你又中毒

呢架車, 我十年前以經中咗毒, 上個星期買, 今日至完成 ..
作者: gibson    時間: 2008-3-2 23:57
Congrats!!  
Beautiful orange truck!!
作者: 藍毛毛    時間: 2008-3-3 00:20
標題: 回復 9# 的帖子
相隔10年再中毒,呢架車我以前初出時玩過,當年賣$330,我一架星星車,跟住改領先,然後你呢隻硬。
作者: smallfaifai    時間: 2008-3-4 09:35
原裝呔極度唔好跑,尤其跑offroad.......如果落TKO就換番其他後驅(如DT02)前後呔set。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2