RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 小第的遙控貨櫃墳場 [打印本頁]

作者: 老占    時間: 2006-4-7 15:16
標題: 小第的遙控貨櫃墳場
哈哈,無位安置的後果....

作者: 天照    時間: 2006-4-7 15:41
賣咗個櫃佢啦!豬人!
作者: andrewlio    時間: 2006-4-7 15:56
第一眼.. 唔知講咩好..
第二眼... 留意前面.. 有個hole!!! 仲以為係你咁勁改左佢做lan 線箱tim.!!!!!!點知原來唔係..
作者: 老占    時間: 2006-4-7 16:40
原帖由 天照 於 2006-4-7 15:41 發表
賣咗個櫃佢啦!豬人!

賣左佢又唔值錢

留係度又阻地方

都不知如何是好了....
作者: 老占    時間: 2006-4-7 16:42
原帖由 andrewlio 於 2006-4-7 15:56 發表
第一眼.. 唔知講咩好..
第二眼... 留意前面.. 有個hole!!! 仲以為係你咁勁改左佢做lan 線箱tim.!!!!!!點知原來唔係..

該洞及電線..其實是貨櫃身接駁拖頭燈號的

小第雖然對電腦熟悉

但都未至於咁高境界改造LAN線箱

您太睇得起在下了..嘿嘿嘿 
作者: 天照    時間: 2006-4-7 16:45
原帖由 老占 於 2006-4-7 16:40 發表

賣左佢又唔值錢

留係度又阻地方

都不知如何是好了....

你賣一兩百就有人要啦~!哈!

我唔信你賣一兩百冇人同你收!嘿嘿!
作者: 老占    時間: 2006-4-7 16:48
原帖由 天照 於 2006-4-7 16:45 發表

你賣一兩百就有人要啦~!哈!

我唔信你賣一兩百冇人同你收!嘿嘿!

我情願無位,死都要放係度算了 
作者: 天照    時間: 2006-4-7 16:53
原帖由 老占 於 2006-4-7 16:48 發表

我情願無位,死都要放係度算了 

咁你咪放高小小睇下有冇版友要囉~!哈!

再唔係攞埋佢出去玩,邊個版友有興趣咪放咗佢囉~!哈哈!
作者: 老占    時間: 2006-4-7 17:02
原帖由 天照 於 2006-4-7 16:53 發表

咁你咪放高小小睇下有冇版友要囉~!哈!

再唔係攞埋佢出去玩,邊個版友有興趣咪放咗佢囉~!哈哈!

一係咁,出街放車時,玩完扮唔記得拎返屋企

遺棄左呢個貨櫃拖架算罷 

因為要我賣,出價高低都係唔捨得

叫我放係度,我又覺得佢好阻地方

真係麻鬼煩....
作者: andrewlio    時間: 2006-4-7 21:53
原帖由 老占 於 2006-4-7 16:42 發表

該洞及電線..其實是貨櫃身接駁拖頭燈號的

小第雖然對電腦熟悉

但都未至於咁高境界改造LAN線箱

您太睇得起在下了..嘿嘿嘿 

因為第一眼.. 一埋戈個洞個插  好熟口面! 一望返我邊間戈箱lan 線  wa  bingo!!!!
作者: SD    時間: 2006-4-8 02:35
老占的貨車墳場好恐怖呀!
作者: 老占    時間: 2006-4-8 08:49
原帖由 andrewlio 於 2006-4-7 21:53 發表

因為第一眼.. 一埋戈個洞個插  好熟口面! 一望返我邊間戈箱lan 線  wa  bingo!!!!

嘿嘿嘿

都係一個幾有創意既提議.遲下考慮下將貨櫃改造其他用品 
作者: 老占    時間: 2006-4-8 08:50
原帖由 SD 於 2006-4-8 02:35 發表
老占的貨車墳場好恐怖呀!

遺棄一旁,的確恐怖 
作者: EricRC    時間: 2006-4-8 10:26
原帖由 老占 於 2006-4-7 15:16 發表
哈哈,無位安置的後果....

占兄,我好中意你個櫃窩,你出個價,岩既話我同你收左距啦...嗬嗬...我講真咖
作者: 老占    時間: 2006-4-8 11:16
原帖由 EricRC 於 2006-4-8 10:26 發表

占兄,我好中意你個櫃窩,你出個價,岩既話我同你收左距啦...嗬嗬...我講真咖

嘿嘿....pm交談吧 

您頭像部 Offroad 好靚啊

有無相貼來看看詳細資料呢 
作者: EricRC    時間: 2006-4-8 11:49
原帖由 老占 於 2006-4-8 11:16 發表

嘿嘿....pm交談吧 

您頭像部 Offroad 好靚啊

有無相貼來看看詳細資料呢 

部jeep係我係tamiyaclub度買翻來既.....買左成300歐元(肉痛死)...但我見佢噴工真係一流,又忍唔住啊.小弟仲係個學生,儲埋d私己錢一次過就冇曬
作者: EricRC    時間: 2006-4-8 11:51
遲下我貼d相上來啊,但買左翻來之後d燈我都未裝翻....hor hor
作者: 老占    時間: 2006-4-8 12:18
原帖由 EricRC 於 2006-4-8 11:51 發表
遲下我貼d相上來啊,但買左翻來之後d燈我都未裝翻....hor hor

是否屬於4WD Offroad系列呢?
作者: EricRC    時間: 2006-4-8 12:26
原帖由 老占 於 2006-4-8 12:18 發表

是否屬於4WD Offroad系列呢?

係啊....xc chassis....同pajero,mu個d同一個底盤囉.....其中我就覺得呢部最有收藏價值,仲值錢過pajero,好少人放...我記得AMAT都有部嘎,仲整得好靓添
作者: 老占    時間: 2006-4-8 12:37
原帖由 EricRC 於 2006-4-8 12:26 發表

係啊....xc chassis....同pajero,mu個d同一個底盤囉.....其中我就覺得呢部最有收藏價值,仲值錢過pajero,好少人放...我記得AMAT都有部嘎,仲整得好靓添

經典玩意,似乎都很有收藏價值

真係甚少見人玩呢部車

期待您所分享的相片中 
作者: EricRC    時間: 2006-4-8 12:49
原帖由 老占 於 2006-4-8 12:37 發表

經典玩意,似乎都很有收藏價值

真係甚少見人玩呢部車

期待您所分享的相片中 

過幾日啦...kar kar
作者: speedstar    時間: 2006-4-8 12:59
原帖由 EricRC 於 2006-4-8 11:49 發表

部jeep係我係tamiyaclub度買翻來既.....買左成300歐元(肉痛死)...但我見佢噴工真係一流,又忍唔住啊.小弟仲係個學生,儲埋d私己錢一次過就冇曬

見你咁用哂D私己錢....請恕小弟直言, 除非你好知價, 係Tamiyaclub買野會偏貴,
呢部全新未砌就算係日本bid番黎連郵費我估under HK$2.5K

作者: EricRC    時間: 2006-4-8 13:07
原帖由 speedstar 於 2006-4-8 12:59 發表

請恕小弟直言, 除非你好知價, 係Tamiyaclub買野會偏貴, 呢部全新未砌就算bid番黎連郵費我估大約$2K-$2.5K左右.

我係ebay度睇左好耐嘎啦..見冇乜人放....之前係ebay store度有部NIB好似標成USD4xx,運費就USD六十幾,所以我就冇諗距,之前我係工房問過有冇人放,又冇乜聲氣,所以先立定心水係tamiya club買囉
作者: EricRC    時間: 2006-4-8 13:12
原帖由 speedstar 於 2006-4-8 12:59 發表

見你咁用哂D私己錢....請恕小弟直言, 除非你好知價, 係Tamiyaclub買野會偏貴,
呢部全新未砌就算係日本bid番黎連郵費我估under HK$2.5K

http://cgi.ebay.com/Tamiya-JEEP- ... QrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/Vintage-Tami ... QrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/Tamiya-JEEP- ... QrdZ1QQcmdZViewItem

refer to these links
作者: speedstar    時間: 2006-4-8 13:20
原帖由 EricRC 於 2006-4-8 13:12 發表

[url]http://cgi.ebay.com/Vintage-Tam ...

錢自已使得開心就得...
不過玩舊車呢家野玩得多就會有心得.

好多收藏家已經唔再係ebay搵野....there are other sources
作者: EricRC    時間: 2006-4-8 13:35
原帖由 speedstar 於 2006-4-8 13:20 發表

錢自已使得開心就得...
不過玩舊車呢家野玩得多就會有心得.

好多收藏家已經唔再係ebay搵野....there are other sources

有乜好介紹咁呢?我靜知ebay同yahoo japan咋...thx
作者: hotdog    時間: 2006-4-8 23:44
大佬,工程车是玩具还是模型啊?什么牌子的?什么价格?
作者: 老占    時間: 2006-4-9 03:13
原帖由 hotdog 於 2006-4-8 23:44 發表
大佬,工程车是玩具还是模型啊?什么牌子的?什么价格?

回大佬大大,工程車只是兒戲的小朋友遙控模型

純粹只是作為裝飾用途

牌子不記得了..不過是國產貨

於二零零四年一月買入價格為: $350港元

但現時價錢應該回落到: $250-300元左右

推土架能升降,及前後,左右等遙控功能..

本身附設小部份燈號..
作者: 老占    時間: 2006-4-9 03:15
原帖由 EricRC 於 2006-4-8 13:35 發表

有乜好介紹咁呢?我靜知ebay同yahoo japan咋...thx

似乎都係咁上下呢兩個網址..

因為大路野就唔需要上網買..街鋪都搵到

但珍藏系列就要等有人放售

而且價錢極為高企..
作者: EricRC    時間: 2006-4-9 08:47
原帖由 老占 於 2006-4-9 03:15 發表

似乎都係咁上下呢兩個網址..

因為大路野就唔需要上網買..街鋪都搵到

但珍藏系列就要等有人放售

而且價錢極為高企..

係啊,儲呢D野真係几燒錢咖,小弟短期內都唔會再買呢D野住咖啦,順便問下個貨櫃前面既窿同線系米你自己整落去咖呢?
作者: 老占    時間: 2006-4-10 06:42
原帖由 EricRC 於 2006-4-9 08:47 發表

係啊,儲呢D野真係几燒錢咖,小弟短期內都唔會再買呢D野住咖啦,順便問下個貨櫃前面既窿同線系米你自己整落去咖呢?

那是給予新燈使用的燈組 

本身已經有的啦 

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2