RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想知大家部車反應快唔快? [打印本頁]

作者: WallaceNg    時間: 2008-2-16 09:47
標題: 想知大家部車反應快唔快?
如果有兩個雪糕筒想差60-70cm,要你部車打8字又唔可以停止飄移,架車又唔會要飄離雪糕筒的話,唔知大家做唔做到呢?我自己就好勉強,佢飄完一邊好難好快咁飄第二邊
作者: penny.    時間: 2008-2-16 09:59
練多D吧!!我諗呢度大把人做到!!
作者: penny.    時間: 2008-2-16 10:01
60-70cm有成個半車位喎!!
你check check你個ST balance,左右重量平衡,先啦!
作者: rk2    時間: 2008-2-16 10:37
related to the torque of the steering servo ...... ?  I am not sure.
作者: 長崎良尾    時間: 2008-2-16 11:20
我應該唔得.....但我個仔一定得..
作者: magic-vtec    時間: 2008-2-16 12:52
原帖由 WallaceNg 於 2008-2-16 09:47 AM 發表
如果有兩個雪糕筒想差60-70cm,要你部車打8字又唔可以停止飄移,架車又唔會要飄離雪糕筒的話,唔知大家做唔做到呢?我自己就好勉強,佢飄完一邊好難好快咁飄第二邊

咩地咩呔先係最緊要
作者: wowo0123    時間: 2008-2-16 13:07
set車都好緊要
作者: WallaceNg    時間: 2008-2-16 14:42
如果用火石呔的話我估好多人都得,但係如果用水喉的話,唔知大家得唔得呢?
作者: ~龍蘇糖~★    時間: 2008-2-16 14:45
岩岩轉頭單
就try下玩8字...
http://hk.youtube.com/watch?v=eki-GeBQfLE
個feel幾好...不過都係未完全適應~

請各方高手講下我有咩可以改善....thx
作者: WallaceNg    時間: 2008-2-16 14:58
咁唔知係咪我個林寶殼太大,個殼都有45cm覺得60cm只係arm arm過到多dd,咁加埋反應又要有d時間咁

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2