RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: XPRESS MRR2新轉向 [打印本頁]

作者: AMAT    時間: 2007-10-28 01:56
標題: XPRESS MRR2新轉向

登錄/註冊後可看大圖

用佢就可以瞓底個SERVO,唔駛話左右唔BALANCE喇~!哈!

不過其實我鍾意原裝咁樣多O的~!嘿嘿!

http://www.rc-xpress.com/catalog ... bc0203e2c4878235530
作者: AlexFiona    時間: 2007-10-28 02:07
講真, lee種類似ABC M車轉向嘅設計我就覺得麻麻地啦
作者: Brushless    時間: 2007-10-28 02:09
我行鋰电,而家至正
作者: tomyork    時間: 2007-10-28 19:42
finally, long time waiting comes into reality...
But my car crashed yesterday
作者: lokei3502    時間: 2007-10-28 21:02
正呀!!!有無人知幾時出!!!
作者: doooouglas    時間: 2007-10-29 10:42
裝在前波箱預留的位置嗎?

唔..~~ ....有點....
作者: wingx2    時間: 2007-10-30 15:33
Video!!

http://www.rc-xpress.com/catalog ... 9da1e6e1f2d01dc2d67
作者: minimini    時間: 2007-10-30 18:31
when will it be available ??........ & how much ??..........need to have any modifications in the front gear box ??.......how about the upper deck ??.......
作者: tomyork    時間: 2007-10-30 19:39
真係好有創意
等有人試佐先
作者: tomyork    時間: 2007-10-30 23:20
之前一直以爲前后波箱預留o既螺絲位係用黎裝Anti roll bar,無冧到係裝轉向
作者: move7648    時間: 2008-8-24 14:44
裝唔到, 有無兄師教下路??

個bearing完全唔fit位
作者: 泉    時間: 2008-8-24 14:51
想 信 只 有 換 貨, 才 可 解 決 問 題
作者: 衫魚仔    時間: 2008-8-24 14:56
呢個設計又幾好咁喎....
幾簡單~
作者: minimini    時間: 2008-8-24 15:03
我覺得呢個 design 不太實際.........佢只係用粒 bearing 嘅兩點.......喺件眼鏡架上面銑左銑右.........粒 bearing 根本唔會轉.......用得耐 d 位又會虛..........
作者: chacha    時間: 2008-8-24 15:08
原帖由 move7648 於 2008-8-24 14:44 發表
裝唔到, 有無兄師教下路??

個bearing完全唔fit位

用卡尺度下,係啤令定金屬件出問題,再拎返去買0個間鋪頭換
作者: move7648    時間: 2008-8-24 19:12
原帖由 minimini 於 2008-8-24 03:03 PM 發表
我覺得呢個 design 不太實際.........佢只係用粒 bearing 嘅兩點.......喺件眼鏡架上面銑左銑右.........粒 bearing 根本唔會轉.......用得耐 d 位又會虛..........

Exactly!!
Poor design of the bearing, 完全無用, 都唔係粒bearing轉
都唔知點郁

份件又無instruction... website又得條moive郁郁下
點攪???
作者: move7648    時間: 2008-8-24 19:13
原帖由 chacha 於 2008-8-24 03:08 PM 發表

用卡尺度下,係啤令定金屬件出問題,再拎返去買0個間鋪頭換

我喺RC Mark買...
又拆野packing, 唔知佢地換唔換呢!??
作者: lammatt    時間: 2008-8-24 22:05
o...
拎去鍵全問下點搞....
作者: chacha    時間: 2008-8-24 22:06
如果係件金屬料出問題,就一定有得換,不過祇係即場換過一套定係等代理送貨時先換,記得全部拎哂去,(呢樣已前五金鋪經常發生 )
作者: move7648    時間: 2008-8-25 00:50
原帖由 chacha 於 2008-8-24 10:06 PM 發表
如果係件金屬料出問題,就一定有得換,不過祇係即場換過一套定係等代理送貨時先換,記得全部拎哂去,(呢樣已前五金鋪經常發生 )

電波成個寫字樓咁
上去唔知搵邊個tim
聽日打個電話去問問先
作者: minimini    時間: 2008-8-25 02:32
原帖由 move7648 於 2008-8-24 19:12 發表

Exactly!!
Poor design of the bearing, 完全無用, 都唔係粒bearing轉
都唔知點郁

份件又無instruction... website又得條moive郁郁下
點攪???

所以我都係用緊舊款嗰隻轉向.....實際 d .......
作者: 豬腸裡的天空    時間: 2008-9-8 02:10
最憎呢種abc m車既轉向~~~~正垃圾

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2