RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 求高手代造1:13 / 1:14巴士模型 [打印本頁]

作者: 7428    時間: 2007-10-22 22:10
標題: 求高手代造1:13 / 1:14巴士模型
如題:  求高手代造1:13 / 1:14巴士模型
高手請回~~
作者: peter7    時間: 2007-10-22 23:42
You better write how much you will pay to attract 高手 to response.
作者: 7428    時間: 2007-10-23 02:14
連工包料3000元左右,睇質素吧 thanks
作者: lajar    時間: 2007-10-23 02:53
$3000蚊???
剩手工就差吾多
作者: 拖頭小天使    時間: 2007-10-23 03:11
原帖由 7428 於 2007-10-23 02:14 發表

你打少左個零
作者: 7428    時間: 2007-10-23 03:26
嘩真係唔知要咁既價........咁幾多至合理呢唔知
作者: Administrator    時間: 2007-10-23 06:56
Dude, like some of the other member said. If you want to save money, you'll have to build it yourself. (Labor of Love is always free! )

Because almost all the buses are homemade product. There might (Or Might NOT) be somebody willing to do it for you........
作者: peter7    時間: 2007-10-23 08:26
just material cost more than $3000
作者: dm9261    時間: 2007-10-23 08:48
如果dennis的質素 你會出什麼價
作者: 中國人上太空    時間: 2007-10-23 08:52
US$3000就差唔多, 如果唔係會爛尾~~~~
作者: Doughboy    時間: 2007-10-23 10:00
HKD3000 ....不太有可能...
作者: yokiso    時間: 2007-10-23 16:21
原帖由 7428 於 2007-10-23 02:14 發表

好似買料都唔夠...
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-10-23 16:45
你肯比錢, 都未必有人肯整 (心機冇價)
作者: 椰禮    時間: 2007-10-23 20:57
用3千蚊搵人教你整好過啦
唔知得唔得呢
作者: dg8380    時間: 2007-10-23 21:32
標題: 回復 3# 的帖子
要知道 做那一個型號先?
$3000 HKD好難有新車  二手可能有   有到可能好殘
我估價要出到$8000左右啦.......
不如你先玩  貨櫃車先  之後學做巴士
作者: 鐵佬    時間: 2007-10-23 23:05
我部老虎整到而家lee個進度都用左6-7000蚊,仲未計人工.死未.....................
作者: dg8380    時間: 2007-10-23 23:11
原帖由 鐵佬 於 2007-10-23 23:05 發表
我部老虎整到而家lee個進度都用左6-7000蚊,仲未計人工.死未.....................

不如我用退役巴士名義 賣走DAIMLER E 好過啦  HKD $5000
作者: 7428    時間: 2007-10-24 04:00
咁唯有自已試下整啦
作者: rocky    時間: 2007-10-24 10:26
原帖由 7428 於 2007-10-24 04:00 發表
咁唯有自已試下整啦

正確答案,自己賺自己的錢吧。
玩模型首要條件: 耐性你有冇?
第一架整得唔好,重有第二架,第三架,總有你滿意的一架,那時你就係師父了。  

作者: 丘引    時間: 2007-10-24 14:31
標題: 回復 17# 的帖子
.........師兄,你部壞舊KMB長牛都幾正呀.應該行內叫紅番頭先至係,行起上黎都幾像,借問有冇車頭燈尾燈和車廂燈,可否放少許相來見識.見識.Thank...........

作者: jackyming.    時間: 2007-10-24 16:10
原帖由 丘引 於 2007-10-24 14:31 發表
.........師兄,你部壞舊KMB長牛都幾正呀,行起上黎都幾像,借問有冇車頭燈尾燈和車廂燈,可否放少許相來見識.見識.Thank...........

你又想造番架...............
作者: dg8380    時間: 2007-10-24 22:56
.........師兄,你部壞舊KMB長牛都幾正呀,行起上黎都幾像,借問有冇車頭燈尾燈和車廂燈,可否放少許相來見識.見識.Thank...........

登錄/註冊後可看大圖

作者: zozo    時間: 2007-10-24 23:57
I think $15000~$20000 around the finish price!
作者: 乳細無增    時間: 2007-10-25 00:11

http://www.rc-daily.com/forum/vi ... &extra=page%3D1 這裡有不過要登記先睇到
作者: 丘引    時間: 2007-10-25 14:05
標題: 回復 22# 的帖子
.....正呀,師兄,真係大開眼界啊,Thank.....
作者: 毛    時間: 2007-10-25 17:28
幫你整完, 可能自己都唔捨得賣呀.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2