RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有冇可以不用after run oil 的油 [打印本頁]

作者: dahdahsi    時間: 2007-4-22 00:50
標題: 有冇可以不用after run oil 的油
pls recommend
作者: 清清    時間: 2007-4-22 00:57
有,去五金舖買"衣車油"一樣咁用,我以前玩油車都係用衣車油,十蚊大大支好抵用
作者: pui    時間: 2007-4-22 00:59
原帖由 dahdahsi 於 2007-4-22 00:50 發表

唔好慳啦.after run係保護引擎.同下次撻車好着D
作者: 清清    時間: 2007-4-22 01:08
原帖由 pui 於 2007-4-22 00:59 發表

唔好慳啦.after run係保護引擎.同下次撻車好着D

不知幾多高手將"衣車油"入落個名牌樽度用
作者: cowcowlee    時間: 2007-4-22 01:11
原帖由 dahdahsi 於 2007-4-22 00:50 發表

無...因為Nitromethane本身帶酸性...
作者: jeffreyleung    時間: 2007-4-22 09:14
是否每次玩完之後都要加run oil 的, 如果唔加會唔會有事.
作者: jeffreyleung    時間: 2007-4-22 09:30
另外請問知唔知-元朗,大埔&粉嶺, 有沒有模型舖可以買到電油呢, 謝謝
作者: VoneRRR    時間: 2007-4-22 09:54
我台OS TZ 得閒先加﹐0吾得閒就唔理喇
玩0左一年都托賴未壞
不過我架車真係SUNDAY CAR。 用來過手隱ONLY﹐NOT FOR RACING
可能因為0甘先未懷卦。
作者: cowcowlee    時間: 2007-4-22 11:27
原帖由 VoneRRR 於 2007-4-22 09:54 發表
我台OS TZ 得閒先加﹐0吾得閒就唔理喇
玩0左一年都托賴未壞
不過我架車真係SUNDAY CAR。 用來過手隱ONLY﹐NOT FOR RACING
可能因為0甘先未懷卦。

壞就唔會...不過支架冷同d啤令發到豬頭一樣...
作者: VoneRRR    時間: 2007-4-22 18:31
原帖由 cowcowlee 於 2007-4-22 11:27 發表

壞就唔會...不過支架冷同d啤令發到豬頭一樣...

願聞其詳﹗點發﹖ 後果會點﹖
作者: 泉    時間: 2007-4-22 18:41
燃燒後會有水份殘留,會加速金屬氧化
作者: 烈火之魂    時間: 2007-4-23 00:40
即係要點加????
可唔可以講一講個大概流程比小弟知??

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2