RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 買皮帶入門車一問 Sakura [打印本頁]

作者: 江南    時間: 2015-3-5 18:12
標題: 買皮帶入門車一問 Sakura
小弟最近爬換車文發現到一架好吸引自己既入門車—Sakura zero s(啲紅件好靚)

但今日行廣華街發覺完全見吾到佢既蹤影
得一間有 xi s (吾知系咪我睇吾到、因為我冇問店員)

想問而家仲有冇人買呢款車?

另外我仲想問tt01e用既
「摩打、電變、servor 車殻」適吾適合裝番落S zero s到

現時黎講
Xi s

Zero s 會好啲?

零件方面會吾會仲系好易搵?

因為小弟有部tt01e

不直就1000蚊左右

如果預埋電子野都系1500下

1500呢個價想玩無刷會吾會太大想頭?

因為我近排冇乜人講呢款車所以先發帖問各位師兄

或者師兄有其他推薦都可以介紹下比小弟

希望師兄們吾好介意小弟問咁多

Thanks!
作者: kotaro2872    時間: 2015-3-5 18:23
zero s已經過左時,買xi sport啦
作者: 江南    時間: 2015-3-5 18:26
kotaro2872 發表於 2015-3-5 18:23
zero s已經過左時,買xi sport啦

Xi sport會吾會都過時又冇件用?如果吾會我就吾考慮zero s了 Thx Ching !
作者: sean2013    時間: 2015-3-5 18:32
RGT pro
作者: hydrogen9999    時間: 2015-3-5 18:41
sakura zero s 已經退役,由 xi sport 接任,暫未有新車出現
zero s 零件在kws 已近乎絕續,xi sport 就大把
作者: 江南    時間: 2015-3-5 18:41
sean2013 發表於 2015-3-5 18:32
RGT pro

其實我比較膚淺中2紅色件、藍色真系吾太岩胃口、但如果性能上差到好遠既話都可以考慮。師兄可吾可以講下有乜略略講下有咩優勝既地方?無論如何都吾該晒師兄你先
作者: kkchung    時間: 2015-3-5 18:48
江南 發表於 2015-3-5 18:26
Xi sport會吾會都過時又冇件用?如果吾會我就吾考慮zero s了 Thx Ching !

Xi Sport 是現時 3Racing 主力入門車,零件應會繼續生產。而 Xi Sport 未來會開始有連車殼版本及連殼長軸距特別版。

登錄/註冊後可看大圖