RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 點算好?? [打印本頁]

作者: yyc    時間: 2015-2-12 23:02
標題: 點算好??
新車買左番來,但是個殼5岩,卡住胎
作者: kennyf1    時間: 2015-2-12 23:10
剪殼

作者: yyc    時間: 2015-2-12 23:13
係咪一定要剪架?
作者: kennyf1    時間: 2015-2-12 23:19
yyc 發表於 2015-2-12 23:13
係咪一定要剪架?

吾知你點卡主,有冇相?

作者: yyc    時間: 2015-2-12 23:29
ws64801211,麻烦師兄加下,新手好多5識,插曬電都開5到
作者: yyc    時間: 2015-2-12 23:32
我加師兄你whatapps得5得啊,我插左電,部手都無反應
作者: wing1203    時間: 2015-2-13 00:26
應該是車距唔岩,跟車返黎應該有改件的

作者: yyc    時間: 2015-2-13 00:40
wing1203 發表於 2015-2-13 00:26
應該是車距唔岩,跟車返黎應該有改件的

師兄,可以加我ws教下我得5得?我上傳5圖

作者: kennyf1    時間: 2015-2-13 08:20
sorry原來你是mini-z就吾好剪殼,應該是車距唔岩,跟車返黎應該有改件的,mini-z有分型號.

作者: Alotom    時間: 2015-2-13 09:06
Racer (MR03) 還是 AWD (MA015/MA020)?甚麼車款殼?不說清楚師兄們是不知如何幫你的。
作者: yyc    時間: 2015-2-13 12:18
MA020ve
作者: kennyf1    時間: 2015-2-13 12:30
yyc 發表於 2015-2-13 12:18
MA020ve

甚麼車款殼,跟車返黎應該得,睇睇說明書.
作者: 9900    時間: 2015-2-13 13:19
你個車殼係邊隻
作者: Alotom    時間: 2015-2-13 23:40
http://www.kyosho.com/jpn/suppor ... /MA020VE-T01-im.pdf
如果只是軸距問題,請看說明書第66至71頁。
作者: vincent322    時間: 2015-2-19 21:13
買殼時 , 點樣知道架車軸距係幾長呢?
作者: ray2011    時間: 2015-2-20 07:07
新仔最好上車場見識下,就會知道D車點整。

作者: gyl    時間: 2015-3-3 13:33
Please go to store with your chassis and ask to buy a body that fit your chassis i suggest.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2