RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 超新手!!scx10問題!! [打印本頁]

作者: vivio    時間: 2014-11-5 17:54
標題: 超新手!!scx10問題!!
有邊一架較為新款!!及好爬?
RTR....有邊款D料靚D??
唔該哂!!
作者: ricksonchow    時間: 2014-11-5 18:26
好爬 AX90036
新款 AX90037
作者: sum306gti    時間: 2014-11-5 19:43
用料部部一樣,kit版會多少少金屬件
作者: vivio    時間: 2014-11-5 21:49
如果想玩吓車款!!
镸陣好定係短陣好?
電变原廠……ok嗎?

作者: sum306gti    時間: 2014-11-5 23:22
vivio 發表於 2014-11-5 21:49
如果想玩吓車款!!
镸陣好定係短陣好?
電变原廠……ok嗎?

個人認為長陣好爬d,輪距長咗, "濫"舊石都大d啦,即係等如劉翔同王祖藍跨欄,邊個好跨d吖
電变原廠巳經夠晒

作者: vivio    時間: 2014-11-6 01:07
長陣有邊款推介!
最好係新款電变……而又jeep款!!
thx!!
作者: sum306gti    時間: 2014-11-6 02:24
AX90036

作者: ricksonchow    時間: 2014-11-6 03:50
冇錯, 90036 一流, 又有防水電變
作者: vivio    時間: 2014-11-6 07:59
90036唔知邊度平D呢?
Thx 各位C兄!!
作者: ronaldchoy    時間: 2014-11-6 10:24
90037 也是有防水電變
作者: vivio    時間: 2014-11-6 11:11
90037陣镸D!
但唔係jeep款
作者: vivio    時間: 2014-11-6 11:31
ax90044又平D!
D料有咩分别??
新手問題多!請見亮!!
作者: ricksonchow    時間: 2014-11-6 11:57
其真90044 個殼冇拎license 所以平D, 其他車入面既料同90036,37 一樣, 係輪距有少少分別,

其實, 最緊要你中意邊部
作者: vivio    時間: 2014-11-6 13:20
都係會揀AX90036多啲!!
唔知边度買會平啲!
作者: ricksonchow    時間: 2014-11-6 19:15
係wor 90036 唔係長陣, 不迥條胎好爬d, 90037 先係長陣
作者: xBluex    時間: 2014-11-8 03:04
小弟都想進入慢爬嘅世界,睇啱咗 90035 / 90036 / 90022,想問問咁多位 AE-2 可以防水嗎? ( 只想可以過吓水氹同落雨玩吓 )......邊部會平衡 D?
作者: ricksonchow    時間: 2014-11-8 13:06
xBluex 發表於 2014-11-8 03:04
小弟都想進入慢爬嘅世界,睇啱咗 90035 / 90036 / 90022,想問問咁多位 AE-2 可以防水嗎? ( 只想可以過吓 ...

90022,90035 用料比較舊, 90036 有D 新parts,  AE 2 係不防水的, 不過可以自己做, 我而家都係用AE-2 玩水的, 潛水都冇咩問題

http://rc-evo.com/xbbs/thread-321656-1-3.html

作者: xBluex    時間: 2014-11-9 22:43

哦.....即係目標只有一個....90036,不過想問問除咗 ESC 係 AE-5 外,(外殼除外),有咩新 parts 喺功能上有改善?
或只係差唔多,只要做好防水就可以 (90035 )?另外 "90036" wheelbase 係 305mm,可唔可以改?

作者: ricksonchow    時間: 2014-11-9 23:52
90036更新既有: 粗齒版雙極力子大減, 加强版前後傳動軸, 金屬齒防潑水servo , 特別版FALKEN 車胎(好好爬)

除非你好中意90035 既殼, 否則一定係36 好爬抵玩

90036 係305mm, 90035 係313, 主要係用黎就返車殼, 如果要改就要換哂八條drag link, 當然要換埋個殼
作者: xBluex    時間: 2014-11-17 07:46
已入手 90036,但有問題,就係前避震壓到底時會頂住轉向拉桿....如何解決?
作者: vivio    時間: 2014-11-17 08:49
xBluex 發表於 2014-11-17 07:46
已入手 90036,但有問題,就係前避震壓到底時會頂住轉向拉桿....如何解決?

想問吓C兄係边度入㗎……咩價?可否pm小弟!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2