RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 10.AUG 馬鞍山慢爬小隊 [打印本頁]

作者: deviljones    時間: 2014-8-10 23:06
標題: 10.AUG 馬鞍山慢爬小隊

((版主唔好意思..放錯區))

天朗氣清的日子...新舊車友馬鞍山慢爬一天遊........辛苦了各位師兄.........

各位師兄.......影片已補上~ 唔知點解用手機不能直接觀看..需轉為電腦版才可以看到相.....
http://youtu.be/Q9fBoNgJjVk
http://youtu.be/PyRfIMPNWNg
http://youtu.be/F_MtF_-Xlik
http://youtu.be/cqgpuX6me9A
http://youtu.be/BvXAFzBg1uI

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 丫匡    時間: 2014-8-10 23:22
綠色summit報到
作者: Derek_R    時間: 2014-8-11 00:09
好正!!
作者: yoyobaby    時間: 2014-8-11 01:22
影片很清,感謝每個車友帶路、拍影片、維修,很愉快的一次旅程。
作者: sam529    時間: 2014-8-11 02:22
好正!幾時帶我行返轉?架車就得了!sam
作者: jerry722    時間: 2014-8-11 03:36
超好玩,超辛苦!

作者: jerry722    時間: 2014-8-11 03:45
重有幾張漏左添!

作者: Alexyu    時間: 2014-8-11 06:07
好正,下次再玩過
作者: alanwhc    時間: 2014-8-11 08:33
梅子林?正
作者: Annie268    時間: 2014-8-11 09:05
So good...
作者: 711leung    時間: 2014-8-11 09:13
層層叠, 正
作者: Dinballian    時間: 2014-8-11 10:05
SUMMIT 正
作者: Peterchan    時間: 2014-8-11 10:06
Perfect   天氣,個view 都一流
作者: ricksonchow    時間: 2014-8-11 10:10
都好好玩WOR, 樹林, 大草地, 靚風景

BTW,  有部藍色F-150 raptor wor!
作者: hellboy    時間: 2014-8-11 12:52
ricksonchow 發表於 2014-8-11 10:10
都好好玩WOR, 樹林, 大草地, 靚風景

BTW,  有部藍色F-150 raptor wor!

Proline F-150 殼,輪距唔一樣,要 Cut !

作者: hellboy    時間: 2014-8-11 13:51

製作簡介 - 新手試作
作者: choyip    時間: 2014-8-11 14:01
擺陣幅相好有有氣勢靚車靚景,正

作者: ricksonchow    時間: 2014-8-11 14:06
hellboy 發表於 2014-8-11 13:51
製作簡介 - 新手試作

係wor, 我都冇諗過cut 殼, 我伸長部車就個殼
作者: hellboy    時間: 2014-8-11 14:30
ricksonchow 發表於 2014-8-11 14:06
係wor, 我都冇諗過cut 殼, 我伸長部車就個殼

我都有諗過,不過系 D 隻殼長D,其他 Axial 短,我考慮番比率都係 Cut D 隻殼以後功夫無咁多。

作者: 711leung    時間: 2014-8-11 15:11
個殼整得好靚
作者: bbfonghk    時間: 2014-8-11 20:12
師兄:你地條路好正,可唔可以教下我點解行,有冇路線提供?
作者: rcfd    時間: 2014-8-11 20:33
ching, 你哋架summit有冇加散熱器?

作者: 丫匡    時間: 2014-8-11 20:39
bbfonghk 發表於 2014-8-11 20:12
師兄:你地條路好正,可唔可以教下我點解行,有冇路線提供?

富安花園》梅子林路》基維爾營》昂平高原》馬鞍山村》馬鞍山郊遊徑》馬鞍山恆安村。全程約6-7小時

作者: 丫匡    時間: 2014-8-11 20:44
rcfd 發表於 2014-8-11 20:33
ching, 你哋架summit有冇加散熱器?

summit冇加散熱,勁驚行行下燒servo電變,又驚唔夠電……帶summit行山萬一有咩意外要抽住落山就死得

作者: rcfd    時間: 2014-8-11 20:50
丫匡 發表於 2014-8-11 20:44
summit冇加散熱,勁驚行行下燒servo電變,又驚唔夠電……帶summit行山萬一有咩意外要抽住落山就死得{:3_8 ...

原廠套電變同motor玩lipo好易熱,燒咗就似抬包8kg米落山。最好加散熱風扇/用無刷

作者: ricksonchow    時間: 2014-8-12 09:28
hellboy 發表於 2014-8-11 14:30
我都有諗過,不過系 D 隻殼長D,其他 Axial 短,我考慮番比率都係 Cut D 隻殼以後功夫無咁多。
...

手工好好, 駁完殼之後完全唔覺有接駁位

我唔識搞個殼, 所以要響陣度開多兩個窿, 將殼柱連避震架向後移一寸, 加長4 link 同換支長傳動軸

作者: Annie268    時間: 2014-8-12 15:35
所有車整得好靚⋯
作者: hellboy    時間: 2014-8-12 16:08
ricksonchow 發表於 2014-8-12 09:28
手工好好, 駁完殼之後完全唔覺有接駁位

我唔識搞個殼, 所以要響陣度開多兩個窿, 將殼柱連避震架 ...

都得啵!有機會去你地果邊見識下。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2