RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 油車好貴,電車會唔會平啲? [打印本頁]

作者: katiechan    時間: 2006-12-18 03:10
標題: 油車好貴,電車會唔會平啲?
我部05T落地3日交好多錢學費。
第一日油$230,引擎手拉難咗$100,頭防撞海綿難咗$28
第二日部車唔行,老細話(離合器嗱唔死)換離合器又$100
今日高速抄車,尾輪成個飛咗出嚟,末知幾錢
作者: AlexFiona    時間: 2006-12-18 03:36
電車可能只係好少少, 都吾平得去邊
作者: anson007    時間: 2006-12-18 03:46
TT01+540麼打la.....
我諗唔洗交咁好多錢學費.....haha
作者: anson007    時間: 2006-12-18 03:52
原帖由 katiechan 於 2006-12-18 03:10 發表
第一日油$230,引擎手拉難咗$100,頭防撞海綿難咗$28
今日高速抄車,尾輪成個飛咗出& ...

(今日高速抄車,尾輪成個飛咗出嚟,末知幾錢)
大抄後就算你整返好佢都唔正形,,例如底板.....
你今次大單...
作者: AlexFiona    時間: 2006-12-18 04:18
初初玩要慢慢來, 吾好貪一時快感
作者: DieselEngine    時間: 2006-12-18 04:40
原帖由 katiechan 於 18/12/2006 03:10 AM 發表
今日高速抄車,尾輪成個飛咗出& ...

歡迎又一個跌落遙控界無底深潭的你.
係呀, 遲d仲貴.
將會壞servo, 歪底板, 斷狗骨, 爆engine, 陸續有來~問你驚未
作者: katiechan    時間: 2006-12-18 05:08
個足球場無哂人、末比哂油佢沖行佢囉、都不知幾過引、点知........轟 (好大聲)
行到去望見部車眼都凸哂。 一地都係。
返到屋企都唔敢同個女魔頭講,都唔知点問佢攞錢買零件
作者: DieselEngine    時間: 2006-12-18 06:29
原帖由 katiechan 於 18/12/2006 05:08 AM 發表
個足球場無哂人、末比哂油佢沖行佢囉、都不知幾過引、点知........轟 (好大聲)

有冇爆炸呀?
作者: kaho1124    時間: 2006-12-18 09:21
哈哈,呢次整返之後,咁應該就會好小小嫁啦((架車去得盡==>>銀紙去得盡))係正比嫁,可能我手車都係好屎!!
作者: Evo5    時間: 2006-12-18 09:41
其實唔係油車同電車的問題.......係個人的問題.......
成個足球場無哂人,你都炒到咁........你係咪應該要自巳反醒一下......又或者以後都唔好掂模型車........
話時話你响邊頭玩開車..話比大家知..........等我地行過小心D .......

原帖由 katiechan 於 2006-1218 05:08 AM 發表

作者: cad    時間: 2006-12-18 10:31
原帖由 katiechan 於 2006-12-18 03:10 發表
第一日油$230,引擎手拉難$100,頭防撞海綿難$28
第二日部車唔行,老細話(離合器唔死)換離合器又$100
今日高速抄車,尾輪成個飛出& ...

一日玩$230油,你玩幾多升
作者: sampras    時間: 2006-12-18 17:13
標題: 回復 #11 cad 的帖子
tornado油五升都係$240,咁你咪玩左五升! 架車咁行吾死都算係咁!
作者: katiechan    時間: 2006-12-18 18:08
油就仲有好多,不過部車就..........
零件,車呔,防撞海綿,又$190喇
好貴、好肉尺、次次玩次次錢
抄車仲比啲師兄(潤吓、串吓、開心吓)真無引
作者: SunLi    時間: 2006-12-18 18:27
原帖由 katiechan 於 2006-12-18 18:08 發表
油就仲有好多,不過部車就..........
零件,車呔,防撞海綿,又$190喇
好貴、好肉尺、次次玩次次錢
抄車仲比啲師兄(潤吓、串吓、開心吓)真無引

玩油車係咁嫁,玩耐左就唔洗比咁多學費同埋搵到玩油車D樂趣....
作者: GDB    時間: 2006-12-18 18:31
我有部05Tmay落地
作者: katiechan    時間: 2006-12-18 18:52
標題: 回復 #15 GDB 的帖子
千其唔好落地,一落地就去貴(好多學費)
如果係都要玩就唔好用控(用手推會平好多...... )
作者: GDB    時間: 2006-12-18 19:03
用手推

唔好用控
作者: katiechan    時間: 2006-12-18 19:08
標題: 回復 #17 GDB 的帖子
用手推平啲吖嗎!
作者: ~出前一丁~    時間: 2006-12-18 20:18
原帖由 katiechan 於 2006-12-18 18:52 發表
千其唔好落地,一落地就去貴(好多學費)
如果係都要玩就唔好用控(用手推會平好多...... )

咁我想問下買架"遙控車"泥做乜野??
作者: ALEXANDER    時間: 2006-12-18 20:33
樓主玩下人地D街場練習下先啦~
作者: lun12345    時間: 2006-12-18 23:57
本人覺得玩電車貴過玩油車既............
但油車炒親都甘過電車.....
作者: mark999hk    時間: 2006-12-19 00:02
原帖由 lun12345 於 2006-12-18 11:57 PM 發表
本人覺得玩電車貴過玩油車既............
但油車炒親都甘過電車.....

100% agree
作者: GDB    時間: 2006-12-19 19:16
油車炒親都甘過電車
作者: katiechan    時間: 2006-12-19 19:31
標題: 回復 #23 GDB 的帖子
部車玩三日加埋都無5個鐘,但整咗十幾個鐘。
新手唔識都整到識、說明書都唔洗望一眼....
(交學費得離成果)
作者: GDB    時間: 2006-12-19 19:43
得離成果係說明書都唔洗望一眼
作者: katiechan    時間: 2006-12-19 19:54
係呀!
我炒車炒得多、以家整車好快手喇、
你部05t都炒吓佢喇.好快就唔洗望說明書都識整車。
唔好錫住佢
作者: GDB    時間: 2006-12-19 19:56
部05t都炒吓佢 冇$$$
作者: katiechan    時間: 2006-12-19 20:02
炒車洗乜用錢呀...........
作者: GDB    時間: 2006-12-19 20:05
冇錢交咁多錢學費.......
作者: katiechan    時間: 2006-12-19 20:12
今日唔炒、過兩日都炒喇,學費就一定要比既.....
我比咗喇.你今日比咗末吖?
作者: GDB    時間: 2006-12-19 20:16
我末比學費WO~~~
作者: MrSH    時間: 2006-12-20 11:55
咁學費都有平有貴嘅   開慢 d 囉  慢慢熟習下
作者: lun12345    時間: 2006-12-24 03:39
原帖由 mark999hk 於 2006-12-19 00:02 發表

100% agree

作者: tjgxj001    時間: 2006-12-27 11:52
呵呵,兄弟是你技术不行啊,怎么会出这么大的事故呢?难道你缸都不磨就下地咯?
作者: 燎原火    時間: 2007-3-30 22:29
個個新手都要交吓學費,最緊要唔好心急
我其實都係新手,前兩日先喺pyc貢獻咗支mega批($500幾),又無咗支狗骨,仲炒爛埋個幾舊水嘅殼

作者: 烈火之魂    時間: 2007-3-30 22:50
O~~~~願主保佑你....
我都係岩岩玩車....
又係玩05t+...
我都炒左好多野la
just one month....
油缸已經3個...
我係橋底玩....炒得仲甘過你...
hehe.....
作者: 十六夜    時間: 2007-3-30 23:09
又係05t+...好易爆呢樣戈樣
S///比較好D.....本人覺多....個人意見
作者: 倒錢落海    時間: 2007-3-30 23:40
原帖由 十六夜 於 2007-3-30 23:09 發表:又係05t+...好易爆呢樣戈樣…S///比較好D.....本人覺多....個人意見
慢慢來,唔好急,其實05t+唔係咁弱雞架喎。我都係05t+。玩左十幾次。暫時只係斷過一碌頭萬向咁大把,除左刮花左底板及車殼之外,部車絲毫無損,未爛過野喎...^^"不過我渣得唔快。又會讓人過先。自己行外彎俾其它快車行晒然後自己先至慢慢睇準黎入。冇乜點炒過車啊。
作者: skylam    時間: 2007-3-31 08:31
油車parts貴....真係未未玩過貴O既電車......油車D膠parts平幾多.....試O下玩xrayD車 ....睇O下邊d 貴.....油車power大炒O左傷O既野一定多.....不過成個球場咁大都炒得咁金真係小心D玩...快係無用......自己都未知部車O既特性就亂比油...炒係好正常.......玩得車就一定有野損耗.....不時D膠件都要check...唔得就換....要求高部車好走O既貴都值......唔係玩車黎做咩.......學O既階段都係要交O下學費....唔係邊有進步..多D問多D同D師兄入場玩O下就知點解人地話油車平D.....!!我之前都係玩touring電車......家陣真係唔敢玩.....!!
作者: kenny_Chui    時間: 2007-3-31 10:06
原帖由 Evo5 於 2006-12-18 09:41 發表
其實唔係油車同電車的問題.......係個人的問題.......
成個足球場無哂人,你都炒到咁........你係咪應該要自巳反醒一下......又或者以後都唔好掂模型車........
話時話你响邊頭玩開車..話比大家知........ ...

yes.......
作者: arcadiang    時間: 2007-4-3 02:49
油車比玩電車差不多(都是要用$$$$)可能油車會平車吧^^反正我遊車河級
益力多廣告中的一句(你今日妙左未 )

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2