RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手想買sakura d3/zero [打印本頁]

作者: baph0met    時間: 2013-1-22 11:43
標題: 新手想買sakura d3/zero
我之前有個京商2.4搖控
仲有個叉機。
如果買 sakura d3/zero個控用唔用到?
除左車架、仲要買咩?
要幾錢左右?
謝謝
作者: stalaetite    時間: 2013-1-22 12:31
motor, esc, servo, shell /w painting & batteries
around $1K
作者: timothychoy    時間: 2013-1-22 17:00
你想玩咩車先,d3係純種飄車,zero係touring/可改飄車,你要有埋接收先用得番個控,仲有servo,電變,摩打,殼,噴油,一堆整車要用既工具...
作者: baph0met    時間: 2013-1-22 18:22
咁好似ZERO好D喎
作者: timothychoy    時間: 2013-1-22 18:36
baph0met 發表於 2013-1-22 18:22
咁好似ZERO好D喎

真係要睇你想買咩車,當然啦ss0改飄一樣好玩,但d3天生cs大轉向,基本上換左油壓三節棍都已經OK夠玩住先,之後先再op其他parts都無問題,自己諗啦,價錢就都係咁上下,ss0會平D
作者: baph0met    時間: 2013-1-22 20:22
timothychoy 發表於 2013-1-22 18:36
真係要睇你想買咩車,當然啦ss0改飄一樣好玩,但d3天生cs大轉向,基本上換左油壓三節棍都已經OK夠玩住先,之 ...

ZERO要改好多野???D原裝野唔得???
作者: qazxcvb24    時間: 2013-1-22 20:34
baph0met 發表於 2013-1-22 20:22
ZERO要改好多野???D原裝野唔得???

原裝都得- -睇你玩唔玩反胎
作者: baph0met    時間: 2013-1-22 22:01
qazxcvb24 發表於 2013-1-22 20:34
原裝都得- -睇你玩唔玩反胎

玩反胎要幾多錢改左右???D3玩touring唔得???
作者: baph0met    時間: 2013-1-22 22:21
stalaetite 發表於 2013-1-22 12:31
motor, esc, servo, shell /w painting & batteries
around $1K

未計車架???
作者: stalaetite    時間: 2013-1-22 22:29
baph0met 發表於 2013-1-22 22:21
未計車架???

未呀.......車架同控,接收未計...!
針無兩頭利......要玩快就唔會有大轉向...Sakura 都算平,所以我就敗咗係這兩部車
作者: baph0met    時間: 2013-1-22 22:49
stalaetite 發表於 2013-1-22 22:29
未呀.......車架同控,接收未計...!
針無兩頭利......要玩快就唔會有大轉向...Sakura 都算平,所以我就敗 ...

ZERO改飄車難唔難改???
作者: timothychoy    時間: 2013-1-22 23:08
baph0met 發表於 2013-1-22 22:01
玩反胎要幾多錢改左右???D3玩touring唔得???

都講左d3係純種飄車,天生有cs同大轉向,成個車架頭驅設計就係為左飄移,玩唔到touring..
作者: baph0met    時間: 2013-1-22 23:42
timothychoy 發表於 2013-1-22 23:08
都講左d3係純種飄車,天生有cs同大轉向,成個車架頭驅設計就係為左飄移,玩唔到touring.. ...

哦~~明白
作者: qazxcvb24    時間: 2013-1-23 09:24
baph0met 發表於 2013-1-22 23:42
哦~~明白

D3唔係玩唔到touring既 但你要改做FF車真係一流既 但哂時間囉- -

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2