RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 我的怪獸號二代目(SAVAGE X WITH K5.9)出生記~~~ [打印本頁]

作者: monsterken    時間: 2012-4-19 02:32
標題: 我的怪獸號二代目(SAVAGE X WITH K5.9)出生記~~~

之前個POST都算講到搞掂好隻舊豬, 拆好晒野點算傷亡情況再去"淘"件返黎,
另一邊廂好多有用既件都準備好搬落架新豬到~~~
首先攤晒啲野出黎影張相先啦~~
(影個時....我阿媽係隔離話..:"嘩.....乜咁多包咁大包野架~~" 我話:"似你個仔咁大件呀")

作者: monsterken    時間: 2012-4-19 02:35

頭中尾靚靚波箱~~~~

本身依套KIT都跟住加硬傘齒,加硬狗骨同加硬狗骨杯, 不過諗住玩落先, 唔得到時先再換~~~況且X個設計好過25好多....頭中尾波箱都有快拆設計~~~整車???SO EASY啦~~
作者: monsterken    時間: 2012-4-19 02:38

之前有師兄同我講, 佢本身個牙叉應該係膠製可能要換個金屬製既,
但我一甩開黎啦~~~~嘩~~~~靚到流口水呀~~靚靚金屬牙叉~~~又慳少少改車錢啦~~

講住咁多先~~~聽晚繼續~~~

作者: AltezzaMak    時間: 2012-4-19 07:59
睇唔到相相
作者: samsonl    時間: 2012-4-19 09:41
回復 monsterken 的帖子

所以我一步到位,買架XL,重有三速!
作者: samsonl    時間: 2012-4-19 09:43
Ken兄,幾時出車,交流下嗎
作者: samsonl    時間: 2012-4-19 09:48
我想加個尾轆,唔駛起步時向後返。
作者: Andrew168    時間: 2012-4-19 11:06
可以一齊玩, 我玩 T-MAXX
作者: vincentwow1450    時間: 2012-4-19 11:42
, 無圖無真相
作者: ford    時間: 2012-4-19 12:36
回復 samsonl 的帖子

加完之後加車又長咗,個柜放唔落了
作者: monsterken    時間: 2012-4-20 01:31
己加相~~~~多謝參觀~~~~~
作者: monsterken    時間: 2012-4-20 01:33
終於開始砌腳位啦~~~~同舊款差唔多~~~~
D啤鈴玩到咁上下就換防塵啤鈴~~~

作者: monsterken    時間: 2012-4-20 01:35
D可調推桿...........扭到我手都痛.....大家可以睇下我用咩工具黎扭........
證明啲件好FIT位....仲要FIT得濟.......

作者: monsterken    時間: 2012-4-20 01:36
個狗骨杯~~~~落返D亞蘇黑油做下抗磨先~~~

作者: monsterken    時間: 2012-4-20 01:39

經過個多小時, 兩隻大閘蟹擺左係枱啦~~
跟住...係時候出去接女友收工.....攤下先~~

作者: monsterken    時間: 2012-4-20 01:41

接完女友收工.....食埋飯.....十一點幾返到屋企....襯佢沖梗涼捉唔到我砌車....神速砌埋個波箱先~~~~上埋逼力碟~~~

作者: monsterken    時間: 2012-4-20 01:44
砌砌下.......咦????  靚仔你好熟口面喎~~~~~好似邊到見過你喎!!!!!!!(詳情可以慢慢睇返"我的怪獸號回憶錄")

作者: monsterken    時間: 2012-4-20 01:44
龍骨開光~~~~~~醒神呀~~~~

作者: monsterken    時間: 2012-4-20 01:45
暫定電子設備.....

作者: monsterken    時間: 2012-4-20 01:47

兩部殘缺不全既豬黎返張合照先~~~~
作者: paperlong    時間: 2012-4-20 01:47
好靚嘅車
作者: monsterken    時間: 2012-4-20 01:51
因為我屋企細....無大房可以砌車....一定要開晒壇擺係個廳到砌.....但一返工長時間既話....我老媽佢.....................唉..........太多慘痛經歷啦......所以今次.......
(絕係絕左D.....無計啦.....新車黎架.....)
今晚暫時咁多~~~~~聽日放假繼續"生豬"~~~

作者: ThomasZ    時間: 2012-4-21 19:28

哇嘿嘿! 我隻豬今日第一次著偈,第一次聽豬叫,好開心!! 經各位師兄熱情指導下, 而家著車無難度啦.再次感謝大家!
分享一下我這個油車新手今天的經歷...
今日個天睇落不太黑,估佢唔落雨就出去溫車,我用16%的油, 輸了點經驗買呢隻油係無色的,比較難睇油缸內還有多少油同油管來的情況。 最初用它跟車的5號火咀都一撻即著, 但好似無咁穩定, 於是就用番兩年前的珍藏,奧釘佬77號火咀(估係7號吧?),果然定好多, 唔易死火, 聞到d刺鼻又刺眼的煙味好開心(犯賤), 略為調校下溫度剛好80度, 過了大約25分鐘便磨完第一缸油。
滿心歡喜地等副偈冷卻後便入滿第二缸油, 準備第二缸冷磨, 磨了半缸死火了,心諗未驚過,而家著車而過借火, 點知完來kick死在上死點, 而且呢架車無乜位可以用一字批來撬飛輪,飛輪的牙亦比較淺,撬不了。最後拆了出來點知玩開電車工具箱無放大力拑,跟住就有點不高興地收皮回家了。 返到屋企用大力拑箱扭唔番出來,本想裝副台灣18偈落去玩算數, 但條氣都係唔順,最後諗住整難佢算數,用盡9牛2虎之力夾硬扭,結果從上死點扭番落來, 成個人即係醒神哂, 然後出後樓梯關好全部防煙門後磨埋半缸油, 果然如師兄們所講, 係十分難頂的, 眼睛幾乎睇唔到野, 但為了愛豬還是死忍了半缸油的時間,哈哈, 爽!!下次試下戴防毒面具先

http://www.youtube.com/watch?v=MOVXTlrd7dc
麻煩大家聽下呢個速度ok不? 噴到成地油真係唔好意思, 下次帶埋報紙去舖一舖好d。
作者: ThomasZ    時間: 2012-4-21 19:34
samsonl 發表於 2012-4-19 09:41

所以我一步到位,買架XL,重有三速!

請問師兄有無拆油門servo接engine條彈弓? 個油門servo好雞, 唔夠力拉到油門全開喔?
另外個轉向servo都好似唔多夠力, 原地扭唔到盡軚, 係咪正常?
作者: ford    時間: 2012-4-21 20:23
next time take out the spark and it will easy to
Pass the dead point
作者: ThomasZ    時間: 2012-4-21 20:47
ford 發表於 2012-4-21 20:23
next time take out the spark and it will easy to
Pass the dead point

成個散熱頂都拆埋, 都好難, 要超大力先得

作者: bear_cat_x    時間: 2012-4-21 21:03

I have similar experience when I was form 2! When I came back from school, I found the car was relocated and some parts were disappeared. I asked ar ma and she replied that she had relocated it properly. Is it your case? Moreover, I also repair my car when my gf is in bathroom! Haha
作者: AltezzaMak    時間: 2012-4-21 23:58
我都好想買部 savage XL K5.9, 但油車好污穢, 唔係太想玩...

今年話會出savage gasline XL, 好似幾正,

睇其他行gasline engine 影片死氣冇白煙, 噴既死氣係咪會清潔好多?  
作者: samsonl    時間: 2012-4-22 00:34

回復 ThomasZ 的帖子

我兩隻servo都換咗!油門回位條彈弓用條輕力D,防止L角loading太大,再用隻no power時可以比條彈弓拉回油門。至於轉向,大輪車的確靜止時很難推動的,不過我都換了995.
作者: monsterken    時間: 2012-4-22 01:15
回復 bear_cat_x 的帖子

我托懶未試過唔見件, 我就係要防止依D情況發生都好幾次嘈到拆天.
我諗你都明白咩叫"亂中有序", 例如我今晚砌到依個STEP...乜野都唔郁到第二朝你都可以唔駛點諗就可以駁住落...我係好憎俾外來野影響到我做野, 所以我係極炆熷俾人郁過我啲野
作者: ford    時間: 2012-4-22 02:45

我丟了,垃圾也.浪費servo動力,得個硬,回彈力弱雞.
我用緊呢隻good,也買多包看門口 (kws好友幫到你)

作者: ford    時間: 2012-4-22 03:04

995 或 996R太慢也不穩定.容易gam.
也不應用在油門,它們大力單靠gear ratio,油門救命彈弓一定唔夠力拉埋......
這類破壞力大的怪獸一定唔可以比佢失控,好大件事,遙控的fail safe也一定要set好.
開心也安心. servo 平平地可楝savox lipo,life 可用1268, nimh可用1256, 油門1258.
或有冇其他師兄有好提議

作者: monsterken    時間: 2012-4-22 09:19
回復 ford 的帖子

我支”死X街” set 唔到fail safe.........嗚
作者: valklai    時間: 2012-4-22 10:11
ford 發表於 2012-4-22 03:04

995 或 996R太慢也不穩定.容易gam.

這類破壞力大的怪獸一定唔可以比佢失控,好大件事,完全感受過,
當年部Hellfire+sts28偈就係用左995黎做油門同轉向servo,部車突然發癲失控,有failsafe都冇用,
發癲狂奔至聽聲停,但副偈續狂叫至死火,個穫甘囉...以後都怕怕了!!!
作者: samsonl    時間: 2012-4-22 10:24
標題: RE: 我的怪獸號二代目(SAVAGE X WITH K5.9)出生記~~~

回復 ford 的帖子

多謝ching建議。我再說詳細一點。油門是用緊savox 1251,再加上sanwa 461,set了failsafe及mon到接收電壓. 隻995是用在轉向的。
作者: ford    時間: 2012-4-22 11:42

試下換埋隻1256或1268做轉向,爽好多嫁
995,996r糸我也用過在其它車,無事就好好玩.
我試過隻sanwa fm40接收被996r short死埋.
如果喺隻461就慘了
作者: samsonl    時間: 2012-4-22 12:05
回復 ford 的帖子

我都試用1256先。我架sc10 4x4就是用1256TG,轉向真係爽到爆!
作者: bear_cat_x    時間: 2012-4-22 15:43

Ching, no need "pulling fire" la playing rc is mainly for fun ma
作者: ThomasZ    時間: 2012-4-22 20:37
回復 ford 的帖子

我今日慢車溫偈時, 右後胎都被噴到有少少油漬了。我見有d人用條膠管駁長條死氣喉將d廢氣直接噴落地有無用?
作者: Andrew168    時間: 2012-4-23 10:11
我已前都玩二手豬, 但俾佢玩足兩個月, 整足兩個月, 都搞唔掂,
最後賣咗隻豬, 入番二手 T-MAXX, 即時爽爆到現在, 未整過
作者: samsonl    時間: 2012-4-23 11:24
回復 Andrew168 的帖子

Which model of savage?
作者: Andrew168    時間: 2012-4-23 11:35
savage 4.6
作者: Andrew168    時間: 2012-4-23 11:37
savage 車太重
作者: ThomasZ    時間: 2012-4-23 12:43
Andrew168 發表於 2012-4-23 10:11
我已前都玩二手豬, 但俾佢玩足兩個月, 整足兩個月, 都搞唔掂,
最後賣咗隻豬, 入番二手 T-MAXX, 即時 ...

我的emaxx bulkhead係弱點, tmaxx是否都係呢個弱點?
大撞的話a臂芯會扯爛bulkhead,後來換左金屬bulkhead大撞就撞曲a臂芯。
可惜唔見有鈦芯賣, 如果解決到呢個問題maxx系車都幾無敵。
作者: monsterken    時間: 2012-5-27 19:02
好耐無UPDATE過個STATUS啦~~~依家啦啦聲用最簡短既方法講埋之後既故事~~
轉向組件好快咁完成左~~~不過聽過師兄講個SERVO SAVER就唔好跟住說明書扭到4MM, 己經真係好大力...我都試過.....所以只扭到去3MM而尸

登錄/註冊後可看大圖

新款SERVO盒, 我諗好多師兄都知道比舊款既SERVO真係"寬敞"好多~~~走線都舒服好多~~

登錄/註冊後可看大圖

上SERVO~~~轉向用返舊個隻1256, 後波都係用返舊豬隻JR, 油門就買新既~~~好多位師兄推介用既1258~~

登錄/註冊後可看大圖

棄用原裝轉向SERVO HORN...改用KM RACING~~~平靚正~~不過....

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

裝完之後發覺個SERVO...."DI"得好緊要......直頭係"DI"到驚燒SERVO....即刻拆返落黎週圍問人(仲要俾人串話我屋企有.......). 跟住就慢慢FIND OUT返原裝係轉向組件上得太實啦, 鬆返少少就無事囉~~
作者: monsterken    時間: 2012-5-27 19:05
上埋SERVO BOX上龍骨到~~

登錄/註冊後可看大圖

波箱亦都裝好埋後波上埋龍骨~~~
裝好晒SERVO推桿~~

登錄/註冊後可看大圖

諗住試SERVO郁動啦.....點知.......$#%@^#@$!@*#$(

登錄/註冊後可看大圖

又要俾錢.......

作者: ThomasZ    時間: 2012-5-27 19:10
monsterken 發表於 2012-5-27 19:02
好耐無UPDATE過個STATUS啦~~~依家啦啦聲用最簡短既方法講埋之後既故事~~
轉向組件好快咁完成左~~~不過聽 ...

我隻1256如果凌空時就無聲, 放落地都無, 但如果郁少少就會有didi聲, 好似想俾力返回中位咁。
你仲未完工呀? 我今日又去樓下爛地操成2L油啦, 前輪鈴掃6角,引擎啤鈴報銷一粒 , 正常損耗。
此車真勁無敵, 跳足成日無野爛, 條胎夠厚,落地時好似有氣墊咁, 降落得好舒服!
都係果句:有買貴無買錯! 相逢恨晚!!!!
作者: monsterken    時間: 2012-5-27 19:10

好~~~接收電買好啦~~~開始組裝油壓.......亦都係惡夢既開始.............

登錄/註冊後可看大圖

首先我自己SET好每一支油壓, 由腳到油壓筒低既距離一樣~~

登錄/註冊後可看大圖

跟住落油....頭30, 尾35.......放好氣.........慢慢扭好埋個油壓筒蓋.....跟住就大被蓋頭訓啦....
第二朝返工一睇....咦!!!!!!流油既?????
跟住頂住度氣返工.......放工狂轟返屋企打散支油壓睇...........我頂......
上邊個兩個膠圈係由油壓拆出....下邊兩個係我預先買多既士啤件....

登錄/註冊後可看大圖

跟住反反覆覆裝拆三至四次.......務求唔流油, 回彈大約相同....
過左幾晚之後終於搞掂.....

依家約左人出街先~~~今晩返黎再講故仔~~~~

作者: ThomasZ    時間: 2012-5-27 21:48
嘿嘿哈, 我條片快過你出
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D1
作者: 毛仔    時間: 2012-5-27 23:42
我個手拉著左一次機就作廢了-_-#感覺好化學定唔知係咪我暴力←_← 有無師兄知道邊間有roto start 賣?快x又無覆我。明天又要去kws 行一轉
作者: monsterken    時間: 2012-5-28 02:06

好好好~~~返黎啦~~~繼續繼續~~
頭先講到我支死人油壓流油~~~有相睇~~~有相睇~~~
朝早流流訓醒覺....

登錄/註冊後可看大圖

望到之後即刻醒晒~~~

登錄/註冊後可看大圖

隔左幾晚之後終於搞掂........等待打散幅機洗機.....

登錄/註冊後可看大圖

就係依個時間......有OPTION到~~~~

登錄/註冊後可看大圖

紫色波頭~~~見到都~~~~

登錄/註冊後可看大圖

唔駛半粒鐘完成安裝~~~

登錄/註冊後可看大圖

作者: monsterken    時間: 2012-5-28 02:11

好~~~搞掂晒車身野~~~~~洗機~~~~同佢整返個泡泡浴先~~

登錄/註冊後可看大圖

沖乾淨就吹身.....不過俾佢BURN到我隻手指......用風筒吹....好X熱....有小朋友係到真係唔好搞

登錄/註冊後可看大圖

作者: monsterken    時間: 2012-5-28 02:19

上好機之後同埋推桿......同樣發現同咁多位沙豬師兄既問題.....油門得八成...

登錄/註冊後可看大圖

一不做, 二不休, 改~~~跟返VALKLAI師兄既改法~~~一收工就殺落去KWS買件~~

登錄/註冊後可看大圖

去到智惡買件~~~同老闆吹左幾句水~~~老闆介紹我用佢地玩船用既STOPPER~~~
又可以TRIM佢又唔駛屈個S位~~不過就要落鑼銯膠就要落足D, 如果唔係玩玩下甩左都幾飽下~~

登錄/註冊後可看大圖

返到屋企.....左屈屈, 右屈屈, 前DD, 後DD再曲多少少....完成~~~~

登錄/註冊後可看大圖

係到再次多謝VALKLAI兄教我咁既方法SET FULL THROTTLE~~
作者: monsterken    時間: 2012-5-28 02:22
好啦~~~今晚講住咁多先~~~~聽晚再續~~~
歡樂今宵~~~~再會~~~~~~各位觀眾~~~~~~晚安~~~~~~~~~~~~~~

作者: ThomasZ    時間: 2012-5-28 12:47

我睇左你條溫車片, 我都係呢支測溫槍, 但有點不可靠。
check 火咀最好成支槍頭貼近散熱頂直隊埋去, 唔好靠個紅外線準星, 同真槍一樣, 太近係唔準的。你會發現測出來的溫度其實高很多! 我又試過玩完射支死氣喉, 竟然得廿幾度仲低過室外氣溫,可能對某d光滑金屬面唔係咁準
作者: 毛仔    時間: 2012-5-28 16:52
毛仔 發表於 2012-5-27 23:42
我個手拉著左一次機就作廢了-_-#感覺好化學定唔知係咪我暴力←_← 有無師兄知道邊間有roto start 賣?快x又 ...

其實我估都係快x最大機會買到。 岩岩行kws問灑都無。最後都係係快x放低左$68x買左..感覺上好似貴左些小..但無辦法得佢有
作者: valklai    時間: 2012-5-28 21:31

師兄太客氣喇,我都係抄d老外既姐!!
作者: monsterken    時間: 2012-6-4 01:27

今晚再來~~~~~~
又個車架搞掂晒啦~~~
終於到車身啦~~~
初初我本身滿懷大志想跟返原廠咁噴下邊張相既花......

登錄/註冊後可看大圖

不過.....成日開夜.........搞搞下....放棄
首先擺個殼落去併併先~~~唔駛剪唔駛界, 非常方便~~不過.....佢幾個LOAN有少少唔對位......唔打緊啦~~~~落到就算~~~~因為佢原廠個殼真係好THIN好軟...我諗入一日倉或者MX都己經KO........

登錄/註冊後可看大圖

直到"牛"一個禮拜之後.....忍唔住啦~~~~
極速洗殼~~~~~
先上第一隻色~~~

登錄/註冊後可看大圖

跟住攞入房起勢"啡"冷氣~~~~
再噴第二隻色~~~

登錄/註冊後可看大圖

跟住死啦~~~中間留空個位唔夠多~~
唔梗要~~~我以前砌模型大把架生仲係到~~~攞支LEVELING THINNER加化妝棉~~~抺抺抺~~~~係咁而算鬼數~~~~
再入冷氣房~~~~~~~
入完房"啡"埋白色~~~~
再入房開P~~~~(實情上貼紙~~~乜鬼貼紙都上盡佢~~~~)
KO~~~
史上最求腩其漸變殼完成~~~~淨噴油大約九個字至十個字
上貼紙二十至二十五分鐘~~~~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: monsterken    時間: 2012-6-4 01:45
跟住又過左一個禮拜~~~~~忍唔住啦~~~~要溫機啦~~~~一早起身~~~(都十一二點啦...)
收拾行裝~~~~~~我殺出去~~~~~~~~~~~

登錄/註冊後可看大圖

原本我諗住去我屋企對面屋村個多層停車場頂樓著車.....
諗位點都唔會有人嘈同趕掛....
點知.....係咪出門口無"裝香"....一出電梯未入停車場, 隔住度防煙門就見到個"石Q阿姐"成個"動"左係到巡梗數.....心諗.....x你個街.....捨得走未呀.....跟住隔左幾分鐘.......(我縮左係防煙們後邊等佢睇我唔到....)佢終於走左去另一邊.....咁我就靚雞雞攝入去走去相反方向"開壇作法"~~~~~點知......................一索油上油壺..........個阿姐老遠叫埋黎......."哥仔!!!!你搞咩呀~~~~~~~"....跟住就發生以下對話啦.....
我:整車囉
姐:依到唔整得個喎
我:下????我又唔係玩車....你見我攡晒報紙擔晒凳仔, 我玩都玩唔到啦, 你依到又無人, 又無車.
姐:你落去下邊公園整呀麻~~~
我: 阿姐你咪玩我啦~~~~下邊公園又細路又阿婆阿伯, 我落到去咪又盞俾你地D石Q掟返上黎~~~~你俾我二十分鐘(吹都吹正常少少啦....)~~~~~我搞掂即走煩唔到你!!!!(同時我對手仲索梗油落個壺到)
姐:我咁樣好難做個喎....(開始細聲....咁就中我死穴啦...)
我:好..................你都出到聲話難做囉......我都費事同你嘈.....走囉.....(開始慢慢就低個油壺.....放低渣~~~~唔係收檔呀~~~~我眼尾"目及"住佢會唔會走.....)
姐:哥仔唔好意思呀.......(佢個語氣真係好唔好意思, 但佢對腳仲係企係到.....我頂佢個肺)
跟住無奈慢慢收拾細軟走人.....
作者: 毛仔    時間: 2012-6-4 01:55
師兄你住邊頭架?得閒一齊落大窩囗個個滑板場玩。我前日跳左一晚都ok 幾好玩。不過跳斷左枝油壓
作者: monsterken    時間: 2012-6-4 01:59
跟住行落幾層樓.........去到一個比較人煙無咁多....但好Q多蚊既地方.....
事鬼但啦.....著左先算.....最多咪阿蛇黎咪走頭~~~

登錄/註冊後可看大圖

初初都著唔到機......我鬆少少大針.....鬆少少橫針......再較大少少個SLOW....我左試右試都大約搞左半個鐘先著到機.....因為小弟第一次自己搞油車~~~平時都係約其他師兄幫我搞, 但我發覺長久落去唔得, 點都要自己試一次~~~終於著到機啦~~~慢慢BO....慢慢BO.....
第一缸.....第二缸~~~CHECK住火咀位同中缸位溫度都係大約六七十度左右~~~~(我用五度BREAK IN油RUN, 中途加油無停過)
http://www.youtube.com/watch?v=C2NkVjq3B2k
去到第三缸就開始熄開機黎RUN......平均著機十至十五分鐘我就熄機...攤到佢凍晒大約十分鐘左右又熄返~~~如此類推~~~~亦都同時慢慢收橫針....
去到第四缸油個溫度變化開始黎啦~~~~火咀位由六七十去到八十, 我就開始時不時CHECK住個溫度, 發覺火咀位八十度, 中缸就去到九十左右, 掙十一二度左右.
跟住去到第四缸中尾段, 唔知係咪我收得橫針開始LEAN得濟......突然標昇到九十五度~~
我即刻放返少少橫針降溫同埋熄機加油.

登錄/註冊後可看大圖

第五缸再著機......一開始著都無乜事......我望一望隻錶...都係三四分鐘....CHECK CHECK溫度............嘩~~~~~~~~~~~~~~~一百零幾度@#@''
即刻熄機再放橫針~~~~~跟住之後個缸油都係五分鐘左右就上到一百一十幾度...直到完結為止..........................................以我兩分兩分油針咁放都放左十五分橫針......睇黎都有排溫.......................
下回待續..........
作者: monsterken    時間: 2012-6-4 02:01

我知道呀湯馬仕兄~~~~
個段片都係就住拍片做下樣
實情個時都七十幾度架啦~~~
但我諗梗....如果我買支鴨記台灣造四百幾蚊個D槍....係咪都係咁....
我依枝淘記....百幾蚊搞掂...
作者: ThomasZ    時間: 2012-6-4 03:01

我份XL說明書話橫針唔好郁喎, 頭三缸都係凌空SLOW車, 每SLOW完一缸都要等佢凍番。
仲有聽聞盡量唔好車頭向天, 引擎的油會倒漏向單向啤鈴導致打滑不能著車。
http://www.youtube.com/watch?v=40b6Igh2miY
唉, 真係諗番起架TEN-T都傷心....

玩完條原裝喉試下條CEN7.7喉係咪會凍D, 如果有助散熱我都想換。呢副偈我SET靚仔都行120至130度, 如果SET到110度就無哂力, 所以都驚驚地.....
你個殼噴得好靚啊!
作者: Andrew168    時間: 2012-6-4 15:02

從一開始出現既問題, 小弟已經順序一一遇過, 跟著要注意的, 就係限滑問題, GOOD LUCK

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2