RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請問排電低電壓點先叉反起??? [打印本頁]

作者: chokawai    時間: 2012-4-10 16:24
標題: 請問排電低電壓點先叉反起???
如題....唔該各位師兄
作者: tonykeroro    時間: 2012-4-10 16:56
如果排電其中有一粒死左=冇得救
作者: tonykeroro    時間: 2012-4-10 17:08
Ni 電的話, 一粒計低於 1V 代表過度放電, 多數會死
作者: gta    時間: 2012-4-10 17:27
即時差多數救得返.死電罷了很久好難講.
作者: Bmw.gs    時間: 2012-4-10 18:07
甘請教各位ching有冇好介紹 jv玩 1/10 thx
作者: Bmw.gs    時間: 2012-4-10 18:09
邊隻電好啲 小弟之前已經死左幾隻電啦
作者: gos    時間: 2012-4-10 21:33
回復 Bmw.gs 的帖子

lipo or NImh battery??
作者: direngrey2000    時間: 2012-4-10 23:34
我岩岩HELP番一粒就睇到呢個POST -.- 我果粒係LIPO  本身過放佐  我用NIMH 沖小小  再用番LIPO BALANCE 竟然得番._. V
作者: mathew97726    時間: 2012-4-10 23:37
direngrey2000 發表於 2012-4-10 23:34
我岩岩HELP番一粒就睇到呢個POST -.- 我果粒係LIPO  本身過放佐  我用NIMH 沖小小  再用番LIPO BALANCE 竟然 ...

正常, 救lipo方法一向係咁
nimh mode應該差2-4分鐘再用lipo balance
作者: Bmw.gs    時間: 2012-4-12 00:01
感謝各位Ching 答覆
等我試下先
作者: 彈間龍二    時間: 2012-4-12 00:15
搭單問一問: 2S LIPO 唔平衡..即係差滿左係平衡的
但係玩2~3分鐘就2S電相差0.3左右,,係唔係無得救呢?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2