RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 唔知買咩車好... [打印本頁]

作者: kcy32678    時間: 2012-1-26 17:09
標題: 唔知買咩車好...
師兄們,我玩過tt01, tt05 II..但都係新手一名..依家想買新車..又想玩drift..又想玩快車..那不定注意...唔知買咩車好..但多數都係係街玩...同埋都鐘意改裝....可唔可以比d意見我呀?
作者: louis3347    時間: 2012-1-26 17:21
Sakura s zero
慢慢改
作者: kcy32678    時間: 2012-1-26 17:37
幾錢左右?

作者: smallwhite1234    時間: 2012-1-26 17:54
$6xx
作者: kotaro2872    時間: 2012-1-26 17:58
kcy32678 發表於 2012-1-26 17:09
師兄們,我玩過tt01, tt05 II..但都係新手一名..依家想買新車..又想玩drift..又想玩快車..那不定注意...唔知 ...

tt05 II.........未聽過wo........
作者: cytnet    時間: 2012-1-26 18:34
玩完遙控車更係買真車玩下啦gtr 32 8萬左右有交易是個不錯的選擇
作者: 大便丸    時間: 2012-1-26 19:28
都玩過TT01同TA05V2
再黎梗係一步到位啦
無理由仲玩低階車

DRIFT: YOKOMO DRB
快車:唔識
作者: pkmarc    時間: 2012-1-26 19:37
Tb 03 drift and fast car

作者: Chrischu33    時間: 2012-1-26 19:53
how about tb03
作者: Chrischu33    時間: 2012-1-26 19:58
or s zero....cheap
作者: hydrogen9999    時間: 2012-1-26 20:30
有ta05 v2, 咁都唔夠? 你改左未先? ta05 唔夠玩,zero s 都滿足唔到你啦
作者: 5d709394    時間: 2012-1-26 22:41
S411 or T3
作者: f-16    時間: 2012-1-27 00:10
kotaro2872 發表於 2012-1-26 17:58

TA05 VER2
作者: Dickyyim03    時間: 2012-1-27 00:41
o係街玩我建議師兄玩下buggy之類的越野車,又或者Traxxas全防水車,如slash 4x4,ken block,玩rally又得.o係街玩,皮帶車的損耗會比較大,又易入沙石.
你想玩飄移或快車都可以用你手頭上的TA05去滿足你,無謂為買車而買車,同類型的車一部就夠.反而玩其他車種可能令你有一番新樂趣.
如果你話自己新手的話,亦不防玩F1,練手指一流
作者: kcy32678    時間: 2012-1-27 16:06
tb03 同 sakura s zero..都有諗過...唔同車種又諗過..只不過未那定注意..lunchbox 我都想試下..

TA05 ver II  (之前唔識..所以打錯..成日記錯..tt or TA..多謝師兄糾正)..同埋可以改咩好呀?

有先兄提意玩真車..哈.....負擔唔起嗱..

作者: lrr174    時間: 2012-1-27 18:02
呢期興 雷虎kt8
作者: xaixai    時間: 2012-1-30 17:22
我玩過TT01 想買間二手FF03 / sakura s zero
仲諗緊;
因為部TT01閒唔到 唔想搞啦
作者: kcy32678    時間: 2012-1-30 17:33
唔想搞?點解呀?

作者: kotaro2872    時間: 2012-1-30 18:12
xaixai 發表於 2012-1-30 17:22
我玩過TT01 想買間二手FF03 / sakura s zero
仲諗緊;
因為部TT01閒唔到 唔想搞啦

有咩問題行唔到呀..........
作者: xaixai    時間: 2012-1-30 18:13
回復 kotaro2872 的帖子

唔知點講
作者: kotaro2872    時間: 2012-1-30 18:20
xaixai 發表於 2012-1-30 18:13

唔知點講

咁實有野搞到行唔到架....
不如你出post問下.....
作者: xaixai    時間: 2012-1-30 18:22

可能系掃齒!
作者: kotaro2872    時間: 2012-1-30 18:39
xaixai 發表於 2012-1-30 18:22

可能系掃齒!

咁換過粒齒咪行到囉....唔洗唔玩啦....
作者: xaixai    時間: 2012-1-30 18:46

+上新年想換車 FF03/SS搵緊二手
作者: airtrek_k01    時間: 2012-1-31 12:02
cytnet 發表於 2012-1-26 18:34
玩完遙控車更係買真車玩下啦gtr 32 8萬左右有交易是個不錯的選擇

我就相反,玩完真車先返頭玩遙控車! D parts "相對" 好平!
作者: shing2008a    時間: 2012-1-31 14:17
tt01好丫!買反黎好小野搞就玩到了!
作者: kcy32678    時間: 2012-1-31 14:53
換下parts..修理下部車都係玩的過程..但就未必個個鐘意或享受gei...我自已都係覺得放車個下最jeng   
作者: louis3347    時間: 2012-2-1 03:54
回復 xaixai 的帖子

新年換新車就買架全新吧~~SS全新630 ONLY~
作者: louis3347    時間: 2012-2-1 04:03
回復 kcy32678 的帖子

想玩快/DRIFT..其實TA05都俾到你~~
如果CHING唔ENJOY整車的話不如多玩DRIFT~~
快車損耗多自然整得多~~
小弟都有架TA05係玩DRIFT...絕對係玩多過整~~
小小建議(落D心機玩好架TA05啦)
作者: kcy32678    時間: 2012-2-3 16:31
好...但底能問題...點改到玩drift?

作者: koeikoei    時間: 2012-2-5 20:10
kotaro2872 發表於 2012-1-26 17:58

I hope He said TA 05 Ver2

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2