RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 救命!!hobbywing 35a ecs!! [打印本頁]

作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 18:18
標題: 救命!!hobbywing 35a ecs!!

頭先岩岩將個白插轉t插
點知正負攪錯左!!
個t插插都未插入,hi左一hi個電變出左一出白煙之後條黑線好熱
之後焊番好,
一插電,著,ecs風扇同焊落ecs ge 摩打散熱扇都著
但係想set中位個時長禁好耐都唔著燈.
但係著ecs個時紅,綠都見過著.
會唔會係電問題?
定係個電變??
有冇得拎去鋪?
作者: Lotus    時間: 2011-11-1 18:52
send上深圳hobbywing整了
作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 18:55
Lotus 發表於 2011-11-1 18:52
send上深圳hobbywing整了

最新消息:岩岩可以控制到左右,但係摩打冇郁...
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 19:12
回復 23ccbc33 的帖子

燒左lo
我個ECS燒左(火都有)都是給到電,但是行唔到

作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 19:16
星歌 發表於 2011-11-1 19:12

燒左lo

左右陏到都燒?
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 19:23

你左右陏到,只是給到電receiver
但是變速功能燒左
我燒到火都有都給到電receiver
9成9燒左
作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 19:28
星歌 發表於 2011-11-1 19:23

你左右陏到,只是給到電receiver

係咪拎返鋪叫佢拎返廠?
我大前日買炸tvt
就咁拎電變去鋪?
定成套拎?
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 19:56

沒la
人為沒得保
但是你有一線生機
寄返上深圳廠
有可能有得維修
因為HW ok好 service
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D4
good luck
作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 20:02

自己寄?
要點寄- -
(我未寄過信- -)
仲有張維修片冇鋪簽未蓋印- -
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 20:08

唔是信
是快遞
speedpost:http://www.hongkongpost.com/speedpost/eng/index.htm
好盈售后:http://www.hobbywing.com/kf.asp
作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 20:11
星歌 發表於 2011-11-1 20:08

唔是信

姐係我包好之後再拎去郵局快遞就ok>
如果佢話要收錢咁又點比佢?
仲有間店冇蓋印...
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 20:16

姐係我包好之後再拎去郵局快遞就ok-------是,但是先E-MAIL問問先
如果佢話要收錢咁又點比佢?----------------E-MAIL問下,我都唔知
仲有間店冇蓋印...------------------------------唔一定要
C兄加油

作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 20:18
星歌 發表於 2011-11-1 20:16

姐係我包好之後再拎去郵局快遞就ok-------是,但是先E-MAIL問問先

唔該晒你呀c兄
我岩岩先開始玩就遇到dd問題@@
我又咩都唔識@@
你都咁有耐性答我^^
作者: g679654    時間: 2011-11-1 20:30
會晤會電容燒左咋?
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 20:31

你先E-MAIL問下 [email protected]
之後他便會叫你快遞給他
不過快遞唔平,但平過買個新
我燒左唔修理luhttp://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... p;extra=&page=1
買hobbywing 120a 算了 好貴又沒錢用la

作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 20:38
回復 星歌 的帖子

你d隻電變幾錢?
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 20:39

$400 60A+8.5t
作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 21:01
星歌 發表於 2011-11-1 20:39

=口=
早知買你d隻@~@
作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 21:02
g679654 發表於 2011-11-1 20:30
會晤會電容燒左咋?

我唔識睇呀@@
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 21:04

你想BBQ?
會起火WO
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... p;extra=#pid2128946
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 21:09

電容有沒爆漿/頂端凸起/底端橡膠塞突出/漏出電解液
你有無電錶:http://www.youtube.com/watch?v=fGJxYNd5H6g

作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 21:11
-o-
你係唔好彩定係d個牌子d電變有問題?_?
作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 21:15
星歌 發表於 2011-11-1 21:09

電容有沒爆漿/頂端凸起/底端橡膠塞突出/漏出電解液

有,,,
但係冇電- -

作者: 星歌    時間: 2011-11-1 21:17

全中
唔好彩+d個牌子d電變有問題
作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 21:25
星歌 發表於 2011-11-1 21:17

全中

咁慘@~@
作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 21:29
回復 星歌 的帖子

話時話
個email好唔好吹話咩都唔知@~@
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 21:29

燒完ECS,i-pod又爆開了
真是好黑仔
作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 21:31
星歌 發表於 2011-11-1 21:29

燒完ECS,i-pod又爆開了

你都叫有玩過下丫- -
我仲未玩就燒了@@
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 21:37

不是太好
作者: 23ccbc33    時間: 2011-11-1 21:38
星歌 發表於 2011-11-1 21:37

不是太好

ok=]
我照實講算@~@
作者: 星歌    時間: 2011-11-1 22:15

整好左一定要post出來
作者: cylpeter71    時間: 2011-11-1 22:53
too bad, my new hobbywing 35a ecs also has problem, the motor didn't run properly, it runs a while, then stop to run, and very hot. it also interfers the steering servo too.  

作者: FOOCHAK    時間: 2011-11-2 01:37
我試過35a較唔到中位,自己拿去郵政局郵寄$7個幾(不是速遞),要保護袋加$7元(可以自己用紙皮盒裝),只係要$15到,記得去好盈網下載維修書和盒內保修卡一同寄去,單和印章可以不用,要5日先寄到,5日後打比好盈問佢地收唔收到,收到後1-2星期就可以郵回來給你,不過要給寄回來的運費$35元,沒有收維修費,不過要吹佢地郵回給你,
作者: jj2    時間: 2013-4-11 01:04
thanks
作者: ericwu    時間: 2013-4-11 06:23
星歌 發表於 2011-11-1 20:39

咁平邊到買咩牌子呀?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2