RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手一問 [打印本頁]

作者: henrylaw    時間: 2006-9-5 12:12
標題: 新手一問
小弟架SD放車時, 發現極速時不能轉灣(已收油都唔得...), 另外原地打轉時就轉向過多, 究竟係小弟設定有問題定係技術有待磨練??請各位指教

Yokomo SD
前中 + 後硬
Yokomo 15T motor
Keynce A-07R electronic speed controller
Futaba MJ 控
作者: DieselEngine    時間: 2006-9-5 13:02
Do you have try to brake it?
作者: RC-DRIFTER    時間: 2006-9-5 13:32
嘜你唔係買左架BDM咩??
作者: henrylaw    時間: 2006-9-5 13:38
標題: 回復 #3 RC-DRIFTER 的帖子
SD....設定中
BDM..製作中
作者: henrylaw    時間: 2006-9-5 13:50

作者: henrylaw    時間: 2006-9-5 14:00
如果未識控制/調校設定, 俾廣板架車我都無用, 所以請各位幫忙
作者: RC-DRIFTER    時間: 2006-9-5 14:31
原帖由 henrylaw 於 2006-9-5 14:00 發表
如果未識控制/調校設定, 俾廣板架車我都無用, 所以請各位幫忙

E......咁你做嘜買BDM呢?
作者: henrylaw    時間: 2006-9-5 14:46
原帖由 RC-DRIFTER 於 2006-9-5 14:31 發表

E......咁你做嘜買BDM呢?

因為係天馬比賽個日, 見到佢地用BDM車, 真係靈活D喎.
另外自已味有一架直軸, 一架皮帶車.....
作者: RC-DRIFTER    時間: 2006-9-5 14:52
OIC...係咪見倒果部7仔好近呢!..係呀佢係BD黎嫁,咁你真係要搵佢攞setting同埋學野la~~
作者: henrylaw    時間: 2006-9-5 14:58
你識得佢嗎?天馬你都有份參加?
作者: RC-DRIFTER    時間: 2006-9-5 15:39
唔識..冇~

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2