RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請教各位c兄新燈問題 [打印本頁]

作者: nod    時間: 2010-8-24 17:02
標題: 請教各位c兄新燈問題

我岩岩試車 但發現用新燈的內置電變 辛 倒後都無力
但用另一個電變 就無事
以各位c師兄的經驗 我的新燈內置電變是否壞了?
作者: Bb-james    時間: 2010-8-24 20:56
你有冇零外加電變呀?
作者: MRX-2    時間: 2010-8-24 23:52
我岩岩試車 但發現用新燈的內置電變 辛 倒後都無力
但用另一個電變 就無事
以各位c師兄的經驗 我的新燈內 ...
nod 發表於 2010-8-24 17:02

http://www.rc-daily.com/forum/vi ... B9q%C5%DC%BF%E9%A5X

睇下睇唔睇得明。
作者: 有勇冇謀    時間: 2010-8-25 12:17
磨盤上的開關制...
作者: q太郎.    時間: 2010-8-25 12:20
磨盤上的開關制...
有勇冇謀 發表於 2010-8-25 12:17

除左條綫好d
作者: 有勇冇謀    時間: 2010-8-25 12:24
回復 5# q太郎.

錯啦...唔係除左去, 反而係要駁埋佢...
作者: q太郎.    時間: 2010-8-25 12:31
回復  q太郎.

錯啦...唔係除左去, 反而係要駁埋佢...
有勇冇謀 發表於 2010-8-25 12:24

比佢長期大電流输出唔怕套新燈易過熱咩
作者: 有勇冇謀    時間: 2010-8-25 13:01
q太郎. 發表於 2010-8-25 12:31

o物 你架車拖柜出街, 會比架車休息下, 你反而個人自己"咩"住隻柜?????
作者: dazesin    時間: 2010-8-25 13:47
q太郎. 發表於 2010-8-25 12:31

乜長期拖櫃唔得架 ?咁快貨櫃車仲咩
作者: q太郎.    時間: 2010-8-25 18:08
o物 你架車拖柜出街, 會比架車休息下, 你反而個人自己"咩"住隻柜?????
有勇冇謀 發表於 2010-8-25 13:01

拖音響櫃熱d
作者: Q-pet    時間: 2010-8-25 18:35
拖音響櫃熱d
q太郎. 發表於 2010-8-25 18:08

仲估你玩左咁內車..都仲未知新燈粒J12用途係點..
如果你唔拖櫃..又無拍個粒J12..咁新燈1至3波輸出唔同..
所以如果用吉頭玩最好張粒J12拍左佢再用膠紙包住...
當言如果你外接電變..就算你有無拍粒J12..
因為你係用外接電變比油..所以已經唔關新燈內置電變事

咁如果你拖隻29磅櫃...咁大約15KG...未又係一樣熱..
新燈內置電變好似係60A..咁你拖咁重咩野都過熱啦..
廢話
作者: nod    時間: 2010-8-27 01:34
謝謝c兄指教而家個粒j12線我都痴實左 部車好好多有力好多~仲要快d
而家只係手動上1~3波個支桿 就試到分別了 thx~

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2