RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 今日又大出血買o左engine同pipe... [打印本頁]

作者: skylam    時間: 2006-7-29 00:16
標題: 今日又大出血買o左engine同pipe...
os 12 TZ 3 port.....HEC 5mm pipe應該夠用....
第一次開engine希望各位師兄比d意見我點去run-in 佢...
作者: Gackt    時間: 2006-7-29 00:38
咩車用??3R??
作者: ppl    時間: 2006-7-29 00:40
原帖由 Gackt 於 2006-7-29 00:38 發表
咩車用??3R??

sky兄好似係MTX-4

另外老友攪掂入PYC啦

作者: devilstar    時間: 2006-7-29 00:41
原帖由 Gackt 於 2006-7-29 00:38 發表
咩車用??3R??

無限一族
作者: Gackt    時間: 2006-7-29 00:44
原帖由 devilstar 於 2006-7-29 00:41 發表

無限一族

原來都係無限~~我又要企埋一邊~~
作者: Gackt    時間: 2006-7-29 00:47
話時話~~我買左部TZ 3咁耐都未溫~~係時候返出黎反下~~
作者: devilstar    時間: 2006-7-29 00:49
原帖由 Gackt 於 2006-7-29 00:47 發表
話時話~~我買左部TZ 3咁耐都未溫~~係時候返出黎反下~~

一早就要啦,部18機唔啱玩架,快啲溫埋佢放落部3R度搵埋朗奴一齊去屎番轉啦
作者: Gackt    時間: 2006-7-29 00:52
原帖由 devilstar 於 2006-7-29 00:49 發表

一早就要啦,部18機唔啱玩架,快啲溫埋佢放落部3R度搵埋朗奴一齊去屎番轉啦

部18就係ACO玩既~~同朗奴鏈~~就要用部Max 5 mf 先有機會見到佢尾燈~~陰功
作者: skylam    時間: 2006-7-29 00:53
我仲有servo未買.....等多我一陣各位師兄..下星期會買兩隻9451....就可以入去set車....到時要指教下我我咩都唔識....入去PYC先run-in engine得唔得ga???同埋我無starter要買埋先入得去

作者: ppl    時間: 2006-7-29 00:55
原帖由 skylam 於 2006-7-29 00:53 發表
我仲有servo未買.....等多我一陣各位師兄..下星期會買兩隻9254....就可以入去set車....到時要指教下我我咩都唔識....入去PYC先run-in engine得唔得ga???同埋我無starter要買埋先入得去

快d,星期四有PARTY
作者: Gackt    時間: 2006-7-29 00:56
原帖由 skylam 於 2006-7-29 00:53 發表
我仲有servo未買.....等多我一陣各位師兄..下星期會買兩隻9254....就可以入去set車....到時要指教下我我咩都唔識....入去PYC先run-in engine得唔得ga???同埋我無starter要買埋先入得去

到時見~~~
作者: devilstar    時間: 2006-7-29 00:56

你係入去嘅時候打比我啦
作者: skylam    時間: 2006-7-29 00:58
有servo無starter.....woooo
作者: devilstar    時間: 2006-7-29 01:00
原帖由 skylam 於 2006-7-29 00:58 發表
有servo無starter.....woooo

你可以借我嗰個番去著機run一陣先,我set好哂啲位,放架車落去就掂哂
作者: skylam    時間: 2006-7-29 01:04
好呀.....過幾日我買o左servo之後搵你呀高師父
作者: devilstar    時間: 2006-7-29 01:07
原帖由 skylam 於 2006-7-29 01:04 發表
好呀.....過幾日我買o左servo之後搵你呀高師父

唔好咁叫我啦,我受唔起呀.......你買咗servo就打比我啦
作者: skylam    時間: 2006-7-29 01:10
好....一定麻煩晒
作者: stephen    時間: 2006-7-29 01:52
你都叫大出血!我今日又係買左os 12tz,電油,撻箱,蛇仔齒四隻,螺絲批,咁我咪重出血!你副os 係邊到買,幾錢?
作者: skylam    時間: 2006-7-29 02:03
副os 11xx....我係學生黎..黎d對我黎講已經好大出血......
作者: devilstar    時間: 2006-7-29 02:05
原帖由 skylam 於 2006-7-29 02:03 發表
副os 11xx....我係學生黎..黎d對我黎講已經好大出血......

如果係小學生或者中學生就話啫,但你唔講埋你係大學生,而家啲大學生隨時幾張卡喺身,分分鍾有過我呢啲打工仔架
作者: skylam    時間: 2006-7-29 02:12
嘩...card我得一張只係用黎交寬頻同電話費 ga jar.....唔好亂用呀....d息好貴ga....我用自己d零用錢partime人工買車車d野....用EPS 好過VISA Master...電視都有講喇無憂消費!!
作者: devilstar    時間: 2006-7-29 02:15
原帖由 skylam 於 2006-7-29 02:12 發表
嘩...card我得一張只係用黎交寬頻同電話費 ga jar.....唔好亂用呀....d息好貴ga....我用自己d零用錢partime人工買車車d野....用EPS 好過VISA Master...電視都有講喇無憂消費!!

老友記,睇嚟你理財方面都好似唔錯喎,good!咁你唔玩飛機喇?
作者: skylam    時間: 2006-7-29 02:17
都有玩....唔玩大機玩o下細機....平平地幾百蚊玩o下夠晒
作者: devilstar    時間: 2006-7-29 02:28
原帖由 skylam 於 2006-7-29 02:17 發表
都有玩....唔玩大機玩o下細機....平平地幾百蚊玩o下夠晒

有機會搵你教吓我飛先
作者: skylam    時間: 2006-7-29 02:29
我玩直昇機唔係飛機.......
作者: devilstar    時間: 2006-7-29 02:31
原帖由 skylam 於 2006-7-29 02:29 發表
我玩直昇機唔係飛機.......

我梗係知啦,不過我未搵到直昇機啲公仔咪搵呢個頂住先囉
作者: andre    時間: 2006-7-29 02:32
一千一百幾???呢間買?駛吾駛咁鬼鼠!
作者: skylam    時間: 2006-7-29 02:38
唔係鬼鼠....係唔好意思講.....講名比人話我幫人賣廣告就唔好.....有時我買千一到時人地去買又可能平又可能貴d....咁就唔好喇...到時比人話我就唔好.....我都係講個arround數出黎......
作者: skylam    時間: 2006-7-29 02:40
原帖由 devilstar 於 2006-7-29 02:31 發表

我梗係知啦,不過我未搵到直昇機啲公仔咪搵呢個頂住先囉

師兄玩d平平地o既直昇機玩o下都幾過癮.....炒o左返d parts又平....點玩都唔驚
作者: andre    時間: 2006-7-29 03:22
咁你駛乜講幾錢,我鬼吾知係千一,二左右,你不如話千幾!只係益下0的網友等佢地去間平0的買jei!人地鬼知你講咩!吾好玩啦!
作者: skylam    時間: 2006-7-29 03:33
原帖由 stephen 於 2006-7-29 01:52 發表
你都叫大出血!我今日又係買左os 12tz,電油,撻箱,蛇仔齒四隻,螺絲批,咁我咪重出血!你副os 係邊到買,幾錢?

好似係人地問緊我幾錢....好多人都知幾錢.....我答人地11xx咁都有錯.....

原帖由 andre 於 2006-7-29 03:22 發表
咁你駛乜講幾錢,我鬼吾知係千一,二左右,你不如話千幾!只係益下0的網友等佢地去間平0的買jei!人地鬼知你講咩!吾好玩啦!

人地問我我答11xx咁都有錯呀....你知千一,二關我咩事...人地問我我答o左....我又唔係吹水....我答o左千二人地出去買平o左or貴o左咁到時點...有時識人又平d唔識人又貴d...開人地shop名又唔好.....去到人地買貴o左咁點同人地講呀邊邊之前係度買又咁平wor咁呀......

作者: cho2joe    時間: 2006-7-29 03:40
你係咪係紅星買批?^^
作者: 雷公    時間: 2006-7-29 03:43
原帖由 skylam 於 2006-7-29 03:33 發表

好似係人地問緊我幾錢....好多人都知幾錢.....不過我都打o左11xx咁都有錯.....

算啦﹐我諗距今晚心情唔多好﹐所以好燥﹐將你變左出氣袋....有見莫怪
唔洗愁﹐大家早D訓...
作者: skylam    時間: 2006-7-29 03:45
原帖由 cho2joe 於 2006-7-29 03:40 發表
你係咪係紅星買批?^^

係呀
作者: 雷公    時間: 2006-7-29 03:47
原帖由 skylam 於 2006-7-29 03:33 發表
人地問我我答11xx咁都有錯呀....你知千一,二關我咩事...人地問我我答o左....我又唔係吹水....我答o左千二人地出去買平o左or貴o左咁到時點...有時識人又平d唔識人又貴d...開人地shop名又唔好.....去到人地買貴o左咁點同人地講呀邊邊之前係度買又咁平wor咁呀......

算啦算啦﹐我都唔覺你有咩做錯﹐咪當時運低囉
作者: skylam    時間: 2006-7-29 03:49
原帖由 雷公 於 2006-7-29 03:43 發表

算啦﹐我諗距今晚心情唔多好﹐所以好燥﹐將你變左出氣袋....有見莫怪

心情唔好都唔好搵人出氣....我唔係佢d咩人做咩要搵我氣....我答人地野又唔係答佢野
講真玩車都係想開心....做咩要受人氣先....
作者: skylam    時間: 2006-7-29 03:53
原帖由 雷公 於 2006-7-29 03:47 發表

算啦算啦﹐我都唔覺你有咩做錯﹐咪當時運低囉

哈哈.....又係幾時運低..真係農曆7月到撞鬼luuuu....哈哈..
作者: jj01    時間: 2006-7-29 10:57
Hi...Skylam ..I have a question on your 9254...u put it on MTX4..??
Is that good enough on it..??Tks guy..!!!!
作者: sport    時間: 2006-7-29 11:09
9254是否高性能servo
作者: Panda    時間: 2006-7-29 11:42
原帖由 sport 於 2006-7-29 11:09 發表
9254是否高性能servo

S9254 0.06s 3.4Kg-cm

http://www.rc.futaba.co.jp/hobby ... .cfm?product_id=153

用來玩 MTX4 做轉向一定唔夠軚 , 俾多少少錢買隻 9451 啦 .
S9254 若果攞嚟做油門同 Break 3.4Kg-cm 有突o架 , 油鬥反應快踩 Break 駛幾多力吖 ?? 換埋 option 黄色刹車皮效果仲好 .

作者: skylam    時間: 2006-7-29 12:56
sorry 我記錯o左唔係9254.....係兩隻9451先對.....9254係用係直昇機油門就得佢行4.8v....我用過9254佢好易燒唔好用係車度因為車個油門好近engine唔同直昇機
作者: jj01    時間: 2006-7-29 16:18
Tks guy..!!
作者: police    時間: 2006-7-29 16:32
原帖由 skylam 於 2006-7-29 02:38 發表
唔係鬼鼠....係唔好意思講.....講名比人話我幫人賣廣告就唔好.....有時我買千一到時人地去買又可能平又可能貴d....咁就唔好喇...到時比人話我就唔好.....我都係講個arround數出黎......

其實話係X星,X里,X邦,X景買咪得囉,冇人知你係邊個既
作者: arsenal    時間: 2006-7-29 16:41
原帖由 stephen 於 2006-7-29 01:52 發表

幾$埋單呀?
作者: chungtsai    時間: 2006-7-29 18:24

咁你買左咩嘢車?
作者: arsenal    時間: 2006-7-29 18:30
會咬人個D
作者: chungtsai    時間: 2006-7-29 18:35
原帖由 arsenal 於 2006-7-29 18:30 發表
會咬人個D

oic

蛇仔!
作者: oliver    時間: 2006-7-31 14:36

好似係人地問緊我幾錢....好多人都知幾錢.....我答人地11xx咁都有錯.....

人地問我我答11xx咁都有錯呀....你知千一,二關我咩事...人地問我我答o左....我又唔係吹水....我答o左千二人地出去買平o左or貴o左 ...

STEPHEN = ANDRE = 元朗橫洲玩車
作者: oliver    時間: 2006-7-31 14:37
原帖由 雷公 於 2006-7-29 03:43 發表

又扮和事佬
其實就攪攪震
作者: andre    時間: 2006-7-31 15:53
oliver=devicestar=攪攪震!
作者: andre    時間: 2006-7-31 16:25
我係邊個吾關你事,我係邊到玩車亦吾到你理,你話我無口齒!我只係同你講我對你架車有興趣,因為我鍾意3r,但當我再睇下你0的相同你set個價,覺得吾合心水,咁咪吾Pm你,我都無pm你,又點算無口齒!!!個個睇完都要買你咪好發!且都吾係得我一個話你架車貴,如果你架車係平,大把人買都吾輪到我!傻仔!分清事非黑白先講野啦!重有,我開幾多個account關你九事,你咪又係開幾個account傻仔!oliver=devicestar=那星!
作者: oliver    時間: 2006-7-31 18:50
原帖由 andre 於 2006-7-31 16:25 發表
我係邊個吾關你事,我係邊到玩車亦吾到你理,你話我無口齒!我只係同你講我對你架車有興趣,因為我鍾意3r,但當我再睇下你0的相同你set個價,覺得吾合心水,咁咪吾Pm你,我都無pm你,又點算無口齒!!!個 ...

食屎啦..扮晒蟹...
作者: andre    時間: 2006-7-31 18:55
原帖由 oliver 於 2006-7-31 18:50 發表

食屎啦..扮晒蟹...

扮蟹得過你,登兩條咁既死人片出黎扮高手,收皮喇!
作者: oliver    時間: 2006-7-31 18:56
原帖由 andre 於 2006-7-31 18:55 發表

扮蟹得過你,登兩條咁既死人片出黎扮高手,收皮喇!

呵呵..唔抵得ar 食屎狗
作者: andre    時間: 2006-7-31 18:59
原帖由 oliver 於 2006-7-31 18:56 發表

呵呵..唔抵得ar 食屎狗

係呀!唔抵得你手車咁屎都擺係度獻世

作者: oliver    時間: 2006-7-31 19:02
原帖由 andre 於 2006-7-31 18:59 發表

咁都比你睇得出? 比十個膠你
作者: police    時間: 2006-7-31 19:07
原帖由 andre 於 2006-7-31 18:59 發表

WA!手車咁似廣扳既(三歲個陣)

作者: andre    時間: 2006-7-31 20:14
比番十條膠你吹

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2