RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 用一萬元買最完美油車的選擇? [打印本頁]

作者: tong_ab    時間: 2009-11-9 20:38
標題: 用一萬元買最完美油車的選擇?
車?控?引擎?配件?
作者: elviswoo    時間: 2009-11-9 20:48
冇完美既車-0-如果有!~以後咪冇新野玩?
如果你既意思係現時既頂級車就係3R EVO2 WC  XRAY NT1 2009 733 呢D咁上下3千幾姐!~
引擎就唔多識!~留番比D師兄答!~
控依家黎講多數都推薦4PK吧!~2千幾3千有吧!~
SET車野都好鬼貴!~由幾百到幾千都有!~
作者: raybee1211    時間: 2009-11-9 21:00
一萬蚊點完美??
買左架車/買埋控
兩隻SERVO ,機器  批 . 都冇咩錢剩了
仲有撻箱,........................
作者: henryb4sun    時間: 2009-11-9 21:52
you only have an expensive car but can't tell perfect or not....haha...
作者: byron.C    時間: 2009-11-9 21:56
仲 1:10 ...... 1:8 ...  一萬剛剛夠入門...
作者: redbullbull    時間: 2009-11-9 21:58
一萬元點買最完美
4PK                     $2650
BLS 351X2           $1500
V-ONE RRR EVO2 WC $3200
RB T-9                 $2400
NOVAROSSI 魚雷  $ 650
無限START BOX     $800
3 RACING 呔機     $1500
SET車架                   $ 650
六角工具+引擎工具$2200
接收電$120
25% 油                    $195

$HKD 16115都未係完美
作者: tong_ab    時間: 2009-11-9 22:17
嘩C兄大哥 這麽貴過了額,最好一雞嘢內!
作者: redbullbull    時間: 2009-11-9 22:21
嘩C兄大哥 這麽貴過了額,最好一雞嘢內!
tong_ab 發表於 2009-11-9 22:17

一萬剛剛夠入門
作者: lung1    時間: 2009-11-9 22:28
1萬$真係唔多夠............................
作者: sport    時間: 2009-11-9 22:36
如果真係只係買部(最完美的靜車)一萬元係可以的..
作者: rabbitmomo    時間: 2009-11-9 22:57
樓主咪以為一萬完好多,我玩電車都未去到中階時駛左都唔止呢個數~
作者: chacha    時間: 2009-11-9 23:00
完美0既定義好空泛,師兄你心目中,點為之完美?
作者: redbullbull    時間: 2009-11-9 23:00
樓主咪以為一萬完好多,我玩電車都未去到中階時駛左都唔止呢個數~
rabbitmomo 發表於 2009-11-9 22:57

星期日
作者: lung1    時間: 2009-11-9 23:00
TRF416 $3400
4PK $2880
BLS551 SERVO $750
LRP SXX $1680
LRP X12 4.5 motor $600
SMC 50C 電 X 2排 $1160
SOREX TIRE 連膽LING $200
SPEED6 殼 $100
工具$1000
HYPERION EOS0615 DUO3 差機 $2300
雜項 $1000

$1570

電車都要$1萬5......
作者: 清清    時間: 2009-11-9 23:03
TRF416 $3400
4PK $2880
BLS551 SERVO $750
LRP SXX $1680
LRP X12 4.5 motor $600
SMC 50C 電 X 2排 $1160
SOREX TIRE 連膽LING $200
SPEED6 殼 $100
工具$1000
HYPERION EOS0615 DUO3 差機 $2300
雜項 ...
lung1 發表於 2009-11-9 23:00

講緊油車啊龍哥
作者: lung1    時間: 2009-11-9 23:04
講緊油車啊龍哥
清清 發表於 9/11/2009 23:03

我知呀~ 我計下電車同油車會唔會差好遠MA~
作者: sdan321    時間: 2009-11-10 01:43
1# tong_ab

二手嘢有冇得諗先??
可能吳使一雞嘢啵
作者: CIVICMAN    時間: 2009-11-10 01:58
鴻X......問問
一套車OK......但什麽是完美.....油車世界冠軍個架........但我知道世界是沒有完美
作者: rk2    時間: 2009-11-10 02:18
點解咁多人都係以為用多d 錢就可以= 完美, ?? 一萬 ... 個個都話買唔到完美, 咁兩萬得唔得.....唔得 ???  我再俾完一萬再俾多一萬呢?? 施主,只要放下心魔,那管你只是買部 rtr 來玩, 只要玩得開心, 已經很完美了....... 善哉 善哉.
作者: CIVICMAN    時間: 2009-11-10 02:45
點解咁多人都係以為用多d 錢就可以= 完美, ?? 一萬 ... 個個都話買唔到完美, 咁兩萬得唔得.....唔得 ???  我再俾完一萬再俾多一萬呢?? 施主,只要放下心魔,那管你只是買部 rtr 來玩, 只要玩得開心, ...
rk2 發表於 2009-11-10 02:18

只要玩得開心...好贊成
作者: LeoChan    時間: 2009-11-10 02:45
My last year race used 20K begin !
作者: WOVT    時間: 2009-11-10 02:53
手車唔得, 幾多萬元的裝備都是不完美。
作者: 439455    時間: 2009-11-10 04:37
我同意如好似上幾個post啊redbullbull師兄咁比多4萬都無用
作者: redbullbull    時間: 2009-11-10 09:35
我同意如好似上幾個post啊redbullbull師兄咁比多4萬都無用
439455 發表於 2009-11-10 04:37

賽車不嬲係洗錢大架喎
作者: redbullbull    時間: 2009-11-10 09:40
439455 發表於 2009-11-10 04:37

你係玩休閒車
我係玩入場比賽囉
大家目標玩法都唔同
作者: tscc    時間: 2009-11-10 09:46
點解咁多人都係以為用多d 錢就可以= 完美, ?? 一萬 ... 個個都話買唔到完美, 咁兩萬得唔得.....唔得 ???  我再俾完一萬再俾多一萬呢?? 施主,只要放下心魔,那管你只是買部 rtr 來玩, 只要玩得開心, ...

全因為人類對物質的欲望是無窮無盡的
作者: rabbitmomo    時間: 2009-11-10 09:54
星期日
redbullbull 發表於 2009-11-9 23:00

呢個SUNDAY嘛,我已約好你了~時間你定啦,我全日OK
作者: ilove-benz    時間: 2009-11-10 10:09
一萬元點買最完美
4PK                     $2650
BLS 351X2           $1500
V-ONE RRR EVO2 WC $3200
RB T-9                 $2400
NOVAROSSI 魚雷  $ 650
無限START BOX     $800
3 RACING 呔機     $150 ...
redbullbull 發表於 2009-11-9 21:58

人地買完美油車..做乜拖埋3 RACING 呔機     $1500...呢D可買可不買
作者: 車仔同學會    時間: 2009-11-10 11:12
車手唔完美仲會有最完美既車嗎?
作者: chacha    時間: 2009-11-10 12:57
人地買完美油車..做乜拖埋3 RACING 呔機     $1500...呢D可買可不買
ilove-benz 發表於 10/11/2009 10:09

玩得油車,就一定跑綿呔,樓主要完美,咁就一定要,重有 D 濕星工具,0個度隨時一千幾百啦
作者: lung1    時間: 2009-11-10 12:59
車手唔完美仲會有最完美既車嗎?
車仔同學會 發表於 10/11/2009 11:12

輸人唔好輸陣~
作者: pskyng    時間: 2009-11-10 14:11

一萬都買到好好0既野la. 主要錢買不常換0既. e.g 控. servo. 車架.  至於engine 就剩番幾多咪買盡佢lor.
我個朋友個engine 5舊水. 都贏過 兩次中游冠軍.(佢技術真係唔錯), 同佢鬥車0的師兄0的車架架都唔小野(貴)

仲記得第一次用架RTR + 個old nova engine 都係7組排中間.  人地淨個engine 都貴個我架車la. 有時候. 過分追求設備0既完美係會失去技術0既要求. 尤其油車個set engine 同 極力子 , 呔 個人覺得比你用bls 351 or 9451更重要la.
作者: sdan321    時間: 2009-11-10 15:33
呢個SUNDAY嘛,我已約好你了~時間你定啦,我全日OK
rabbitmomo 發表於 2009-11-10 09:54

好想去呀!星期日
作者: redbullbull    時間: 2009-11-10 18:57
好想去呀!星期日
sdan321 發表於 2009-11-10 15:33

想去咪去囉
我仲未賣到機器呀
作者: momo    時間: 2009-11-10 19:34
使用3-racing  呔機 會比人笑
作者: lkwmic    時間: 2009-11-10 22:06
不如買部Hudy Tire Truer 啦!再加一套Hudy tools,加一個Mugen starter box,唔好理咁多,贏個陣先!
夠唔夠完美?
作者: memberbilly    時間: 2009-11-10 22:18
好多未玩過rc既人都以為rc好平
以為一萬蚊買到好多野好豪,其實當去到比較高級同專業既時候,係會好很貴
效能多小小,價錢就會高好多
作者: lkwmic    時間: 2009-11-10 22:33
好多未玩過rc既人都以為rc好平
以為一萬蚊買到好多野好豪,其實當去到比較高級同專業既時候,係會好很貴
效能多小小,價錢就會高好多
memberbilly 發表於 2009-11-10 22:18

所以自己開心就可以了!
作者: CIVICMAN    時間: 2009-11-11 00:01
師兄平有平玩貴有貴玩............通街法拉里冇意思
大家用同級車玩都可以玩得好開心
冇須要架車快到冇朋友
斗貴斗有錢邊到好玩傷感情...
為人以生...為人以玩...為人以死.....
作者: mschumi    時間: 2009-11-11 00:19
所以自己開心就可以了!
lkwmic 發表於 2009-11-10 22:33

自己開心..........好似唔係好得喎!
你睇上面幾大支野3racing攞出嚟會比人笑!
貢如果我買咗3racing覺得好開心....人地咪笑得仲開心!
真係想見識下佢用d咩名牌野
作者: redbullbull    時間: 2009-11-11 00:37
自己開心..........好似唔係好得喎!
你睇上面幾大支野3racing攞出嚟會比人笑!
貢如果我買咗3racing覺得好開心....人地咪笑得仲開心!
真係想見識下佢用d咩名牌野
mschumi 發表於 2009-11-11 00:19

貴唔一定好,最緊要係自己岩用
玩車好多野都係比較個人化,自己私人用
主要是方便和耐用就好了
洗咩理人點睇
笑咪由佢囉
我個人認為 3 RACING d 產品
係好好用和耐用囉
仲可以支持我地香港本地RC的品牌
作者: sdan321    時間: 2009-11-11 03:04
Hudy 磨呔機真係與別不同(有要求的話),用過就知,都唔洗講嘢
作者: sdan321    時間: 2009-11-11 03:09
40# CIVICMAN

冇須要架車快到冇朋友
###都要架車快到冇朋友,賽車梗係鬥快ma,唔通鬥慢咩
       其它架生就各取所需啦
作者: chub    時間: 2009-11-11 09:18
一萬都買到好好0既野la. 主要錢買不常換0既. e.g 控. servo. 車架.  至於engine 就剩番幾多咪買盡佢lor.
我個朋友個engine 5舊水. 都贏過 兩次中游冠軍.(佢技術真係唔錯), 同佢鬥車0的師兄0的車架架都唔小野(貴)
...
pskyng 發表於 2009-11-10 14:11

我都覺得係!有幾多人既車改到冇得再改,用既野貴到七彩,最係都係用唔到或唔識用而浪費左,好簡單用一支4pk既人又能唔能夠用得盡支控呢?
作者: rabbitmomo    時間: 2009-11-11 11:21
我都覺得係!有幾多人既車改到冇得再改,用既野貴到七彩,最係都係用唔到或唔識用而浪費左,好簡單用一支4pk既人又能唔能夠用得盡支控呢?
chub 發表於 2009-11-11 09:18

very good example ~
作者: 車仔同學會    時間: 2009-11-11 12:01
一萬蚊?!
距離完美的價錢仲有很遙遠
作者: 50270898    時間: 2009-11-11 12:57

沒有心魔邊個玩車?
作者: rcrcevo    時間: 2009-11-11 13:25
完美的定義好抽象,去鴨街買部一百幾十車仔都會完美買部十萬捌萬元都覺有瑕疵.所有世事物看你內心感覺
作者: memberbilly    時間: 2009-11-12 00:56
支 4PK 你用到佢 3 成 功能都以經好勁
你睇得 明 佢一半功能 仲勁
作者: redbullbull    時間: 2009-11-12 01:00
memberbilly 發表於 2009-11-12 00:56

點會用唔到
岩岩開始用4pk時真係唔太識
因為我本身都唔係好識用3pks
接著我努力溫本說明書
現在支3pks同4pk
就算唔識用90%
都起碼識用80%
作者: redbullbull    時間: 2009-11-12 01:01
memberbilly 發表於 2009-11-12 00:56

仲d功能好易睇得明
作者: tselip    時間: 2009-11-12 02:00
用4pk玩到唔jam夠快夠輕已經做到佢要做既野,唔通用電腦要用十成先買咩咪又係上下網做下文書
作者: tselip    時間: 2009-11-12 02:03
用得最盡就係條呔,纸咁薄
作者: momo    時間: 2009-11-13 22:11
有錢買, 自己開心咪OK籮, 用支4PK玩HOTSHOT又如可
作者: georgej    時間: 2009-11-23 16:13
最完美係用平野快過人地用貴野.咁就完美啦..just a joke
作者: pskyng    時間: 2009-11-23 16:42
最完美係用平野快過人地用貴野.咁就完美啦..just a joke
georgej 發表於 2009-11-23 16:13

good idea..
作者: Andrewkwan    時間: 2009-11-23 16:59
agree x 2
作者: happygirl    時間: 2009-11-26 22:22
57# georgej

講得非常好
作者: happygirl    時間: 2009-11-26 22:24
57# georgej

講得非常好
作者: wankalok    時間: 2009-12-5 11:38
Agree!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2