RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 各位有無遇到錦問題! [打印本頁]

作者: EG6EK9    時間: 2009-8-1 18:45
標題: 各位有無遇到錦問題!
各位有無遇到錦問題!新燈問題!當玩完!個控關左!再關埋部車個開關!兩個開關都關左過左一排部車開關旁邊電源燈會閃下閃下!同時兩個舵機會震下震下!車D電就會因為錦好快用完!大家有無遇過!點解決!
作者: EG6EK9    時間: 2009-8-1 18:53
依家仲衰!部车关左!电源灯都吾熄!开个控开关仲会着车跟着就熄火!车开关ON时一切正常!就系OFF时出现上面问题
作者: 馬輝    時間: 2009-8-1 20:26
有冇外掛電變?
作者: EG6EK9    時間: 2009-8-1 22:00
無啊!用緊新燈!之前都正常!係有一次新燈開關在ON情況下裝電池!當時舵機又系震左下!之後就錦羅!希望新燈電路無野
作者: Q-pet    時間: 2009-8-1 22:06
無啊!用緊新燈!之前都正常!係有一次新燈開關在ON情況下裝電池!當時舵機又系震左下!之後就錦羅!希望新燈電路無野
EG6EK9 發表於 2009-8-1 22:00

我就不熄開關也拆同裝電也沒問題..我的是外接電變的
作者: z0michael0z    時間: 2009-8-2 16:31
試下從新再set多次,睇下得唔得?
作者: 一成名    時間: 2009-8-3 18:00
買過部新就咩問題都無
作者: EG6EK9    時間: 2009-8-3 18:24
買過部新就咩問題都無
一成名 發表於 2009-8-3 18:00

set左幾次都無得!哎! !睇來要係電源線度加多個開關 !比左你果部我仲實際啦!哈哈! ! ! ! ! ! ! !

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2