RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Pls delete [打印本頁]

作者: 車仔同學會    時間: 2009-7-3 10:22
標題: Pls delete

Pls delete

作者: bcgg    時間: 2009-7-3 10:28

如果不論金錢,不論parts,不論新舊,只論設計,
------------->TA03F<-----------------極級首選.

次選,CER亦很一流.
作者: RC-player    時間: 2009-7-3 11:05
pro-D
作者: 大野    時間: 2009-7-3 11:21
TA-03F 不二之選
作者: ~CCXR~    時間: 2009-7-3 11:55

叻banned}ay2009玩!
作者: 車仔同學會    時間: 2009-7-3 18:57
CER D08 Silver重量分配較平衡,
理論上drift應該較穩定
作者: FEELS    時間: 2009-7-3 21:23
HPI PRO D
作者: nick=]    時間: 2009-7-3 21:40
一定係TT01坦克車!!!!!!!!!!!!
作者: SPAWN    時間: 2009-7-3 23:59
如果不論金錢,不論parts,不論新舊,只論設計,
------------->TA03F<-----------------極級首選.

次選,CER亦很一流.

bcgg 發表於 2009-7-3 10:28

同意!!
作者: leotsun    時間: 2009-7-4 18:49
TB5.....
作者: shinekit    時間: 2009-7-4 23:39
HPI PRO-D
作者: kK旗    時間: 2009-7-5 14:01
HPI PRO-D
作者: 小龍    時間: 2009-7-6 00:30
雖然我投HPI-proD,但我覺得TA03F係最好。
作者: chub    時間: 2009-7-6 00:57
雖然我投HPI-proD,但我覺得。
小龍 發表於 2009-7-6 00:30

我投DRIFT PACKAGE Super PLUS Limited Edition (�限�定�生�品)可以講解下點解TA03F係最好??
想學下野!!
謝謝
作者: penny.    時間: 2009-7-7 11:14
1)Pro-D
2)CER
呢兩架都係因為Drift而設計嘅車架
作者: penny.    時間: 2009-7-7 11:16
但係如果講最偉大嘅設計,就一定係Yokomo Drift Package, Drift Plus, Drift Master
因為係佢地令全世界有正式嘅RC Drift
作者: bcgg    時間: 2009-7-7 13:54
但係如果講最偉大嘅設計,就一定係Yokomo Drift Package, Drift Plus, Drift Master
因為係佢地令全世界有正式嘅RC Drift
penny. 發表於 2009-7-7 11:16

算是最具代表性吧了,
而純論設計玩Drift, 還差TA03F 一條街.
作者: 呀陽乂    時間: 2009-7-7 16:16
如果錢唔係問題當然買PRO-D
作者: penny.    時間: 2009-7-8 02:20
算是最具代表性吧了,
而純論設計玩Drift, 還差TA03F 一條街.
bcgg 發表於 2009-7-7 01:54 PM

師兄,有無比較過HPI Pro-D同TA-03F?
因為從未有幸試玩TA03F,所以好想知,我個人都覺得TA-03F個設計好型
同埋當年點解會有TA03F車架?點解Tamyi會出呢個車架呢?
因為以玩快車計,好似反其道而行....
作者: penny.    時間: 2009-7-8 02:21
如果錢唔係問題當然買PRO-D
呀陽乂 發表於 2009-7-7 04:16 PM

Pro-D算係平啦,仲要大件咁抵食
作者: DriftNoobie    時間: 2009-7-12 09:10
HPI 有架 Drift Cyclone 黎緊. 皮帶車, 全紫色金屬. 顏色"親" GTB ESC 一流.

但價錢真係唔敢諗...
作者: 車仔同學會    時間: 2009-7-12 13:20
日本有個drift系列, 全部車架一樣, 特別在有不同顏色
作者: [肥佬]    時間: 2009-7-12 15:31
左右平衡係咪等於一定好Drift...我真係好想知道
可惜我得一架車
作者: 車仔同學會    時間: 2009-7-15 12:49
一般理論, RC drift部車愈重,便愈穩定...
如果左右唔平衡就要辛苦隻手指, 都drift到o既...
作者: eddie1987831    時間: 2009-7-15 13:56
HPI Drift Cyclone
作者: lkwmic    時間: 2009-7-22 16:11
Pro D 好正!
作者: 車仔同學會    時間: 2009-7-22 22:20
左右平衡設計很好的車子 - Pro D
作者: [肥佬]    時間: 2009-7-27 17:25
一般理論, RC drift部車愈重,便愈穩定...
如果左右唔平衡就要辛苦隻手指, 都drift到o既...
車仔同學會 發表於 2009-7-15 12:49

咁一般理論, RC drift 部車一般要幾重重 , 架車穩定...
咁重左加速咪冇人咁快Lor...反應咪又慢左Lor
作者: 車仔同學會    時間: 2009-8-7 21:27
沒有完美的車子就是因為呢類問題了
作者: artech    時間: 2009-8-9 17:27
HPI PRO-D
作者: cf2468    時間: 2009-8-10 13:40
請問TA03R 玩drift 掂唔掂 ?
作者: chrishkyung    時間: 2009-8-10 13:57
CER should be the best balanced drift car
作者: hunghung    時間: 2009-8-13 23:23
請問TA03R 玩drift 掂唔掂 ?
cf2468 發表於 2009-8-10 13:40

it's ok...because it is 4WD
作者: mark0716    時間: 2009-8-18 21:08
PRO D啦。
作者: 請多多指教    時間: 2009-8-26 19:03
我認為CER D08 Silver是最好...
CER D08 Silver與HPI PRO-D都玩緊
兩車SET到最好亦是CER D08 Silver
不論飄移或做時間都是CER D08 Silver
(可能是小弟技術太差)
作者: wilsonw111    時間: 2009-9-6 03:05
Definately   HPI Pro-d ...

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2