RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 呢排玩細車... [打印本頁]

作者: popowong    時間: 2006-6-8 19:08
標題: 呢排玩細車...
今日又係石門玩, 又爛車...
相片主打係 icoke 兄既新車!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: bigbigboy    時間: 2006-6-8 19:21
Hi Popowong

U live in Shatin?
作者: popowong    時間: 2006-6-8 19:24
原帖由 bigbigboy 於 2006-6-8 19:21 發表
Hi Popowong

U live in Shatin?

係呀
作者: wave    時間: 2006-6-8 19:32
我都鐘意玩細車,
我都係玩nb16,有机會join你地一齊玩得唔得?
作者: f60    時間: 2006-6-8 19:35
架st都係nb16改?

作者: WTO    時間: 2006-6-8 19:51
勁..nb16 >mini st GP改. 肯定好過癮
可大小st齊飛

作者: hohohoo426    時間: 2006-6-8 20:03
我想問下用ST啲輪,要點改呢,THANK YOU SO MUCH
作者: iCoke    時間: 2006-6-8 20:49
首先唔該POPO 幫我影相:
我係成部mini st 買返黎再移植落去nb16既~~
就算唔成部買 只要買 st份比/萬向/呔呤就改到了 比位係原全fit 位的 不過現時殼柱同呔呤都仲未見到有得賣
所以想改既朋友就要等下了 一係就好似我咁成部mini st買返黎
至於內龍果個防沙殼係跟mini st既 我自己修剪下佢就變成咁了~~~

作者: iCoke    時間: 2006-6-8 20:52
岩岩係偉高買左個mrx殼 又改落去先 ~
作者: iCoke    時間: 2006-6-8 21:05
原帖由 wave 於 2006-6-8 19:32 發表
我都鐘意玩細車,
我都係玩nb16,有机會join你地一齊玩得唔得?

下次我地去玩叫埋你
作者: wave    時間: 2006-6-8 21:08
原帖由 iCoke 於 2006-6-8 21:05 發表

下次我地去玩叫埋你

o.k. Thx!
作者: Edde    時間: 2006-6-8 21:55
Wow...mini ST GP, 真係好正呀,
作者: acdebby    時間: 2006-6-8 23:02
popowong兄,相中的油我都用緊唔知好唔好?
我乜都唔識吳知,佢屬于好定吳好
作者: popowong    時間: 2006-6-8 23:45
原帖由 acdebby 於 2006-6-8 23:02 發表

要問 icoke 兄... 因為枝油唔係我, 但試左一缸(係半缸t字頭25%半缸呢隻20%), 動力我唔覺有咩分別
作者: iCoke    時間: 2006-6-9 02:33
原帖由 acdebby 於 2006-6-8 23:02 發表

我用果隻係20%油 我同popo都係玩開紅罐油既 不過佢就冇20% 所以我就試下呢隻
呢隻都ok啦 冇紅罐咁爆 不過都唔差 可以接受 至於佢既順滑度都ok啦 整體上都ok~不過中意玩爆的話 就唔多岩了~
不過佢就冇紅罐d味咁勁咁嗅

作者: Patrick6    時間: 2006-6-9 08:54
原帖由 popowong 於 2006-6-8 19:08 發表
今日又係石門玩, 又爛車...
相片主打係 icoke 兄既新車!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

[IM ...

嘩! iCoke 好靚仔呀........架車, 搞到我流晒口水啦, 唔通真係要再入翻架NB16?
作者: iCoke    時間: 2006-6-9 16:19
patrick兄 買啦買啦 你都有部mini st 不過mini st 同nb16合體要過你小公主果關啵
我最衰now冇相機 琴日買左個mrx用既truck殼 +埋翼 仲型仔

作者: acdebby    時間: 2006-6-9 16:59
唔該!
咁我就繼續用呢隻油
但有無仲清潔乾淨?(唔駛太爆)
作者: iCoke    時間: 2006-6-9 17:15
meccamo 我見好多大賽都係用佢 我自己就比部1:8用既 30% 我問過d人都話佢順滑度都好高 我自己覺得都幾正~~不過其他%我就冇用過  25%佢只有5L size 20%就唔多清楚有冇出
作者: acdebby    時間: 2006-6-9 17:18
thx~~~
我部係1/10
20%有咩 size 同貴唔貴?
作者: Patrick6    時間: 2006-6-9 17:21
iCoke, 本來今個星期日老婆比我去放車, 但係個天都唔比我玩, 你地星期日會否在橋底玩細車呢? 如果係就我會用我兩架mini inferno 同你地死過!
作者: iCoke    時間: 2006-6-9 17:41
20%我唔知佢有冇出 25%就得5L 30%就有1L 不過30%我覺得你部1:10未有必要用住
作者: iCoke    時間: 2006-6-9 17:41
原帖由 Patrick6 於 2006-6-9 17:21 發表
iCoke, 本來今個星期日老婆比我去放車, 但係個天都唔比我玩, 你地星期日會否在橋底玩細車呢? 如果係就我會用我兩架mini inferno 同你地死過!

我唔知呀POPO洗唔洗返工呀~_~"""
作者: f60    時間: 2006-6-9 21:05
15% 都有2l,澳門買110好似
作者: acdebby    時間: 2006-6-9 21:19
原帖由 f60 於 2006-6-9 21:05 發表
15% 都有2l,澳門買110好似

又好似唔夠爆
作者: RX78amuroray    時間: 2006-6-9 21:37
石門邊度?
作者: iCoke    時間: 2006-6-9 21:39
15%玩1:10又真係好似唔多夠爆既 玩16仔就正~
作者: iCoke    時間: 2006-6-9 21:41
原帖由 RX78amuroray 於 2006-6-9 21:37 發表
石門邊度?

唔識點同你講 係石門油站行入去果個天橋低個大沙地果到 係條公路側邊~~~
作者: acdebby    時間: 2006-6-9 21:59
其實我都唔係好知要幾多%
唔該講下15級同18級引擎要幾%

作者: iCoke    時間: 2006-6-9 22:15
應該用25%
作者: popowong    時間: 2006-6-10 00:13
原帖由 Patrick6 於 2006-6-9 17:21 發表

好呀好呀, 去呀!
作者: ellis    時間: 2006-6-10 08:20
咁多位大哥, 小弟都想入一架電既1/18 buggy仔, 你地話ae 18t/18b好定 q嫂 架mini inferno st or mb4 好,
請俾d意見小弟, thx
作者: benchen    時間: 2006-6-10 08:41
MINI INFERNO ST 性能如何?
作者: iCoke    時間: 2006-6-10 14:03
mini st 唔錯嫁 佢車身比較高同闊 所以行起凹凸不平既路都好好  其他車就唔清楚了 我只係有mini infero/ mini st/mrx-4 呢3部
作者: benchen    時間: 2006-6-10 22:14
我見車身很重
行走時會吃力嗎?
作者: Eddie    時間: 2006-6-11 00:19
我又買了一部玩...
作者: iCoke    時間: 2006-6-11 00:29
原帖由 benchen 於 2006-6-10 22:14 發表
我見車身很重
行走時會吃力嗎?

雙反 我覺得佢比 infero 仲敏捷 (跑凹凸地黎計)
作者: iCoke    時間: 2006-6-11 00:29
原帖由 Eddie 於 2006-6-11 00:19 發表
我又買了一部玩...

wow 又多個16仔車主啦~~~~聽日去唔去石門飛呀???
作者: Eddie    時間: 2006-6-11 01:01
明天陪朋友仔去睇1:1 ^^
我果兩個朋友都有NB16的。
作者: Eddie    時間: 2006-6-11 01:04
如果NB16有未上色既殼就好了..........
我好唔鐘意佢個殼  樣樣的  >,<
作者: erikism    時間: 2006-6-12 12:10
而家買要幾錢呀?
作者: Eddie    時間: 2006-6-12 14:00
我買冇控版 1100
作者: mikewu    時間: 2006-6-12 14:06
原帖由 ellis 於 2006-6-10 08:20 發表
咁多位大哥, 小弟都想入一架電既1/18 buggy仔, 你地話ae 18t/18b好定 q嫂 架mini inferno st or mb4 好,
請俾d意見小弟, thx

Depends on where you want to play.... If for street play, go with Inferno ST.... But for tracks like MMS, MB4 is your only choice.......  

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2