RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: m03加速時好似掃齒咁聲 [打印本頁]

作者: 大實力    時間: 2009-4-28 22:39
標題: m03加速時好似掃齒咁聲

c兄們...我是新手玩m車...m03+黑豬+快齒...但係唔知點解加速嗰時好似掃齒咁聲(但係無掃齒)...又好似油車咁跣極力子...行一段路先可以行得快..我拆散睇又無事..叉速(齒叉)又上緊左...到抵發生咩事.??有無c兄試過呢個問題??!!唔該...
作者: kstyle    時間: 2009-4-28 22:46

你係咪一下就full雞比住油去
如果係呢你可以唔比咁大油起步或用珠差就可以解決左個問題
作者: 大實力    時間: 2009-4-28 23:12
唔係呀..我慢慢比油上ja...咁用珠差係買番純正部品定第d牌子呀c兄?
作者: kstyle    時間: 2009-4-28 23:25
唔係呀..我慢慢比油上ja...咁用珠差係買番純正部品定第d牌子呀c兄?
大實力 發表於 2009-4-28 11:12 PM

一定要買番星星架
第2d唔得架
作者: miniz    時間: 2009-4-29 00:03
Tobee 快齒?
作者: 大實力    時間: 2009-4-29 00:05

好...唔該...我聽日搞搞佢...唔得番尼搵你...唔該晒
作者: 大實力    時間: 2009-4-29 00:23
5# miniz

係呀...22t+34t..係咪因為佢?
作者: Andrew168    時間: 2009-4-29 10:57
motor 齒用 20t 就夠, motor 我試過 back pig 同 19t 都冇問題
作者: 大實力    時間: 2009-4-30 00:31
終於搵到咩事喇...今日夜收無買到珠差...無聯拆開逐隻齒拆...原來係隻快齒滑左牙...而家搵鑼c膠頂住先...唔該晒咁多位c兄!!thank u
作者: kstyle    時間: 2009-5-1 00:44
呢度滑左牙冇得整架喇
一定要買過隻黑色牙先得
作者: 大實力    時間: 2009-5-1 18:48
等我試下先...我拆左出尼反轉佢再唧鑼c膠...尋晚試左一陣...暫時無事..不過都係換過隻好d...唔知c兄有咩推介呢?黑豬...玩馬路同球場多...
作者: kstyle    時間: 2009-5-1 21:45
其實如果覺得原裝唔夠快
呢隻係ok既
但要買左番來砌果時要用AA膠整死佢
唔係就好易滑牙架
作者: 大實力    時間: 2009-5-2 17:17
收到...唔該晒你
作者: move7648    時間: 2009-5-11 21:26
5# miniz

大實力 發表於 2009-4-29 12:23 AM

ching
請問邊度有tobee快齒賣??
作者: 大實力    時間: 2009-5-11 22:15
唔記得咩名...kws有個靚女o個間...btw..你個電話座攪掂未?
作者: move7648    時間: 2009-5-11 23:48
KWS... 有靚女?? mmm...  

攪唔掂... 用咩膠紙都貼唔實... 放棄了
放响杯架算

thanks buddy!!
作者: 大實力    時間: 2009-5-11 23:53
鴻*則邊星期日唔開o個間
作者: move7648    時間: 2009-5-11 23:59
知, 明白
只係... 對"靚女"一詞...
我敏感, 諗多咗小小
作者: 大實力    時間: 2009-5-12 00:05
你無諗多到....呢個係對女性o既專稱姐
作者: Andrew168    時間: 2009-5-12 11:32
同任何女性講 "靚女" 一定受, 冇壞   
作者: 大實力    時間: 2009-5-12 14:33
但係個"靚女"都唔可以太過分先叫得出ge...
作者: move7648    時間: 2009-5-13 01:02
5# miniz

大實力 發表於 2009-4-29 12:23 AM

sorry, 請問tobee快齒係幾多T? spur gear使唔使改?
我宜家用好盈35A, 4300KV, 行20T pinion gear
玩1排電已經好熱

tobee又會點??
作者: 大實力    時間: 2009-5-13 23:52
個快齒有唔同組合(藍色細齒同黑色大齒係分開買再,自由配搭)...我買個時話要快就得喇...所以就比左呢套我...我用原裝摩打齒...不過摩打要收落車身"16"個窿至就到...同埋我試左半排電就攪店左隻大齒lu...所以答你唔到
作者: move7648    時間: 2009-5-14 13:43
cat cat 尋日行過
見唔到有得賣...
作者: 大實力    時間: 2009-5-14 22:09
入門口右邊中間掛起ga..比機會你同靚女傾計啦
作者: move7648    時間: 2009-5-14 22:41
入門口右邊中間掛起ga..比機會你同靚女傾計啦
大實力 發表於 2009-5-14 10:09 PM

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2