RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 雞地Drift Group發表重要聲明! [打印本頁]

作者: rps136    時間: 2009-3-12 22:30
標題: 雞地Drift Group發表重要聲明!
本會發現近日有以轉投其他車隊成員,響未有通知本會會長 K.Style 情況下於雜誌訪問中私自使用 "雞地Drift Group" 之名稱及自稱為 "雞地Drift Group" 成員。
本會認為這種"自稱"行為十分不負責任,本會更對此行為感到十分不滿!
現請當日接受訪問及將 "雞地Drift Group"給予雜誌作為某幾位熱心RC飄移車手自組車隊隊名之人物提供合理解釋!
如經己離隊之個別或多名成員有意回隊,可與本會接觸,但本會將保留選擇會員之最後權利!

作者: kstyle    時間: 2009-3-12 22:50
我今日收到呢個消息既時後我仲以為係雜誌佬攞番d年幾之前既相出來
而家睇左呢張圖先知俾某個車隊既人攞左雞地個名係度誤導人 ,我而家非常不滿
咁做雖不對本會有損失,
我覺得你地要用呢個名冇問題,但至少都通知我一聲

本會現在發出聲明,現在會員只有五位;K.Style,Jerry,Chi Pung,Uncle Tak,Warden

作者: jellyfish244    時間: 2009-3-12 22:59
咪玩啦,幾架車放落黎話自己係 "雞地 Drift Group",貼紙都無張
要用依個名唔緊要!要做訪問要出名唔係問題,但係事出麻煩通知聲吧!!!!
喂,如果我地個會響KWS有得買野有折或者有其他福利既話,個個都話自己係"雞地Drift Group"
我地咪好唔得閒??
作者: 789789    時間: 2009-3-12 23:02
本會現在發出聲明,現在會員只有四位;K.Style,Jerry,Chi Pung,Uncle Tak O  no
作者: 789789    時間: 2009-3-12 23:05
咪玩啦 己離隊之個別或多名成員要做訪問要出名

作者: jellyfish244    時間: 2009-3-12 23:08
原帖由 789789 於 2009-3-12 23:05 發表
咪玩啦 要做訪問要出名

唔好意思,響依件事中,我地五位唔係以"玩"去面對,處理事情
作者: 789789    時間: 2009-3-12 23:09
現在會員只有五位
作者: jellyfish244    時間: 2009-3-12 23:11
原帖由 789789 於 2009-3-12 23:09 發表
現在會員只有五位

會長以經清楚說名左啦
作者: 789789    時間: 2009-3-12 23:13
唔好意思 十分唔好意思
作者: kstyle    時間: 2009-3-12 23:14
原帖由 789789 於 2009-3-12 11:09 PM 發表
現在會員只有五位

有好多事情發生左你唔知
作者: jellyfish244    時間: 2009-3-12 23:18
因事情嚴重,我都想請有關人事快D出黎比個合理解釋本會!
作者: 789789    時間: 2009-3-12 23:20
唔好意思唔知發生左好多事
作者: skybread    時間: 2009-3-12 23:27
個人意見...
會唔會已經涉及左d詐騙成份?...

(路過...)
作者: kstyle    時間: 2009-3-12 23:32
原帖由 skybread 於 2009-3-12 11:27 PM 發表
個人意見...

(路過...)

希望冇啦
作者: jellyfish244    時間: 2009-3-12 23:44
原帖由 skybread 於 2009-3-12 23:27 發表
個人意見...

(路過...)

如果事情中未有得到利益的話,應該都唔會既
作者: SPAWN    時間: 2009-3-12 23:54
玩車玩到咁!真利害
作者: kstyle    時間: 2009-3-12 23:56
原帖由 SPAWN 於 2009-3-12 11:54 PM 發表
玩車玩到咁!真利害

冇人想件事咁樣
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-12 23:59
嘩...好在我無玩rc車.....
作者: jellyfish244    時間: 2009-3-12 23:59
原帖由 SPAWN 於 2009-3-12 23:54 發表
玩車玩到咁!真利害

如果我地唔出聲的話,事情唔知會點發展落去,我地出聲係想響依個時候比人知道,咁做係好有問題
作者: jellyfish244    時間: 2009-3-13 00:00
原帖由 長崎良尾 於 2009-3-12 23:59 發表
嘩...好在我無玩rc車.....

嘩,連你都出返黎?
可想依件事其他有幾多人留意
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-13 00:03
我無玩都有上黎睇下架嗎...點知法身依"d"野.....
作者: 789789    時間: 2009-3-13 00:08
原帖由 長崎良尾 於 2009-3-13 00:03 發表
我無玩都有上黎睇下架嗎...點知法身依"d"野.....

多人留意件事
作者: SPAWN    時間: 2009-3-13 00:13
路過見到,笑了
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-13 00:29
其實都唔係什麼...可能大家有"d"唔會...
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-13 00:31
其實大家都係雞地drift group出身有野講清楚咪得囉.......
作者: 789789    時間: 2009-3-13 00:34
有"d"唔會 大家都係雞地drift group出身有野講清楚咪得囉.......
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-13 00:37
789...好內無見幾時請我飲呀???
作者: jellyfish244    時間: 2009-3-13 00:39
原帖由 長崎良尾 於 2009-3-13 00:31 發表
其實大家都係雞地drift group出身有野講清楚咪得囉.......

1> 先講清楚,後做= 清楚,無問題
2> 先做,後再講清楚= 難清楚,有問題
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-13 00:42
哦..咁都要知什麼事先得架...
作者: jellyfish244    時間: 2009-3-13 00:45
就係咁解
如果做之前先通知,只會有一個(為什麼)
做左之後先通知,咪十萬個(為什麼)囉
作者: 789789    時間: 2009-3-13 00:46
原帖由 長崎良尾 於 2009-3-13 00:37 發表
789...好內無見幾時請我飲呀???

hi 請飲? ..........幾時ok no pom,,,
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-13 00:49
原帖由 jellyfish244 於 2009-3-13 00:45 發表
就係咁解
如果做之前先通知,只會有一個(為什麼)
做左之後先通知,咪十萬個(為什麼)囉

有時都真係唔知點解攪到咁.......
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-13 00:51
原帖由 789789 於 2009-3-13 00:46 發表

hi 請飲? ..........幾時ok no pom,,,

請飲茶呀....好如果入開黎搵你...我無左你電話p.m留比我...thx

作者: jellyfish244    時間: 2009-3-13 01:02
原帖由 長崎良尾 於 2009-3-13 00:49 發表

我地以家無興趣知道點解攪到咁,只係想知事情既全部
作者: 789789    時間: 2009-3-13 01:03
原帖由 長崎良尾 於 2009-3-13 00:49 發表

點解 有好多事情發生左你唔知
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-13 01:16
因為我好內無玩....
作者: LauChi    時間: 2009-3-13 03:22
標題: 可能祇係誤會黎~
小弟都係做傳媒,雜誌報紙抄作既野,好容易挑撥到雙方既感情,
最重要係大家肯坐底慢慢傾,玩車之o麻~~~
受訪者就點都要出黎交待一聲o架o勒~~~
作者: wowo0123    時間: 2009-3-13 07:58
本人發表聲明 我受訪期間沒有以任何車會成員出席呢個rc drift既大型訪問,是否雜誌誤會我係雞地drift group成員..係到同雞地drift group既會長同成員..好抱歉咁講聲..對唔住..令你地做成不便..順道係到表明我已不是雞地drift group或者sd hobby既成員.以後出席任何比賽同埋訪問.都以個人身份.請各位留意
作者: ~飄道~    時間: 2009-3-13 09:13
咁我都覺得有機會係D記者朋友未做訪問前已經誤會佢地係雞地DRIFT GROUP
因為我都好奈冇聽人講"雞地DRIFT GROUP"呢個咁出名既車隊名啦..........
之前D DRIFT MEETING都係用SD HOBBY ,不過唔知宜家仲有冇SD HOBBY DRIFT TEAM
作者: ~飄道~    時間: 2009-3-13 09:15
以上只係個人意見 更希望大家了解事件真相~唔好有D不必要既誤會 以和為貴
作者: magic-vtec    時間: 2009-3-13 10:32
件事係點都好.....包包,邦叔,呀石,德叔,啫喱,打攪到你地....
好對唔住
作者: magic-vtec    時間: 2009-3-13 10:53
由天揚倉忠哥(係度再次為全港rc drifter同佢老人家講聲多謝)開始為我地穿針引線做訪問,
我地跟本就冇諗過呢件事係威,係出名,
果日我地收到個咁既消息,諗都冇諗即時開post,
請晒全香港既rc drifter黎一齊去做呢個活動,
仲要係電話教大家點黎呀,叫大定一定要黎呀,
當日仲驚大家玩得唔開心,前一日又落雨,
我地仲要將場地拖乾.再問臨華會既會長(唔該晒呀龍)借路碟,
舖夠兩條Track比大家玩,果晚我地成十二點都冇飯食.為乜???
一心只係打從為件事.為大家,為推廣呢項活動,
要威,我地自己唔出post,做完個訪問先再post返本書出黎,
咁唔係威好多,高好多咩.攪咁多做乜,但係我地冇咁做,
一切一切我地都係出自真心.唔係話要出名要做訪問,

當日我地係有同記者哥哥呀齊講左,
我地唔係咩Team物Team,只係我地幾個蛋散自己圍內玩.
叫佢唔好出Team名.可能佢唔記得or交左比其他同事跟,
應該唔係d咩炒唔炒作呀果d野,我地亦都冇心去用雞地drift group個排頭
包包,邦叔,有d咩誤會我地真係好衷心同你地講聲對唔住,
如有得罪,請多多包涵

以上所有內容小弟有講大話既
天打雷劈,不得好死
作者: magic-vtec    時間: 2009-3-13 11:00
所有當中既因由我地會再同包包同邦叔私底下傾,
懇請其他sd hobby會員唔好再出post.以免事件愈描愈黑

再次同五位雞運會既成員講聲對唔住

作者: wowo0123    時間: 2009-3-13 11:03
我地咁有熱誠去推廣rc drift只係出左少少誤會..竟然有人認為我地係為出名..要威..真係覺得好無奈.我都再次同五位雞地DRIFT GROUP既成員講聲對唔住.

作者: 傑佬    時間: 2009-3-13 12:02
?呢次事件上的錯誤與誤會!我衷心對雞地Drift Group?五位成員講聲好對唔住!我只係抱住宣傳RC Drift呢樣運動!?對冇諗過博出名!而事件肥佬已經由頭到尾講左出黎希望你地有關人員明白!
作者: 789789    時間: 2009-3-13 15:55
了解事件真相 以和為貴
作者: magic-vtec    時間: 2009-3-13 17:07
其實可能會有人問..
我地點解唔同呀齊哥哥講用Team sd hobby既排頭...

咁係機於過去有好多令我地幾個唔想再提既事件發生左...
手足走得既就走左...轉玩其他玩具既又有...
而我地幾個係由當初既雞地Drift Group...
很間接地轉左名做Team sd hobby...
一路冇理過Group內/Team內既攪手點做...
要點樣攪大個Team呀.點樣將個Group轉名呀.
呢d野不嬲唔會過問.我地玩ja.又唔係要做呀哥同搵錢,

只有一棵對rc drift 既熱誠...就係呢棵熱誠既支持,
我地幾個今時今日仲咁好火玩車,
唔好話team sd hobby吖,
有返咁上下年資既drifter我都睇到佢地一個一個咁冇玩車或者係轉野玩...
最多都係比賽先出黎玩...更甚連比賽都唔玩...
雞運會到而家,有幾多個玩drift仲有我地咁有熱誠.
大佬,你話玩咁耐悶唔悶...話唔悶就呃你既...
但我地知道,呢個圈子唔大,少得一個得一個,
唔想呢樣野遲早會冇人玩...冇左人去支持,
我地對玩車既熱誠唔係靠我把口講,而係去做出黎,
我地要威要出名可以有好多方法...
我地會唔會咁白痴去搵一個比人小硬既方面去令自己威

事實既真相同我地既心意就講晒出黎,
jelly兄你想點做就點做啦隨便
作者: wowo0123    時間: 2009-3-13 18:38
jelly哥..真係唔好意思麻煩到你.要你上黎做代言人睇下發生咩事..浪費你咁多時間..去了解呢件事.咁我而家又想問下你...你仲有幾多個(為什麼)呢?
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-13 20:43
大家清楚晒咪好囉...大家都係朋友...
作者: pericklee    時間: 2009-3-13 22:22
肥佬.你都講得好清楚.我都聽你唔加意見.我地乘班兄弟都支持你地四個
好個有d人講一套做一套
作者: pericklee    時間: 2009-3-13 22:32
原帖由 jellyfish244 於 2009-3-12 22:59 發表
咪玩啦,幾架車放落黎話自己係 "雞地 Drift Group",貼紙都無張
要用依個名唔緊要!要做訪問要出名唔係問題,但係事出麻煩通知聲吧!!!!
喂,如果我地個會響KWS有得買野有折或者有其他福利既話,個個都話自己係"雞 ...

如果要有福利.唔洗要你地果名係嗎 社會福利署大把啦
作者: 北極熊    時間: 2009-3-13 23:36
原帖由 pericklee 於 2009/3/13 22:32 發表

如果要有福利.唔洗要你地果名係嗎 社會福利署大把啦

咁又係呀......起碼唔駛俾人話博咩博咩啦,人地個名貢行
作者: magic-vtec    時間: 2009-3-14 00:21
夠喇...各位手足.........一場誤會.何必係度攪大佢呢....
天知,地知,我知,仲有你知便已足夠
作者: catchauhk    時間: 2009-3-14 00:26
原帖由 北極熊 於 2009-3-13 23:36 發表

咁又係呀......起碼唔駛俾人話博咩博咩啦,人地個名貢行

我有個疑問...其實究竟有咩福利同埋可以博到d咩呢???
唔通係有玩車津貼同獎金??? ;P
作者: kstyle    時間: 2009-3-14 01:27
其實我地係想了解一下點解仲會有雞地Drift Group出來做訪問
可能係字眼上令到大家有誤會 , 我係度同大家講聲Sorry
但你地覺得我地當中有d人講一套做一套我就唔同意囉
由最初幾十人係球場玩...到要轉名...再解散
點解會有咁多人係個車隊入面玩得唔開心要退出
有人係後面做左幾多野講左幾多野你地又有幾多人知先
我係度講呢d野出來唔係話要你地覺得我地係好人
係要你地知到邊d人係衰人
作者: jellyfish244    時間: 2009-3-14 01:40
正如K.Style所講,我地只係想知道,點解仲會有雞地Drift-Group出黎做訪問,就係咁簡單
如果字眼上令到各位不安就真係,十分對唔住啦!
我諗接觸過RC-Drift既人都會感覺到你地對依樣興趣,玩意既熱誠同支持!!

作者: 傑佬    時間: 2009-3-14 11:22
包包....你地明白我地幾個點解會去做呢次訪問嘅出發點就最好啦....我都電話上同你交代得好清楚...都係果句....我地玩車架炸...
作者: Jimmyso    時間: 2009-3-14 12:21
只代表本人意見 !!
睇完全文有感而發.
第一,兄弟如手足,有今生,無來世 !!!
第二,現今好難再搵到有滿腔熱誠,推動遙控運動既朋友,呢到搵得到
作者: 北極熊    時間: 2009-3-14 12:55
原帖由 catchauhk 於 2009/3/14 00:26 發表

唔通係有玩車津貼同獎金???

嘩.......係囉......真係唔知囉,可能去廣華街買野會俾多個膠袋掛;P
作者: magic-vtec    時間: 2009-3-14 13:25
原帖由 catchauhk 於 2009-3-14 12:26 AM 發表

唔通係有玩車津貼同獎金???

原帖由 北極熊 於 2009-3-14 12:55 PM 發表

嘩.......係囉......真係唔知囉,可能去廣華街買野會俾多個膠袋掛;P

講多一次........夠喇
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-14 13:50
一人少句啦...講多錯多.和和氣氣好過啦...
又唔係什麼事,大家都係大人,唔係細路..
作者: magic-vtec    時間: 2009-3-14 14:00
原帖由 kstyle 於 2009-3-14 01:27 AM 發表
其實我地係想了解一下點解仲會有雞地Drift Group出來做訪問
可能係字眼上令到大家有誤會 , 我係度同大家講聲Sorry
但你地覺得我地當中有d人講一套做一套我就唔同意囉
由最初幾十人係球場玩...到要轉名...再解散
點解會有咁多人係個車隊入面玩得唔開心要退出
有人係後面做左幾多野講左幾多野你地又有幾多人知先
我係度講呢d野出來唔係話要你地覺得我地係好人
係要你地知到邊d人係衰人

包...大果班當初話要雞運會轉名..要推薦一個大哥出黎,
一切一切我都接受唔到,為何一定要轉名.攪team花.
擺明車馬就係騎劫雞運會個名,要脫離"我地係雞運會"呢個型像,
但係你果時又轉左玩M車(係好好玩,我都差d想唔玩drift轉玩M車)
比人乘機踢走左個話事權,...............................................
咁我唔埋sd hobby堆...我可以同邊個玩drift.
但我確確實實又唔想埋堆.明知雞運會係會從此消失.
只剩下雞地FF Group.到時唔通我自己係球場度自己一個人玩咩.
你教我,我可以點做,..全部都係班大講出黎,話晒事,
有冇問過我地想唔想(至少冇問我),
係咁樣既情況下,我選擇左投降,
做最後一個由雞運會會仔身份轉做sd hobby會員,
作者: magic-vtec    時間: 2009-3-14 14:00
到有d野發生左....就返返轉頭話轉返雞運會...
唔知點解又有人跟佢過果下抵死...轉名過陣就問都唔問下你呀包,
有事就話要返返轉頭.你又再次被擺上枱做返會長,
而sd hobby呢邊d大既又轉玩飛機...
掉低只有我地而家呢幾個...咁點呀...當時我地有三個選擇

一) 我地幾個轉玩飛機  ...
二) 我地幾個跟埋佢 ...
三) 留係度自己繼續玩

我地揀左三,但我地用咩身份黎玩呢...team sd hobby????????
唔係唔得,但係佢過返雞運會之後...掉轉槍頭好似同我地有仇咁....

由頭到尾...我地有話要離隊咩
點解要好似我地幾個同你有仇咁ja
關我地撚事咩.我地就剩係玩.
蚊事都係你地班大既攪出黎.
咁即係點即而家.我地錯咩....咪錯在聽人話Lor...

包包....邊個係好人邊個衰人我地都識睇...
但係好多時我地係冇計咋....
so自果單野後我地幾個唔再背負team呢個重擔...

每之都以個人名義出比賽....

我講咁多野唔係要話邊個邊個...
唔係要有人出黎交代.
只係想講出我地既景況比大家知
我地幾個係o係一個咁惡劣既背景下.
一樣係好喜歡rc drift.對佢不離不棄架

有咩得罪請多多包涵,小弟唔係想鬧交

作者: 傑佬    時間: 2009-3-14 15:18
總之之前出書嘅問題而引出嘅不便,小弟再一次講聲Sorry!!
而 阿和,阿贊,阿風,肥佬同埋我自己並不是任何Drift Group, Drift Team嘅member...我地只係想玩RC Drift而住係同一區嘅朋友....
作者: gegegum    時間: 2009-3-14 17:04
咁想多口問聲, 依家仲有冇team sd-hobby架!?
作者: 傑佬    時間: 2009-3-14 18:33
原帖由 gegegum 於 2009-3-14 17:04 發表
咁想多口問聲, 依家仲有冇team sd-hobby架!?
咁我有想多口問句!重要咩?!
作者: kstyle    時間: 2009-3-14 23:45
正如大家所講係俾記者佬擺左上枱,呢樣我都仲可以理解
但本書出左幾日 , 都冇人打俾我地咁多人 , 要我地係度公開俾全世界人知咁問 , 先至有人一句話.....俾記者佬擺上枱就可以將個鑊過左落去個記者佬度 , 咁就咩事都冇?
咁我又想問一個問題大家去到百佳或者惠康大家點樣可以分得出邊d係員工邊d係客
你地唔知等我話俾你地知係佢地係有著制服既
咁而家大家應該可以認真咁睇一下呢個post最初係想問咩問題 , 再有一d唔關事既人係度攪屎棍 , 再有d對人唔對事既人係度單單打打 , 令到呢件事睇起上來我地呢班友係度搵野來噪
最後只係得到一個答案.........就係俾記者佬擺上枱

作者: 北極熊    時間: 2009-3-15 00:24
邊個單單打打呀依家??
邊個話借雞地個名落廣華街買野有福利呀.........??

作者: randy    時間: 2009-3-15 00:37
原帖由 北極熊 於 2009-3-15 12:24 AM 發表
邊個單單打打呀依家??

重要問呀.......唔好咁啦
作者: 北極熊    時間: 2009-3-15 00:45
原帖由 randy 於 2009/3/15 00:37 發表

重要問呀.......唔好咁啦

~!!??
有做過咪囉,無做過怕咩問呀
作者: pericklee    時間: 2009-3-15 00:50
標題: 回復 63# 的帖子
肥佬講得一d都無錯.轉名係你地話轉.你亞包有無問過我地有無交代點解要轉名.
而啫喱魚你自己當初都有過sd玩.如果你要叫人地交代什麼.唔該你先交代點解你可以走黎走去都無人話你有錯 .唔該你地幾個話事人想清楚當初邊個錯而走到現在咁嘅局面.
你又可以話我係無謂人.當我想攪事.但到現在我都唔覺我地e班小會員有錯
作者: randy    時間: 2009-3-15 00:52
原帖由 北極熊 於 2009-3-15 12:45 AM 發表

~!!??
有做過咪囉,無做過怕咩問呀

你邊位呀....我係雞地從來未見過你.....你邊位呀....冇人識你喎
作者: pericklee    時間: 2009-3-15 00:52
紋人..我地唔係想攪事只係想講出事實嘅真相
作者: randy    時間: 2009-3-15 00:57
原帖由 北極熊 於 2009-3-15 12:54 AM 發表

有需要你識咩??大把野你都唔識啦.......

夠董就出黎....我從來都未見過巴閉既人....我都想開下眼界
作者: saihung281692    時間: 2009-3-15 01:00
各位師兄,既然大家都唔想攪事,又咁重視Drift呢個玩意,不如就咁算啦,和和氣氣咪好囉 (以上係個人意見,無代表任何隊伍或團體)
作者: randy    時間: 2009-3-15 01:01
原帖由 pericklee 於 2009-3-15 12:52 AM 發表
紋人..我地唔係想攪事只係想講出事實嘅真相

我本身都唔想出聲.....関呢條北極熊咩事呀......佢咁寸咀...我依家就想碰下佢

作者: kstyle    時間: 2009-3-15 01:17
原帖由 北極熊 於 2009-3-15 12:24 AM 發表
邊個單單打打呀依家??

你幾廿歲人仲好似個細路咁睇野,睇一d唔睇一d
我講過我係想知呢件事既原因
可能Jerry既用詞用錯左我之前已經同大家講左sorry
你就由第一個回覆就已經係度咬住福利呢兩個字講完又講
你唔煩我都煩啦
作者: 789789    時間: 2009-3-15 01:24
了解事件真相 以和為貴
作者: kstyle    時間: 2009-3-15 01:25
原帖由 pericklee 於 2009-3-15 12:50 AM 發表
肥佬講得一d都無錯.轉名係你地話轉.你亞包有無問過我地有無交代點解要轉名.
而啫喱魚你自己當初都有過sd玩.如果你要叫人地交代什麼.唔該你先交代點解你可以走黎走去都無人話你有錯 .唔該你地幾個話事人想清 ...

首先呢個問題係唔關呢件事既事

你話我冇問過大家就轉名
咁我係度話俾你知唔係我話要轉名
我係話要轉名之前好幾個月我已經冇玩Drift,同冇理到個會既事務
我攪個名出來好地地點解要轉
轉左名之後原來我都係最後知
你話你地冇錯我都覺得你地d會員係冇錯
但係照咁睇來係你地心目中全部都係我既錯啦
咁樣我冇野可以講
作者: 阿De    時間: 2009-3-15 01:30
其實大家都係雞地出身 唔好咁啦

大家都係想玩下車仔 唔好搞到分哂派咁
作者: 789789    時間: 2009-3-15 01:40
都係玩車以和為貴
作者: wowo0123    時間: 2009-3-15 01:50
分咩派o者而家~~sd hobby根本就係雞運會轉變成既~~我記得當日係tc有兩個c兄話要將雞運會轉名既...之後冇耐就轉左做sd hobby..而初初成立既sd hobby既根本就係雞運會玩開既會員..完全冇人同我講過話我地已經離開左雞運會..我只係知道改左名o者..就算著件雞運會杉又有咩問題呢..件杉真金白銀買返黎..我本人都有一件..咁係咪代表我唔可以著出街???如果係既話..我唔該你地退返錢比我..我還返件杉比你地..你地都話大家係成年人...點解玩車要玩到咁...而家無意中幫雞運會宣傳埋.有冇損害到你地大名??.咁我係咪又要搵人解釋比我聽???
作者: randy    時間: 2009-3-15 02:00
原帖由 wowo0123 於 2009-3-15 01:50 AM 發表
分咩派o者而家~~sd hobby根本就係雞運會轉變成既~~我記得當日係tc有兩個c兄話要將雞運會轉名既...之後冇耐就轉左做sd hobby..而初初成立既sd hobby既根本就係雞運會玩開既會員..完全冇人同我講過話我地已經離開左雞運 ...

你唔着住返學果套衫返工
作者: wowo0123    時間: 2009-3-15 02:02
原帖由 randy 於 2009-3-15 02:00 發表

你唔住返學果套衫返工

我唔係想罵戰...唔該
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-15 02:03
講極都唔明成班加埋成幾佰歲..
玩都攪咁多野...有野咪出黎講囉
作者: wowo0123    時間: 2009-3-15 02:06
呢個鏈接係其中一個雞運會改名既經過..http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=73372&extra=page%3D1點解會攪成而家咁??係我地錯?我地要受千夫所指???
作者: pericklee    時間: 2009-3-15 02:06
原帖由 jellyfish244 於 2009-3-12 23:18 發表
因事情嚴重,我都想請有關人事快D出黎比個合理解釋本會!

登錄/註冊後可看大圖
[/IMG]
你又點比果合理解釋我呀

作者: randy    時間: 2009-3-15 02:13
原帖由 wowo0123 於 2009-3-15 02:02 AM 發表

我唔係想罵戰...唔該

咁都叫唔係呀.....問題唔係响你地果度.....一個標緻就可另到世界大亂,咁簡單既道理你唔係唔明呀.........真係有用腦諗過都唔會咁做啦

作者: Fung9099    時間: 2009-3-15 02:16
原帖由 randy 於 15-3-2009 01:01 AM 發表

我本身都唔想出聲.....関呢條北極熊咩事呀......佢咁寸咀...我依家就想碰下佢

你以為是什麼 . 碰什麼下佢 , 依家小朋友呀 . 碰碰車呀 .
我同佢地大家都係朋友 . 希望你收斂一下. 唔好再搞風雨 . 廢話唔好係到亂講 .
作者: kstyle    時間: 2009-3-15 02:16
原帖由 wowo0123 於 2009-3-15 01:50 AM 發表
分咩派o者而家~~sd hobby根本就係雞運會轉變成既~~我記得當日係tc有兩個c兄話要將雞運會轉名既...之後冇耐就轉左做sd hobby..而初初成立既sd hobby既根本就係雞運會玩開既會員..完全冇人同我講過話我地已經離開左雞運 ...

唔係話要分咩派,跟本一開始就係有兩個車會,不過當時雞地得番我一個,可能因為咁令到你覺得sd係由雞地轉出來
冇人同你講都正常,因為全部人都轉晒,所以係唔會有人同你講
至於件衫既問題你梗係可以著出街,但你地做訪問去推廣Drift 又唔係代表雞地Drift Group 但係又著住呢件衫,咁係會俾人誤會
作者: kstyle    時間: 2009-3-15 02:19
原帖由 wowo0123 於 2009-3-15 02:06 AM 發表
呢個鏈接係其中一個雞運會改名既經過..http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=73372&extra=page%3D1點解會攪成而家咁??係我地錯?我地要受千夫所指???

你睇晒之後就會知到雞地Drift Group同sd係兩個唔同既車會
作者: Fung9099    時間: 2009-3-15 02:19
原帖由 randy 於 15-3-2009 02:00 AM 發表

你唔着住返學果套衫返工

對唔住. 我自己有公司衫 . 佢唔需要著返工 .
作者: jellyfish244    時間: 2009-3-15 02:21
第一,我係響雞地轉過SD-Hobby,玩左一排,我覺得唔係咁好玩,所以我離開,離開後我再搵啊包,傾過我想返返去雞地,啊包同意,所以我就響之後既比賽都係用返雞地依個名。
第二,當日由雞地轉去SD係我個人由A會轉去B會,我無拿住支槍指住任何一個人個頭要任何人過SD。而我決定離開既時候我以經同當時SD既人交代過
作者: SkyTang    時間: 2009-3-15 02:22
其實夠喇咁多位.......
講到尾我呢個局外人自己覺得,都係一個名姐.

就算而家邊個代表邊度都好....大家都叫做做過戰友,一起玩過車,
何必為左出一出個名而鬧足7版幾野呢???

雞地同sd我都識某幾位成員,
大家都叫做曾經係戰友吖,為左一個誤會變成咁,值得咩??

作者: 傑佬    時間: 2009-3-15 02:23
原帖由 randy 於 2009-3-15 02:00 發表

你唔着住返學果套衫返工
紋人.....我唔係想罵戰...但件衫我真係成日著,返工都有著,連揸的士都有著...
至於雜誌上我著住件衫...我只係求其攞起就著..可以話係我著錯衫令雜誌記者誤會....我又再一次講聲唔好意思....咁樣包包你明白嘛...
作者: Fung9099    時間: 2009-3-15 02:24
原帖由 SkyTang 於 15-3-2009 02:22 AM 發表
其實夠喇咁多位.......
講到尾我呢個局外人自己覺得,都係一個名姐.

就算而家邊個代表邊度都好....大家都叫做做過戰友,一起玩過車,
何必為左出一出個名而鬧足7版幾野呢???

支持 . 支持 .
作者: randy    時間: 2009-3-15 02:27
原帖由 Fung9099 於 2009-3-15 02:16 AM 發表

你以為是什麼 . 碰什麼下佢 , 依家小朋友呀 . 碰碰車呀 .
我同佢地大家都係朋友 . 希望你收斂一下. 唔好再搞風雨 . 廢話唔好係到亂講 .

你好想知我係邊個咩...出黎見下面囉....唔好話你老友就速你都冇資格係呢到出聲....我收唔收斂唔到你管....係呀我果d係廢話呀...講比d廢人聽丫嘛
作者: 長崎良尾    時間: 2009-3-15 02:28
原帖由 傑佬 於 2009-3-15 02:23 發表
紋人.....我唔係想罵戰...但件衫我真係成日著,返工都有著,連揸的士都有著...
至於雜誌上我著住件衫...我只係求其攞起就著..可以話係我著錯衫令雜誌記者誤會....我又再一次講聲唔好意思....咁樣包包你明 ...

大家都清楚啦"著錯衫令雜誌記者誤會"..
咁...唔好嘈啦
作者: randy    時間: 2009-3-15 02:31
原帖由 Fung9099 於 2009-3-15 02:19 AM 發表

對唔住. 我自己有公司衫 . 佢唔需要著返工 .

同你講咩........你都幾唔怕醜果喎
作者: wowo0123    時間: 2009-3-15 02:31
原帖由 kstyle 於 2009-3-15 02:19 發表

你睇晒之後就會知到雞地Drift Group同sd係兩個唔同既車會

咁個問題咪就係..連我地都唔知道雞地Drift Group同sd係兩個唔同既車會..咁你想我地解釋乜野??而家雜誌都出左囉,解釋又解釋過.對吾住又講左,咁你地仲想點呢?!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2