RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1361|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買車幾問~~

shinekit 發表於 2008-9-6 15:15:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問一問各C兄,,小弟想買部車玩飄移,,hpi部pro-d定yokomo plus ok呢??
THX~~
阿De 發表於 2008-9-6 15:17:12 | 只看該作者
最緊要 睇自己預算

有錢玩pro d 唔係好夠就玩plus
Challenager 發表於 2008-9-6 15:25:36 | 只看該作者
新手買YOKOMO啦.
 樓主| shinekit 發表於 2008-9-6 15:30:51 | 只看該作者
pro-d d 配件難配ma??例如配其它牌子既夥(車殼,,tire,,零件等)
其實小弟想買yokomo masker,,可惜搵唔到...........
阿De 發表於 2008-9-6 15:33:15 | 只看該作者

唔難 車殼 呔 d野 共用的
 樓主| shinekit 發表於 2008-9-6 15:51:47 | 只看該作者
唔該晒c兄,,pro-d買返黎有D咩改??
控買futaba 3pm 2.4G ok ma??
其實2.4G同FM控有咩分別,,難set ma??
THX~~
asus6800 發表於 2008-9-6 16:28:59 | 只看該作者
原帖由 shinekit 於 2008-9-6 15:51 發表
THX~~

買得2.4g就唔好貪平...3pm你會後悔...
li5115 發表於 2008-9-6 17:22:26 | 只看該作者
原帖由 shinekit 於 2008-9-6 15:51 發表
THX~~

3PM-2.4 是唔錯的選擇。如果有 budget 的話可選 3PKS-2.4。
這兩款控都是 3 ch 的,有 Programme Mixing。日後升級玩 攀石車(4WS) 或 油車 很有用。
哈哈 發表於 2008-9-6 19:22:08 | 只看該作者
PRO D 配件唔係間間有,基本上已經好好飄。
2.4G控唔會甘易受干擾
 樓主| shinekit 發表於 2008-9-6 19:55:41 | 只看該作者
唔該晒各位c兄解答,,因為市面太多選擇,,唔知邊隻ok.............
我依兩日都出去破財..........
依度d人太好,,有問必答,,THX各位~~~