RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3827|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手上路...唔該高手快入

◆健仔◆ 發表於 2008-8-26 13:19:58 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟想出部車....$4000-$5000
唔該可唔可以幫小弟出張菜單等小弟去買....目標我要耐用為主...唔想成日換梨樣換哥樣..唔該哂
因為小弟錢唔多....so唔該brothers幫小弟出一張3000-4000ge 菜單 4000-5000又出一張菜單...唔該哂

RX78amuroray 發表於 2008-8-26 13:33:29 | 只看該作者
HPI Pro D
Hobby Wing Brushless combo set
I max B6 charge
Team C 25C Lipo x 2
penny. 發表於 2008-8-26 13:46:24 | 只看該作者
你有乜o係手?
控?接收?Servo?........
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-8-26 14:01:09 | 只看該作者
咩都冇.....就係要你地幫手出張菜單...
p.s 耐玩為主
eg8sk 發表於 2008-8-26 15:21:26 | 只看該作者
$5000唔多夠喎 淨架車三千幾同支2.4 控二千幾 :o 你話其如果D電呀電變呀摩打呀Servo呀:o :o 呢幾樣野加埋都二千幾: :o :o $5000真係唔多夠喎
eg8sk 發表於 2008-8-26 15:32:29 | 只看該作者
係仲有一樣未有就係义電機 平嘅都要三幾佰
eg8sk 發表於 2008-8-26 15:40:18 | 只看該作者
咁你要平嘅都有不過你唔想換零件都好有問題喎 因玩車大約十分鐘或半個鐘 換零件、政車、改野就一日有時興起兩三日唔定 呢D係本玩車嘅心得 :D
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-8-26 15:51:10 | 只看該作者
我就係咩都未有....
可唔可以出份普普通通 GE單俾我  講明幾錢包哂
再出一份高LEVEL小小架 講明幾錢包哂
等小弟去買
(NG)BG 發表於 2008-8-26 16:32:52 | 只看該作者
新手就買2.4   佢要買YOKOMO
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-8-27 00:46:33 | 只看該作者
大家幫幫手LA....星星又出張單..YOKOMO又出張單LOR 4000-5000
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-8-27 12:27:10 | 只看該作者
大家幫幫手LA....星星又出張單..
YOKOMO又出張單LOR $4000-5000 成SET 包哂玩哥時要GE野
另外出一張3000-4000蚊GE單 等我有得考慮
阿De 發表於 2008-8-27 12:46:31 | 只看該作者
去買yokomo rtr 果set漂移車玩住先啦 基本上冇野換

而且咩都包哂 好似under 2000蚊
penny. 發表於 2008-8-27 13:19:08 | 只看該作者
我諗電子野唔好咁揼本住,因為有乜人為出錯都無咁肉痛!
我建議由好基本入手!

車架:
Yokomo Drift Plus $1500 / HPI Pro-D $2400
電子野
Futaba MC330 $350
Yokomo 19T $2XX
Futaba 3003 $70
呔鈴:
Active Tire with HPI wheel $130 + $100
外觀:
Yokomo Shell + Hobby Pro Lighting set = $350 + $120
噴油 $25 each
裝備:
I max B6 charge $500   
Team C 25C Lipo x 2 $???
2PL連接收set $???
Tools (批,油壓油,啤呤油,呔膠. . . . . . .) $350

大家覺得呢個list ok嗎?
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-8-27 13:53:25 | 只看該作者

回復 12# 的帖子

SORRY....我知我冇禮貌....sorry brothers  我會改善下
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-8-27 13:58:07 | 只看該作者
車架:
Yokomo Drift Plus $1500 / HPI Pro-D $2400yokomo好d定hpi 好d?唔該
電子野
呔鈴:
Active Tire with HPI wheel $130 + $100
外觀:
Yokomo Shell + Hobby Pro Lighting set = $350 + $120 車學?
噴油 $25 each
裝備:
I max B6 charge $500   
Team C 25C Lipo x 2 $???
2PL連接收set $???
Tools (批,油壓油,啤呤油,呔膠. . . . . . .) $350
梨set野total幾錢到?
阿De 發表於 2008-8-27 14:02:54 | 只看該作者
原帖由 ◆健仔◆ 於 2008-8-27 13:58 發表
車架:
Yokomo Drift Plus $1500 / HPI Pro-D $2400yokomo好d定hpi 好d?唔該
電子野
呔鈴:
外觀:
Yokomo Sh ...

好難可以比到正確價錢你 d野可能日日唔同價 買多支噴油又可能多25蚊

日日係咁問冇咩用 不如你出去廣華街 行一轉先 有咩唔明再番黎問會好好多

最小你知道自己想要咩車殼 中意邊支控  咁到時 係到問下你睇中d野 個價合唔合理 咁仲好
~飄道~ 發表於 2008-8-27 14:09:46 | 只看該作者
最大問題~買左識唔識砌?
tomatob 發表於 2008-8-27 15:12:45 | 只看該作者
好多野都要親力親為架,你出去走一轉,再睇下自己鐘意啲咩車,再問下啲師兄意見會好啲,唔係既話就算俾晒個list 你,出到去你見到咁多choice,到時你又會改變主意架喇,所以你都係做下research先,睇下自己想要啲咩先啦
penny. 發表於 2008-8-27 15:14:52 | 只看該作者
有D我唔知正確價錢,例如2PL套裝,Team C Lipo
你大約咁預 2PL set $400-$500
                     TEAM C Lipo $300-$350 Each
 樓主| ◆健仔◆ 發表於 2008-8-27 23:27:16 | 只看該作者
控邊隻最耐用?幾錢...
我會叫埋人幫我砌同教我點砌