RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1448|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手學飄移

kencheng84 發表於 2008-8-18 17:31:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄...
我岩岩開始玩電車...
我唔知係咪架車條避震唔係好得...
而家好似一俾油就係咁打白鴿轉...
同埋架車唔可以跟我意思黎甩...
咁各位師兄有冇用開邊隻避震係好,可以介紹黎用架...??
同埋呢...俾油果下有咩技巧架??
josen 發表於 2008-8-18 17:34:12 | 只看該作者
架車唔平衡米白鴿轉咯.
俾油唔好一次去到儘,慢慢嚟
skiesm300 發表於 2008-8-18 17:40:16 | 只看該作者
最好換TRF 避震,  教硬d避震  ,     
你部車有冇得set toe in/out ,camber,  caster?
部車要set到兩邊平衡,  
兩邊重量要平衡,

byron.C 發表於 2008-8-18 17:47:34 | 只看該作者
依個我覺得係一個好高深既問題!

你隻手比緊 30% 油門時,架車係咪行緊 30%,轉向又是否跟支控扭左25%!

跟你意思甩則係點甩?好似"頭文字D"禁華麗地甩入灣定跟D1車手個D?

你睇見人地甩到禁靚,個腦幻想自己都可以做到?

個腦諗完比訊號隻手,隻手比訊號支控,支控比訊號個接收,個接收比訊號各部件做動作!

依個過程要練習下呀!
skiesm300 發表於 2008-8-18 18:18:05 | 只看該作者
原帖由 byron.C 於 2008-8-18 17:47 發表
依個我覺得係一個好高深既問題!

你隻手比緊 30% 油門時,架車係咪行緊 30%,轉向又是否跟支控扭左25%!

跟你意思甩則係點甩?好似"頭文字D"禁華麗地甩入灣定跟D1車手個D?

你睇見人地甩到禁靚,個腦幻想自 ...

可能佢架車都未成熟去drift
~飄道~ 發表於 2008-8-18 18:30:21 | 只看該作者
咩車種?