RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 呀爆
收起左側

一架油車幾多錢???

andrewlio 發表於 2006-4-28 00:17:45 | 顯示全部樓層
原帖由 oasc 於 2006-4-28 00:12 發表

係唔係飛機油嚟架?唔好靜係教engine,試下教Clutch,有幫助的!

唔係飛機油黎ge

寫明for car

我clutch   未set 好.... coz 成 日都會拆engine, so 一時就 部車一俾油就去, 一時就叫得好勁先開始去.!!

仲未搵到一個平衡點... 但係  我將會轉玩05t  coz 部3r 太快啦  冇咩引...  玩返d 慢車同人地玩灣好過!!!
oasc 發表於 2006-4-28 00:18:24 | 顯示全部樓層
260蚊都cheap呀?不過我仲有Discount!
sport 發表於 2006-4-28 00:19:59 | 顯示全部樓層
原帖由 oasc 於 2006-4-28 00:14 發表

唔好意思!兩隻都冇用,我用O當勞30%.....哈

me too
andrewlio 發表於 2006-4-28 00:20:18 | 顯示全部樓層
原帖由 oasc 於 2006-4-28 00:18 發表
260蚊都cheap呀?不過我仲有Discount!

260 蚊幾多L?
oasc 發表於 2006-4-28 00:26:50 | 顯示全部樓層
原帖由 andrewlio 於 2006-4-28 00:17 發表

唔係飛機油黎ge

寫明for car

我clutch   未set 好.... coz 成 日都會拆engine, so 一時就 部車一俾油就去, 一時就叫得好勁先開始去.!!

仲未搵到一個平衡點... 但係  我將會轉玩05t  coz 部3r 太快啦   ...

未Set好姐?我試過用05t,原裝engine.跑嬴一部mtx4 + jp 5port engine.睇下個場有幾大姐.一般場地 jp 未開孖速就要收油,05t 盡油開孖速,直路尾收小小油就入彎.都幾好玩嫁!
oasc 發表於 2006-4-28 00:28:40 | 顯示全部樓層
原帖由 andrewlio 於 2006-4-28 00:20 發表

260 蚊幾多L?

大約3.9L,都唔係平嫁!
sport 發表於 2006-4-28 00:31:18 | 顯示全部樓層
原帖由 oasc 於 2006-4-28 00:26 發表

未Set好姐?我試過用05t,原裝engine.跑嬴一部mtx4 + jp 5port engine.睇下個場有幾大姐.一般場地 jp 未開孖速就要收油,05t 盡油開孖速,直路尾收小小油就入彎.都幾好玩嫁!

哇!oasc兄你真係高手啊,用05t原裝engine跑嬴一部mtx4 + jp 5port engine雖然係細場..
oasc 發表於 2006-4-28 00:36:28 | 顯示全部樓層
原帖由 sport 於 2006-4-28 00:31 發表

哇!oasc兄你真係高手啊,用05t原裝engine跑嬴一部mtx4 + jp 5port engine雖然係細場..

其實佢架mtx4嚟錯地方玩姐,去ACO就俾佢放飛機啦!我同伴都係05t,都嬴佢!果晚好精彩.好好玩.
oliver 發表於 2006-4-28 03:20:43 | 顯示全部樓層
原帖由 DieselEngine 於 2006-4-27 22:43 發表

有d引擎係用手拉著,有d引擎係電撻箱轉著,視乎個人需求.
手拉好處係方便出入攜帶,缺點係要用人力,引擎唔曉著果陣就拉都拉到手爆.
電撻箱好處不用多講,用電池帶動摩打來轉動引擎飛輪著機,當然比手拉著得舒服,
...

識得著其實好好著
左手渣槍...槍底壓住枝火咀電...你右手自然會有空閒時間去拉.....
渣槍果隻手唔係廢...一路吊住支雞一路養油門...
死扯爛扯冇意思...來來去去都係你未set好油針...冇油到...拉拉下越拉越實又積死油...最後原來冇差火咀電
累積多一點經驗吧!
andrewlio 發表於 2006-4-28 07:22:48 | 顯示全部樓層
原帖由 oasc 於 2006-4-28 00:26 發表

我地澳門玩呢邊.. 唔大唔細.. 中場啦!

副m.speed 一出灣去到直路一半已經開左孖速  好快. 但係每次入灣都要落重brake   
同埋  呢邊d 人玩05t or v one s3 多    冇咩無限野, and 佢地都係玩慢engine!
 樓主| 呀爆 發表於 2006-4-28 17:25:55 | 顯示全部樓層
原帖由 WTO 於 2006-4-27 23:39 發表

FW05T+ la : $1850 有孖速 , 控 , 油壺及火咀電. 只需買油, 12粒AA電即玩.
http://www.kyosho.co.jp/web/prod ... s/fw05t_plus-e.html

係咪係kws到有得買架啦??
咁FW05T+同埋FW05T有咩分別呀..
oasc 發表於 2006-4-28 21:15:14 | 顯示全部樓層
原帖由 andrewlio 於 2006-4-28 07:22 發表

副m.speed 一出灣去到直路一半已經開左孖速  好快. 但係每次入灣都要落重brake   
同埋  呢邊d 人玩05t or v one s3 多    冇咩無限野, and 佢地都係玩慢engine!

入場費幾錢呀?個場係邊道?有機會去澳門要去睇下先!
oasc 發表於 2006-4-28 21:20:59 | 顯示全部樓層
原帖由 呀爆 於 2006-4-28 17:25 發表

係咪係kws到有得買架啦??
咁FW05T+同埋FW05T有咩分別呀..

剛從kws回來,好多間都有貨.
fw05t+ 多咗合金油壓,反牙呔呎,頭萬向,仲有新M3殼,好靚呀!
andrewlio 發表於 2006-4-28 21:33:57 | 顯示全部樓層
原帖由 oasc 於 2006-4-28 21:15 發表

入場費幾錢呀?個場係邊道?有機會去澳門要去睇下先!

澳門係冇場ga!
只係有一空地 自己玩車班人個個星期日自動出現  自己放路碟 齊條track 出黎.

地點係  澳門蛋迴旋處旁邊!
蛇頭 發表於 2006-4-28 22:33:49 | 顯示全部樓層
FW-05T IS GOOD
 樓主| 呀爆 發表於 2006-4-28 23:55:21 | 顯示全部樓層
我宜家仲諗緊玩唔玩油車好.....
咁你地會唔會玩18仔架??
oasc 發表於 2006-4-29 00:59:37 | 顯示全部樓層
原帖由 呀爆 於 2006-4-28 23:55 發表
我宜家仲諗緊玩唔玩油車好.....
咁你地會唔會玩18仔架??

我有架全新嘅NRX18仔,買咗半年都未玩過.其實改完都唔平,不如玩番1/10仲好.我仲有架1/18嘅大轆車,都係玩咗兩次就冇玩.05T係我玩得最多果架,玩咗四個月超過150缸油.都好正常.
 樓主| 呀爆 發表於 2006-4-30 00:56:23 | 顯示全部樓層
原帖由 oasc 於 2006-4-29 00:59 發表

我有架全新嘅NRX18仔,買咗半年都未玩過.其實改完都唔平,不如玩番1/10仲好.我仲有架1/18嘅大轆車,都係玩咗兩次就冇玩.05T係我玩得最多果架,玩咗四個月超過150缸油.都好正常.

點解唔玩架18仔呀....好似好過癮.
FW05T+呢架車個引擎有無得換架??有無得改裝換零件架??
我怕呢架車咩都無得改..哈哈
oasc兄..兩星期內就會多一架油車加入你地架啦...哈哈....到時小弟將會入侵工業區..到時oasc兄你要賜教賜教...指點指點..
noriko 發表於 2006-4-30 01:50:03 | 顯示全部樓層
原帖由 andrewlio 於 2006-4-28 07:22 發表

唔系下話落重brake jp都末洗la 大把無限你唔知咩 and快engine快車差不多個個都有系夜晚先出之嘛
noriko 發表於 2006-4-30 01:57:22 | 顯示全部樓層
呢邊d 人玩05t or v one s3 多同級車好玩d丫嗎    and 佢地都係玩慢engine慢engine+v one s都快過你部3R wc+M-speed;P