RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: BENNY033
打印 上一主題 下一主題
收起左側

坦克大細

Barry28 發表於 2008-7-14 21:18:14 | 只看該作者
 樓主| BENNY033 發表於 2008-7-14 21:24:26 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-7-14 08:47 發表
咁少RC都丙?!
哩d係我既坦克全家福,遲d加部2A6。

登錄/註冊後可看大圖

正到爆呀師兄~~攪到我中晒毒~~攪到我毒引起~~想去吸吸~~中間細細部唔通係1/24~~
我都覺得我D.RC唔多~~不過D女人會覺得一部以經夠~~二部就會多~~以經可以唔洗諗第三部~~
 樓主| BENNY033 發表於 2008-7-14 21:28:03 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-7-14 09:37 發表

4號戰車 :

登錄/註冊後可看大圖

唔該師兄話比我知~~
不過支炮仔咁短好似無咁型~~
其實長好玩D定短好玩D呢~~支炮
noble 發表於 2008-7-14 21:39:32 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-7-14 21:18 發表

咁都比你估中!!   

係咪估中先?
以前睇得〝馬榮成〞嘅「中華英雄」多呀嗎!
  條氣係咪好唔順咁呢!!
noble 發表於 2008-7-14 21:42:58 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-7-14 17:54 發表

你每日都一定玩!!   

上網取代咗睇電視!
周百通 發表於 2008-7-14 22:18:11 | 只看該作者
原帖由 BENNY033 於 2008-7-14 21:24 發表

正到爆呀師兄~~攪到我中晒毒~~攪到我毒引起~~想去吸吸~~中間細細部唔通係1/24~~
我都覺得我D.RC唔多~~不過D女人會覺得一部以經夠~~二部就會多~~以經可以唔洗諗第三部~~
中間細細部係1/24。
多數女士手袋.皮鞋.香水.戒指.頸鏈唔覺多既,遙控玩意就...............阻地方!嘥錢!

周百通 發表於 2008-7-14 22:20:40 | 只看該作者
原帖由 noble 於 2008-7-14 21:39 發表

係咪估中先?
以前睇得〝馬榮成〞嘅「中華英雄」多呀嗎!
  條氣係咪好唔順咁呢!!
頂~!
我地講番坦克
jankong 發表於 2008-7-14 23:16:55 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-7-14 22:18 發表
中間細細部係1/24。
多數女士手袋.皮鞋.香水.戒指.頸鏈唔覺多既,遙控玩意就...............阻地方!嘥錢!

仲有化粧品.......
周百通 發表於 2008-7-14 23:32:24 | 只看該作者
美白護膚十幾樽添
wbn 發表於 2008-7-15 00:28:58 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-7-14 08:47 發表
咁少RC都丙?!
哩d係我既坦克全家福,遲d加部2A6。

登錄/註冊後可看大圖

嘩,你有第一代雙星gepard,而家想買到都好難吓,個車身係咪全金屬?雙星第一代用一個motor,靠個clutch做差速轉彎,雖然應該無而家用電子野行得咁好(我古吓咋,未玩過),但全機械有另一種味、另一種樂趣!
 樓主| BENNY033 發表於 2008-7-15 02:10:40 | 只看該作者
中間細細部係1/24。

十分認同~~一個字佢地只會覺得千幾蚊買d遙控玩意就唔低~~買佢地要d野就好低~~男女永遠都唔會平等
tiger1 發表於 2008-7-15 07:50:17 | 只看該作者
中間細細部係1/24。

I was suffering from this kind of comments for many many many years because I have 3 elder sisters at home!!   Those 8-women can only see '阻地方!嘥錢!' and I had suffered enough from them.   

Lucky I moved away for a long long time and I am a happier man now with no 8-women next to me to make stupid comments.  

Now I have a very understanding wife   All I have to say to my wife is: 'look, I do not mess around, don't drink, don't gamble, only go to work and go home, don't you think I deserve a little bit of not-too-expensive hobby?'   

AND she ALWAYS agree with me in this

周百通 發表於 2008-7-15 09:01:54 | 只看該作者
呵呵~8-womens 家庭才一個男士,當然你係弱勢社群
恭喜你脫離那8-womens 魔掌,組織了一個民主家庭
從始可以玩到心頭好(RC)。

周百通 發表於 2008-7-15 09:06:40 | 只看該作者
原帖由 wbn 於 2008-7-15 00:28 發表

嘩,你有第一代雙星gepard,而家想買到都好難吓,個車身係咪全金屬?雙星第一代用一個motor,靠個clutch做差速轉彎,雖然應該無而家用電子野行得咁好(我古吓咋,未玩過),但全機械有另一種味、另一 ...
車底全金屬,哩部野只可以在家內行駛!
Barry28 發表於 2008-7-15 09:33:32 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-7-15 09:06 發表
車底全金屬,哩部野只可以在家內行駛!

點解只可以在家內行走呀??
周百通 發表於 2008-7-15 10:55:12 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-7-15 09:33 發表

點解只可以在家內行走呀??   
勁入沙.草,除非大改否則
noble 發表於 2008-7-15 16:26:59 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-7-15 10:55 發表
勁入沙.草,除非大改否則

平嘢!有哩度好!唔使忌住嚟玩!

登錄/註冊後可看大圖
hatakashi 發表於 2008-7-15 16:37:00 | 只看該作者
咁係女友這方面我比大家好彩...我女友鍾意架坦克仲多過我....仲話要買架1/4 Panther...
Barry28 發表於 2008-7-15 16:47:29 | 只看該作者
原帖由 hatakashi 於 2008-7-15 16:37 發表
咁係女友這方面我比大家好彩...我女友鍾意架坦克仲多過我....仲話要買架1/4 Panther...

You are so lucky !!
hatakashi 發表於 2008-7-15 17:05:32 | 只看該作者
我大部份video都係佢拍...咁幫得手...抵我晚晚要煮飯呀!