RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: galen068556
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Yokomo drift master 定HPI - Pro-D

truckman 發表於 2010-1-9 20:22:10 | 只看該作者
hiace200 發表於 2010-1-11 15:46:54 | 只看該作者
yokomo好d掛
ev1312 發表於 2010-1-15 14:04:15 | 只看該作者
講平衡 pro-d 是優勝過 master ...
因 pro-d 的設計是著重飄移 ... 按圖齊完己經好好飄 (飄的好唔好便要睇技術) ...
master 是由 yomoko 的 MR4TC SD 咬地車改出來的飄移車,平衡差少少,按圖齊完還要,經調整才好飄 ...

另外,YOKOMO 最近出了 OPTION 可把 MR4TC SD 的車改成可反軚飄移,而 HPI 還未有這樣的 OPTION ....

pro-d 的 PARTS 最多最齊是 "快捷"
MASTER 的 PARTS 最多最齊是 "偉高"
truckman 發表於 2010-1-15 16:37:42 | 只看該作者
講平衡 pro-d 是優勝過 master ...
因 pro-d 的設計是著重飄移 ... 按圖齊完己經好好飄 (飄的好唔好便要睇技術) ...
master 是由 yomoko 的 MR4TC SD 咬地車改出來的飄移車,平衡差少少,按圖齊完還要,經調整才好 ...
ev1312 發表於 2010-1-15 14:04

C hing 玩乜野車種
ev1312 發表於 2010-1-16 16:28:13 | 只看該作者
C hing 玩乜野車種
truckman 發表於 2010-1-15 16:37

我玩緊 PRO-D
剛剛買咗架 MASTER
truckman 發表於 2010-1-16 17:03:53 | 只看該作者
我玩緊 PRO-D
剛剛買咗架 MASTER
ev1312 發表於 2010-1-16 16:28

不如玩埋416啦/T3
KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-1-24 22:19:32 | 只看該作者
我想問 Tamiya TB-03D 玩飄移同上列2款車, 邊部好?
ev1312 發表於 2010-1-25 16:42:36 | 只看該作者
我想問 Tamiya TB-03D 玩飄移同上列2款車, 邊部好?
KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-1-24 22:19

冇話好唔好 ....
正如以上師兄講,技術好,乜車都得 .....
只是架車架易唔易飄得靚 ....

TB-03D 我都玩過 ...
以嗰個錢講,已經好好,建議唔好改,因改多$2XXX 也不會有 MASTER 及 PRO-D 的性能 ...
KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-1-25 16:52:51 | 只看該作者
" TB-03D 我都玩過 ...
以嗰個錢講,已經好好,建議唔好改,因改多$2XXX 也不會有 MASTER 及 PRO-D 的性能 ..."

你意思 TB-03D 不夠MASTER 及 PRO-D正?
JASONZHONG 發表於 2010-3-1 01:58:28 | 只看該作者
1# galen068556

哽系MASTER啦
ernest 發表於 2010-3-10 18:47:47 | 只看該作者
咁呢家係PRO-D, 同MASTER係大慨幾錢啊?