RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3159|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家對TT01D有咩睇法

BENNY033 發表於 2008-5-21 01:24:22 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位想問下大家對TT01D有咩睇法
架係唔係要黎係玩飄架?.?
有無師兄玩緊01D呢~~
咁如果玩飄依架野值唔值得買黎玩呢~~
多謝大家比D意見呀~~
藍毛毛 發表於 2008-5-21 02:41:28 | 只看該作者
原帖由 BENNY033 於 2008-5-21 01:24 發表
各位想問下大家對TT01D有咩睇法
架係唔係要黎係玩飄架?.?
有無師兄玩緊01D呢~~
咁如果玩飄依架野值唔值得買黎玩呢~~
多謝大家比D意見呀~~

TT01D也可以玩快車或drift。
tomatob 發表於 2008-5-21 10:16:27 | 只看該作者
tt01d 玩飄都ok 架喇,本身都跟幾多野,岩啲budget唔多既新手玩
faictsang 發表於 2008-5-22 00:43:26 | 只看該作者
i got TT01d but for display only... total cost more than hkd 2500 if you install options part. Although i got tt01, but i still prefer you to buy the yokomo drift package or plus
kaidogg 發表於 2008-5-22 13:13:58 | 只看該作者
YOKOMO PLUS 真係好d
我開頭都係玩 tt01-d . 玩左一陣都係唔識玩 又set極都唔掂(我知係我乍,唔識玩)
不過買左架 plus 之後 (中單,前後直,23t moter yokomo +  原裝齒 + 水喉呔)
完全冇咩set 過,有一日
凸然,玩得好左好多  

個人經歷/意見 只作參考
~kev~in~ 發表於 2008-5-22 14:13:10 | 只看該作者
原帖由 kaidogg 於 2008-5-22 13:13 發表
YOKOMO PLUS 真係好d
我開頭都係玩 tt01-d . 玩左一陣都係唔識玩 又set極都唔掂(我知係我乍,唔識玩)
不過買左架 plus 之後 (中單,前後直,23t moter yokomo +  原裝齒 + 水喉呔)
完全冇咩set 過,有一日
凸然, ...

咁誇張咁既 我架tt01都唔知set左咩,頭尾直但好有頭單feel好好玩喎,哈哈!
kaidogg 發表於 2008-5-22 20:55:36 | 只看該作者
原帖由 ~kev~in~ 於 2008-5-22 14:13 發表

咁誇張咁既 我架tt01都唔知set左咩,頭尾直但好有頭單feel好好玩喎,哈哈!

咁我唔識玩嘛
 樓主| BENNY033 發表於 2008-5-22 22:00:30 | 只看該作者
想問下d師兄~~架車係唔係一定要加鉛先玩到?.?
因細佬我星期日就去買部tt01d試玩下飄~~唔知要換d咩又要加d咩~~
又唔想比人當水魚咁擋~~麻煩各位比d資料同意見我啦~~
 樓主| BENNY033 發表於 2008-5-22 22:02:28 | 只看該作者
~~講少左野~~$$$$$我會於1000蚊到(淨車)
唔知夠唔夠玩呢?.?
kaidogg 發表於 2008-5-23 00:56:19 | 只看該作者
其實,如果你預$1000 買TT01
不如比多 $300 - $400 買 YOKOMO DRIFT 仲好
唔係講笑
我好認真
你有冇見我笑緊
 樓主| BENNY033 發表於 2008-5-23 02:33:02 | 只看該作者
原帖由 kaidogg 於 2008-5-23 00:56 發表
其實,如果你預$1000 買TT01
不如比多 $300 - $400 買 YOKOMO DRIFT 仲好
唔係講笑
我好認真
你有冇見我笑緊

我都知好~~不過千3~4仲未包電子野喎~~
買埋晒分分鍾2千都黎喎~~一架開2架tt01d
真係唔係咁捨得~因為我想試下玩下先~~
~kev~in~ 發表於 2008-5-23 11:46:57 | 只看該作者
原帖由 BENNY033 於 2008-5-23 02:33 發表

tt01好玩呀!我開頭換左中軸同油壓避震,之後先換萬向同bearing果d宜家架車都好順!
zsads 發表於 2008-5-23 12:06:06 | 只看該作者
原帖由 BENNY033 於 2008-5-23 02:33 AM 發表

o岩呀~如果玩落唔中2玩,成千銀就咁就去左
而且俾你有咁多改裝,o岩o岩開始玩都未識用哂,如果對佢地有依賴就仲煩
買部01簡單試下先啦
 樓主| BENNY033 發表於 2008-5-23 22:51:07 | 只看該作者
原帖由 zsads 於 2008-5-23 12:06 發表

o岩呀~如果玩落唔中2玩,成千銀就咁就去左
而且俾你有咁多改裝,o岩o岩開始玩都未識用哂,如果對佢地有依賴就仲煩
買部01簡單試下先啦

tt01同ta05我都有部
講真我都想用部tt01/ta05改下~~(依兩部如果改,用邊部好呢)
不過最大問題係~~我又唔知要買咩改~~
又驚買d料返黎個價可能比買過架新差唔多錢~~咁不如買多架無咁嬲啦~~
如果咋~~真係差果2-3百蚊咁各位師兄會唔會買過架~~留返原本架車自己得下玩下呢?.?
因為架tt01係我買比打令玩架~~架05就自己玩~~
可能d師兄會話比架05佢玩咪得囉~~我都係咁話~~不過佢話架05(黑豬)快過頭玩唔掂唔好撞壞d野~~
講真架05撞一撞都幾煩架~~分分鍾整多過玩~~01就點撞都仲行得走得~~無咩事咁~~我都幾鍾意玩01架~~(因為新手一名技術唔夠)
麻煩各位師兄比d意見:買過架好定拎架車黎改好~~
~kev~in~ 發表於 2008-5-23 22:54:29 | 只看該作者
tt01點撞都仲行得走得,咁我覺得俾多少少錢都冇所謂!
zsads 發表於 2008-5-23 23:25:09 | 只看該作者
原帖由 BENNY033 於 2008-5-23 10:51 PM 發表

tt01同ta05我都有部
講真我都想用部tt01/ta05改下~~(依兩部如果改,用邊部好呢)
不過最大問題係~~我又唔知要買咩改~~
又驚買d料返黎個價可能比買過架新差唔多錢~~咁不如買多架無咁嬲啦~~
如果咋~~真係差果2-3 ...

咁其實睇你想放幾多$$落去
01,05都可以好好飄
你e+兩部車分別已經有咩改裝先?如果你仲係小改,可以睇下點樣繼續改善,無謂又賣左架車啦

樓主| BENNY033 發表於 2008-5-24 01:11:03 | 只看該作者
原帖由 zsads 於 2008-5-23 23:25 發表

咁其實睇你想放幾多$$落去
01,05都可以好好飄
你e+兩部車分別已經有咩改裝先?如果你仲係小改,可以睇下點樣繼續改善,無謂又賣左架車啦

全完裝TT01~~架TA05只係換左黑豬仔咋咩都無換過
只係街玩下~~
不過呢~~係度想問問D師兄~~架05我都想改少少野咁啦~~唔大改
架車~~個灣好大同出灣又唔係好有力咁~~想改善下依個問題大咩放法呢?.?
如果我想知TA05~我會於5百蚊去改下野可以改到D咩出黎咁呢~~麻煩各位師兄
zsads 發表於 2008-5-24 10:52:15 | 只看該作者
有冇整頭尾直濕/單之類呢?
ta05 5舊以下都夠$改頭尾直,少改基本上夠啦
想改多少少可以換埋齒比
 樓主| BENNY033 發表於 2008-5-24 22:47:37 | 只看該作者
原帖由 zsads 於 2008-5-24 10:52 發表
有冇整頭尾直濕/單之類呢?
ta05 5舊以下都夠$改頭尾直,少改基本上夠啦
想改多少少可以換埋齒比

但我想改tt01做飄移多d
ta05想改黎跑街
同埋麻煩師兄可唔可以提供d材料資料呀~~例如~~齒幾多~~麼幾多t咁
因咩都唔識~~師兄們話買咩我就去買咩~~返去自己慢慢攪~~
 樓主| BENNY033 發表於 2008-5-25 00:35:48 | 只看該作者