RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6000|回復: 31
收起左側

你會否在支新 pipe 0既 pipe咀位置落"鋼膠"強化

pskyng 發表於 2008-5-20 07:17:12 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
鋼膠 強化pipe咀個人覺得對支pipe 0既耐用好有幫助(尤其係落場) ...但問題係."核突". 你會點揀呢
例1.: 一支Ninja pipe, 夠曬靚仔. 但加舊"炭"0係個 logo度. ..新個喎..
例2 : 一支 紅星 pipe , 新pipe"立立令", pipe 咀經強化設計,因曲喉設計比較"直", pipe安裝後pipe咀也較"外露"...都強化左咯,仲落鋼膠?
例3 : 支pipe幾舊水. 最緊要唔好炒爛. 幾靚又點. 爛左咪一樣冇用. 用個殼笠住佢咪得lor..核突都唔理得咁多.

單選投票, 共有 84 人參與投票
28.57% (24)
71.43% (60)
您所在的用戶組沒有投票權限
 樓主| pskyng 發表於 2008-5-20 11:57:54 | 顯示全部樓層
我仲諗緊...... .. ..  之所以換就係因為入場撞爆左....當然那支pipe係冇加硬設計及冇鋼膠..
quakequake 發表於 2008-5-20 12:23:56 | 顯示全部樓層
我都係諗緊,加左好似好樣衰噤!
 樓主| pskyng 發表於 2008-5-20 13:50:02 | 顯示全部樓層
係"紅星"就仲難諗.. ..... 佢有加硬設計...
taky 發表於 2008-5-21 10:15:28 | 顯示全部樓層
靚....有用咩?????
一次意外,你又可以快D換之新PIPE.......
到時就真係唔慌唔靚喇..........
 樓主| pskyng 發表於 2008-5-21 13:01:58 | 顯示全部樓層

我諗緊點可以落鋼膠得來整得好小小...
Nicvic 發表於 2008-5-21 14:31:21 | 顯示全部樓層
我唔会落,要撞,始终都系会凹的~
 樓主| pskyng 發表於 2008-5-23 13:53:46 | 顯示全部樓層
最後支pipe都係 加左鋼膠lu.  安心0的. , 多謝各師兄投票比意見.^_^
garywong5368 發表於 2008-5-26 01:00:08 | 顯示全部樓層
核突到嘔
 樓主| pskyng 發表於 2008-5-26 01:57:50 | 顯示全部樓層
但落場又真係保支批咀平平安安喎.. ..雖然的確係"核突到嘔"
ccw 發表於 2008-5-26 20:19:09 | 顯示全部樓層
唔洗諗喇,唔會噤Oh...oh....
davidliu 發表於 2008-5-26 23:14:47 | 顯示全部樓層
太核突啦!!
lam8661 發表於 2008-7-7 16:54:50 | 顯示全部樓層
太肉酸了,但是抄車抄到喉咀有問題,就要用鋼膠,會好D,新PIPE用鋼膠,如果食正都保護不到.如果真係要用,最好用沙紙打磨後落鋼膠.
 樓主| pskyng 發表於 2008-7-16 10:07:06 | 顯示全部樓層
上兩個星期... 我個車友支新批... 紅星加硬..       加硬那part 係ok .. 沒有損傷.  但就連加硬那part 成個咀撞甩...      批要靚仔真係冇咩用.. (觀賞除外)
ukyo 發表於 2008-7-16 12:25:56 | 顯示全部樓層
加左 穿返衫睇吾到....同埋有d貴批係有強化呢個位,但加左真係冇事,有時係街玩,打側cup左睇著d火花,之後個咀口只係磨花左,用大磨咀石扭兩下個咀口又正常返,支咀冇斷,支咀腳批身冇凹..果下好開心

我用了網膠,都打磨光滑..好靚..係玩玩下d油攪到黃晒..同埋凹左先攪會吾會太遲..

樓主| pskyng 發表於 2008-7-17 12:58:27 | 顯示全部樓層
"我用了網膠,都打磨光滑..好靚.." ... me too.
rk2 發表於 2008-7-17 13:01:29 | 顯示全部樓層
原帖由 ukyo 於 2008-7-16 12:25 發表
加左 穿返衫睇吾到....同埋有d貴批係有強化呢個位,但加左真係冇事,有時係街玩,打側cup左睇著d火花,之後個咀口只係磨花左,用大磨咀石扭兩下個咀口又正常返,支咀冇斷,支咀腳批身冇凹..果下好開心

我用了網膠,都打 ...

any photos ?
BT 發表於 2009-3-16 15:05:53 | 顯示全部樓層
唔會 low
MNP 發表於 2009-3-21 09:57:53 | 顯示全部樓層
NO la 好核突
Ronald 發表於 2009-3-27 10:38:51 | 顯示全部樓層
岩岩加左鋼膠係支kyosho批到