RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: smallfaifai
打印 上一主題 下一主題
收起左側

ASTUTE restoration (完成於7月9日)!

樓主| smallfaifai 發表於 2008-6-21 23:52:41 | 只看該作者
原來有一隻轉向杯撞歪左,好在終於收到o係ebay bid的parts車,可以開工啦……

呢架野連埋運費都係500蚊港幣度,OK啦……

不日開工!
agentjerry 發表於 2008-6-22 01:00:16 | 只看該作者

回復 41# 的帖子

Wa!!!
The total cost for restoration is
minimini 發表於 2008-6-22 08:54:40 | 只看該作者

值唔值......視乎你用咩角度睇啦.........

如果淨係諗住個 re-sell price.......投資咁多心機時間金錢梗唔值啦.......

如果真係好喜愛呢部車......會自己 keep 住......做 shelf queen 的話.....我就覺得值嘞.......
 樓主| smallfaifai 發表於 2008-6-24 20:12:54 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-6-22 08:54 發表

值唔值......視乎你用咩角度睇啦.........

如果淨係諗住個 re-sell price.......投資咁多心機時間金錢梗唔值啦.......

如果真係好喜愛呢部車......會自己 keep 住......做 shelf queen 的話.....我就覺 ...

我就會想整到架車可以玩!有需要時又可以有得整!~

當然唔係新車就唔會揸盡啦~
 樓主| smallfaifai 發表於 2008-7-2 01:32:28 | 只看該作者
連架Parts車都打散埋啦!重組行動開波!~
光丑猶仗凡 發表於 2008-7-2 02:14:13 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-7-2 01:32 發表

加油arrrrrrrrr
ftbingobingo 發表於 2008-7-2 03:58:45 | 只看該作者
See your vintage car in TKO
ll2002 發表於 2008-7-3 18:24:13 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-7-2 01:32 發表

基本上你可以砌到2部出來la.....1部可以粗玩
 樓主| smallfaifai 發表於 2008-7-4 01:24:57 | 只看該作者
原帖由 ll2002 於 2008-7-3 18:24 發表

基本上你可以砌到2部出來la.....1部可以粗玩

我都想,不過爭D……部parts車兩隻尾C座都爛左啊……
minimini 發表於 2008-7-4 01:30:55 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-7-4 01:24 發表

我都想,不過爭D……部parts車兩隻尾C座都爛左啊……

呢個 "膠料自我爆裂問題"......係常見現象.....
 樓主| smallfaifai 發表於 2008-7-4 01:55:33 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-7-4 01:30 發表

呢個 "膠料自我爆裂問題"......係常見現象.....

所以呢架車我一定唔會揸盡……先行白豬!
ll2002 發表於 2008-7-4 18:16:14 | 只看該作者
有冇想過換曬upright杯裡面及較位d 730 金屬bearing做Ball Bearing...?? 我記得Total 大約3xPcs
我都計劃緊換曬d 730 金屬bearing. 唔知邊道買平 ......我想買100粒左右....
 樓主| smallfaifai 發表於 2008-7-5 01:44:27 | 只看該作者
原帖由 ll2002 於 2008-7-4 18:16 發表
有冇想過換曬upright杯裡面及較位d 730 金屬bearing做Ball Bearing...?? 我記得Total 大約3xPcs
我都計劃緊換曬d 730 金屬bearing. 唔知邊道買平 ......我想買100粒左右....

我唔換啦,730我見KWS通常都10蚊粒……如果有方法令佢輕d就好。

星期六全日趕工,睇下起唔起到貨?
minimini 發表於 2008-7-5 01:49:43 | 只看該作者
原帖由 ll2002 於 2008-7-4 18:16 發表

咁你有幾多部 Astute ??......要用 100 粒 3x7 bearing 咁多 !?!?!?.......
ll2002 發表於 2008-7-5 23:01:16 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-7-5 01:49 發表

咁你有幾多部 Astute ??......要用 100 粒 3x7 bearing 咁多 !?!?!?.......

我有三部Astute 一部Super Astute 一部係NIB~~因為覺得Astute好正, 所以買左幾
部作收藏....遲D會帶其中一部去TKO走翻幾轉, 希望可以約到你地一齊去玩la....
 樓主| smallfaifai 發表於 2008-7-6 02:19:38 | 只看該作者
原帖由 ll2002 於 2008-7-5 23:01 發表

我有三部Astute 一部Super Astute 一部係NIB~~因為覺得Astute好正, 所以買左幾
部作收藏....遲D會帶其中一部去TKO走翻幾轉, 希望可以約到你地一齊去玩la....

呢排D天氣咁,我估我呢個resotoration工程好快搞掂……
 樓主| smallfaifai 發表於 2008-7-7 01:46:22 | 只看該作者
落雨,惟有開波先..........

今晚進度……

to be continued……
 樓主| smallfaifai 發表於 2008-7-8 02:04:34 | 只看該作者
又一晚……機械性o既o野搞掂晒啦!

結果天氣太熱+懶,所以用101電變+黑豬就算數……

聽晚黐呔、上埋車呔、搞埋個殼!
move7648 發表於 2008-7-8 12:56:42 | 只看該作者
師兄 : 請問有咩黐呔架? 我用AA膠, 好似唔係咁好
minimini 發表於 2008-7-8 12:57:10 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-7-8 02:04 發表
又一晚……機械性o既o野搞掂晒啦!

結果天氣太熱+懶,所以用101電變+黑豬就算數……

聽晚黐呔、上埋車呔、搞埋個殼!

小暉兄.......係咪用 PS 油噴隻車呤 ??.......會唔會甩油 ??........