RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1848|回復: 5
收起左側

拉到手都斷

benz1850 發表於 2006-4-15 19:22:16 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄

小第第一次玩油車,但係今日點都著唔到部Engine.  Engine 係跟車(星星) NDF01  果部FR15S. 全新,全完裝setting, 25%油, 火咀有電同發紅. 拉到手都斷都係著到二三次, 最長都係一分鐘度.完全玩唔到 想問下同天氣(涷)有冇關係.  同埋新engine係咪真係咁難著
WTO 發表於 2006-4-15 19:35:57 | 顯示全部樓層
鬆小小火咀约1/2圈 > 插火咀電着車 > 着車後繼續插住火咀電行SLOW RUN-IN 第1缸油.(通風地方)
之後4缸油落地拉一半油門run-in , 完成run-in後可full盡油及每1/4圈收大针調較極速出來.

樓主| benz1850 發表於 2006-4-15 23:05:07 | 顯示全部樓層
唔該WTO師兄, 聽日or後日會玄試
 樓主| benz1850 發表於 2006-4-16 16:12:38 | 顯示全部樓層
得左, 原來要用WTO d 技術加拆風格...  
marketer 發表於 2006-4-16 16:16:03 | 顯示全部樓層
小心有沙石入engine
 樓主| benz1850 發表於 2006-4-16 23:50:14 | 顯示全部樓層
都係放起地, 唔行冇事卦, 第一tank油啫, 之後會加番, 等佢易d著先, 唔著mu都唔洗廣