RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11178|回復: 24
收起左側

好懷念以前細個在麗閣村越野單車場玩RC車曰子

garywong5368 發表於 2008-3-18 13:38:47 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
你地有無在此玩過???

果時基乎日日有人玩車...黃峰草猛軍車...山貓...青蛙....

細個覺得好勁...果度係越野單車場有山有斜岥....冲上冲落

逢星期六曰仲多人玩

果陳我讀小學儲錢買左部黃蜂之後成日去浦呢個場

仲記得紅星林以前間鋪在深水埗(高登對面街)佢地果間野以前係裝汽車音響的...鋪內吊左幾部optima...好勁呀

揾日去麗閣村越野單車場行下先
Panda 發表於 2008-3-18 14:40:06 | 顯示全部樓層
已經係小學六年班嘅事見過有兩個飛仔走去搶人地架車 ..........
以前見 Super Dog Fighter 同 Optima 殺晒 , Super Shot 同 Big Wing 追到氣咳唔夠人抽企响則面睇得好過引 .
師傅林間舊鋪叫鴻聲汽車音响工程响九江街對面重有幾間大排檔架 !!
Evo露筍 發表於 2008-3-18 14:44:24 | 顯示全部樓層

回復 1# 的帖子

個場而家圍晒野變左個工地喇~唔記得會起d咩喇~~
我細過都有o係果度玩過車......不過只係nikko果d........keekee~~
G4guy 發表於 2008-3-18 15:20:35 | 顯示全部樓層
我有喺嗰度玩過959
 樓主| garywong5368 發表於 2008-3-18 15:34:08 | 顯示全部樓層
相信大家差唔多年紀
Panda 發表於 2008-3-18 16:03:05 | 顯示全部樓層
原帖由 garywong5368 於 2008-3-18 15:34 發表
相信大家差唔多年紀

應該係有番咁上下年紀

三十幾走唔甩架啦 .............
ll2002 發表於 2008-3-18 16:16:58 | 顯示全部樓層
好似幾好玩襟.... 可惜太遠我屋企.....
 樓主| garywong5368 發表於 2008-3-18 16:42:17 | 顯示全部樓層

回復 7# 的帖子

無錯

就係呢度

請問幾時影的?
ll2002 發表於 2008-3-18 17:19:04 | 顯示全部樓層

回復 8# 的帖子

張相係2004年十月影.....而家可能已經面目全非....
 樓主| garywong5368 發表於 2008-3-18 17:56:46 | 顯示全部樓層

回復 9# 的帖子

果陣我有部BMX去果度踩好爽
tiger1 發表於 2008-3-19 12:45:20 | 顯示全部樓層
It was great because it was our good memories of the good old days. It is always nice to be a kid with nothing much to worry about.
1312 發表於 2008-3-19 23:05:49 | 顯示全部樓層
before i always looking for 黃峰, but no money buy
benz1850 發表於 2008-3-21 00:50:08 | 顯示全部樓層
I play ThunderDragon there.  Change one-way tim.  With GOld 540VZ, crazy fast.  Should be around 87 or 88.....long time ago..
小b豬 發表於 2008-3-21 02:54:36 | 顯示全部樓層
我都係細個果陣去玩青蛙,有一段係有一條條好細既(駁)架車快過頭會飛起打關斗,又有個平頂既山,架車可以沖落山,而我部青蛙就係係呢道瓜o左
ryancmlam 發表於 2008-3-21 19:02:23 | 顯示全部樓層
Super Dog Fighter 同 Optima 殺晒 , Super Shot 同 Big Wing 追到氣咳唔夠人抽

yes, at that time, Tamiya was still making toys. The performance of Tamiya cars were
rk2 發表於 2008-3-22 15:23:46 | 顯示全部樓層
I remember once I have been there and have taken some pictures of those BMX. ..
Let me find out those pictures.
I am not as young as you guys
銘記 發表於 2008-3-25 00:12:54 | 顯示全部樓層
真是好懷念呢度啊!16年前,第一次去香港,第一次是香港見到人地玩遙控車,因為自己是廣州讀小學的時候都是參加模型興趣班的,所以當時見到D哥哥玩遙控車真是好興奮啊!望左成個鍾都唔捨得走,後來仲有個哥哥好好人甘借左俾我玩一陣,但是玩果架是咩車就唔記得左啦!個哥哥仲話俾我知邊度有得賣,但果時先是小學六年級,根本沒幾千蚊買呢D車,一直到出來做也後,第一份量就用左來買我的第一部PAJERO啦!
rk2 發表於 2018-10-1 11:29:22 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2008-3-22 15:23
I remember once I have been there and have taken some pictures of those BMX.   ..
Let me fin ...

估唔到,一搵就搵左十年先搵到呢的相。
chacha 發表於 2018-10-1 11:47:37 來自手機 | 顯示全部樓層
嘩…好型呀
tunagt 發表於 2018-10-1 15:22:03 | 顯示全部樓層
BMX