RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1527|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔知用頭單定直好

WallaceNg 發表於 2008-3-3 05:30:35 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我兩個都試過,頭單一落brake個尾就飄出去,反應快d,個彎可以細d
頭尾直的話就直路飄同大飄都好定,唔會話飄飄下甩尾,但係反應好慢,轉個細彎好難
唔知大家覺得放棄邊樣好? 又冇得兩存其美
minesr34gtr 發表於 2008-3-3 09:50:08 | 只看該作者
有冇用中單????
 樓主| WallaceNg 發表於 2008-3-3 12:41:59 | 只看該作者
冇中單,中單個效果唔知會點,tt01都冇lum住加中單
minesr34gtr 發表於 2008-3-3 17:14:43 | 只看該作者
哦~原來係tt01~~
全直點玩呀
梗係落頭單la!
落brake個尾就飄出去...反應呢d野,自己手指就la!
慢慢練習下la!
傑傑kit 發表於 2008-3-4 01:33:12 | 只看該作者
想問下咁多位師兄..tt01玩飄
改頭單...駛唔駛話一定要改埋尾直?
長崎良尾 發表於 2008-3-4 01:37:02 | 只看該作者
Buildinglung 發表於 2008-3-4 04:52:39 | 只看該作者
原帖由 minesr34gtr 於 2008-3-3 17:14 發表
哦~原來係tt01~~
全直點玩呀
梗係落頭單la!
落brake個尾就飄出去...反應呢d野,自己手指就la!
慢慢練習下la!

咁全直又唔係玩唔倒既 ....我個人認為頭尾直會易控少少, 因為穩定少少易d掌握 . ...... 人人揸法唔同..... 你咁講完佢真係唔試頭尾直呢 ....
我唔係話頭單唔好飄, S 彎同長距離飄移都會無咁穩定....
gegegum 發表於 2008-3-4 05:40:22 | 只看該作者
原帖由 Buildinglung 於 2008-3-4 04:52 AM 發表

咁全直又唔係玩唔倒既 ....我個人認為頭尾直會易控少少, 因為穩定少少易d掌握 . ...... 人人揸法唔同..... 你咁講完佢真係唔試頭尾直呢 ....
我唔係話頭單唔好飄, S 彎同長距離飄移都會無咁穩定. ...

長距離飄移就一定頭尾直中單好d, 不過s灣就應該頭單尾直反應快d!
minesr34gtr 發表於 2008-3-4 10:27:36 | 只看該作者
原帖由 Buildinglung 於 2008-3-4 04:52 發表

我唔係話頭單唔好飄, S 彎同長距離飄移都會無咁穩定. ...

HE~sor~我可能講得極端左,
頭尾中直係玩到,係易控d同穩定D,
不過如果想架車全面d,動作暢順d,頭單同中單是但一樣就唔少得,
 樓主| WallaceNg 發表於 2008-3-4 11:35:31 | 只看該作者
我試左兩個覺得頭單係好用d
tomatob 發表於 2008-3-4 11:50:50 | 只看該作者
頭單入細彎會反應快啲 , 相對係大彎就會敏感啲 , 要撐握得好唔係易 , 頭直係會易啲控制 , 加埋中單 , 個操控會balance 啲
~龍蘇糖~★ 發表於 2008-3-15 11:57:24 | 只看該作者
咁我覺得頭尾直中單正d....
我有個fd都咁整...嫁車好正..