RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1509|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

drift plus 既升級

lunacloud 發表於 2008-2-27 14:19:18 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟有部drift plus, 雖然未落地, 所以未有野爛.

但想知drift plus 如果要改野, 要改d乜野呢? 定根本唔應該改?

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=69370&extra=page%3D4

良哥個post 有隻叫carbon upgrade kit, 有無需要換呢

thanks all brothers first!
orochichu 發表於 2008-2-27 14:33:36 | 只看該作者
=_="如果你一開始係要換依SET KIT 咁不如你一開始買MASTER   如果你真係想改又要加SET KIT 我覺得你應該買多架MASTER  會底好多
 樓主| lunacloud 發表於 2008-2-27 14:34:55 | 只看該作者
我就係無咁多budget, 所以買plus.

just thinking 如果玩落有d $$ 時, 套kit 抵唔抵/ 有無需要換.

orochichu 發表於 2008-2-27 14:44:33 | 只看該作者
=_=一D都唔底 要換既都冇咩野好換 換下呔同車殼好過
長崎良尾 發表於 2008-2-27 15:00:37 | 只看該作者

$1250...最平見過年$980...抵唔抵見人見智...但都好靚..
 樓主| lunacloud 發表於 2008-2-27 15:31:12 | 只看該作者
原帖由 長崎良尾 於 2008-2-27 15:00 發表

$1250...最平見過年$980...抵唔抵見人見智...但都好靚..

如果唔計靚仔, 講用途呢?

比原裝PLUS 好?

定其實呢SET野係比PACKAGE 升級, 唔關PLUS 事呢?
fungkc223 發表於 2008-2-27 21:15:24 | 只看該作者
輕d lor~我個人feel mo咩用!!!
其實都係yokomo出來搵錢......一個計劃......令你中計......令你中毒...
 樓主| lunacloud 發表於 2008-2-28 02:02:45 | 只看該作者
多謝各師兄提點, 唔係買左就嘔血
tomatob 發表於 2008-2-28 15:14:03 | 只看該作者
玩23 t 同 19 t 摩打就真係唔大分別 , 如果你唔係為左令仔 , 可以唔改 , 本身個車架都已經幾好 , 玩drift 又唔使用到咁硬既車架既 , 你不如留啲錢改下啲電子野好過 , 其他車都用得番ma , 改得過
magic-vtec 發表於 2008-3-2 18:36:13 | 只看該作者
原帖由 tomatob 於 2008-2-28 03:14 PM 發表
玩23 t 同 19 t 摩打就真係唔大分別 , 如果你唔係為左令仔 , 可以唔改 , 本身個車架都已經幾好 , 玩drift 又唔使用到咁硬既車架既 , 你不如留啲錢改下啲電子野好過 , 其他車都用得番ma , 改得過

都唔係咁講呀....輕d就係輕d....剛性強d就係強d....
當你既技術到達某一個層次既時候...車可以係你再進一步既良好伙伴...
況且plus同master係兩個車款...如果你係想將部plus一路玩落去既話....
改得過吖