RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2964|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

LPR TC SPEC電變配LPR ERASER 10.5T

iso_genius 發表於 2008-2-26 14:05:27 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄好,
我未玩過DRIFT RC CAR, 現已入手DRIFT MASTER,
想問配LPR TC SPEC電變, LPR ERASER 10.5T BRUSHLESS MOTOR,
呢個配 O唔OK呀???? 新手0黎講, 會唔會好易玩燒個電變同MOTOR呀????
另CONTROL應選2.4G 嗎???? 有咩好用0既介紹呀!!!!
THX!!!!
JAN
gogo 發表於 2008-2-26 14:25:23 | 只看該作者
ko ex10加2.4....樣靚.好用
保時捷 發表於 2008-2-26 20:25:10 | 只看該作者
轉黑豬摩打會唔會好飄d?
長崎良尾 發表於 2008-2-26 20:34:43 | 只看該作者
玩下都可以但比較幔.......
 樓主| iso_genius 發表於 2008-2-27 03:11:59 | 只看該作者
如果慢都0岩我呢d新手,
因為我成十年無玩過 RC 車喇!!!!
咁第日要快D應該玩D咩T數MOTOR呀請問????
第日砌好架車, 都要0黎睇師兄點玩呀, THX!!!!
JAN
 樓主| iso_genius 發表於 2008-2-27 03:16:34 | 只看該作者
另外街價EX10, 控跟接收, 再加伺服, 要幾錢到呀????
你地之前介紹過0個隻 伺服"2413"(無記錯0既話) 又咩價位,
同埋邊間SHOP可信 同實惠D呀, THX!!!!
長崎良尾 發表於 2008-2-27 10:30:28 | 只看該作者
原帖由 iso_genius 於 2008-2-27 03:16 發表
另外街價EX10, 控跟接收, 再加伺服, 要幾錢到呀????
你地之前介紹過0個隻 伺服"2413"(無記錯0既話) 又咩價位,
同埋邊間SHOP可信 同實惠D呀, THX!!!!

ex10正槍$1380一套$1980....2.4$1350
ko 2413$700/futaba 9550$500...
cat鋪/極速.......(本人意見)
orochichu 發表於 2008-2-27 11:11:15 | 只看該作者
EEE~~ CL7喎 仲換埋BRAKE碟
penny. 發表於 2008-2-27 11:20:37 | 只看該作者
AP??幾多遮呢?
 樓主| iso_genius 發表於 2008-2-27 12:12:30 | 只看該作者
AP-5040 4遮,
師兄0岩左一半, 架車係CM2, 唔係CL7!!!!
CAT SHOP 即係邊間呀請問????
今日出去入埋SET 控先!!!!
gegegum 發表於 2008-2-27 18:32:56 | 只看該作者
原帖由 iso_genius 於 2008-2-26 02:05 PM 發表
各位師兄好,
我未玩過DRIFT RC CAR, 現已入手DRIFT MASTER,
想問配LPR TC SPEC電變, LPR ERASER 10.5T BRUSHLESS MOTOR,
呢個配 O唔OK呀???? 新手0黎講, 會唔會好易玩燒個電變同MOTOR呀????
另CONTROL應選2.4G ...

呢個配搭都唔錯架, 我都用梗!
 樓主| iso_genius 發表於 2008-2-28 00:45:40 | 只看該作者
咁就安心d, 仲怕入左錯d零件!!!!
thx!!!!
 樓主| iso_genius 發表於 2008-3-8 22:18:12 | 只看該作者
各位師兄, 已入手2413伺服,
不過EX-10 2.4G無貨, 咁想問SANWA M-11, O唔OK呀????
同埋用SANWA RECEIVER 配2413, 個SERVO雖唔雖要改線位0架????
THX!!!!
JAN
長崎良尾 發表於 2008-3-9 08:06:59 | 只看該作者
EX-10 2.4G起碼都4月底出.......
orochichu 發表於 2008-3-10 17:38:42 | 只看該作者
EX10 可以用SPELTRUM 2.4個SET傢 記得話比人知你係EX10控 因為有分2種 唔係一陣買錯用唔到呀
minesr34gtr 發表於 2008-3-10 17:48:02 | 只看該作者
等KO隻新2.4G 好D喎
長崎良尾 發表於 2008-3-10 19:42:41 | 只看該作者
SPELTRUM 2.4都好好用.......我地都好多人用.都無問題出現個......
 樓主| iso_genius 發表於 2008-3-11 04:33:46 | 只看該作者
噢!!!!
我今日仲出左支M11, 太心急喇我!!!!
早知要EX10, 配SPELTRUM 2.4喇!!!!
minesr34gtr 發表於 2008-3-11 09:35:35 | 只看該作者
原帖由 長崎良尾 於 2008-3-10 19:42 發表
SPELTRUM 2.4都好好用.......我地都好多人用.都無問題出現個......

我都知好好用,亦都知您地好多人用...
不過有新野,梗係用新野la~
不過趕住玩就無辨法喇~

sunnymok 發表於 2008-3-11 09:42:12 | 只看該作者
原帖由 iso_genius 於 2008-3-11 04:33 發表
噢!!!!
我今日仲出左支M11, 太心急喇我!!!!
早知要EX10, 配SPELTRUM 2.4喇!!!!

M11都可以配SPELTRUM 2.4架.都好好用.