RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1820|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Yokomo Drift Master 同 Drift Master Limited Editsion

kaidogg 發表於 2008-2-21 11:14:23 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Yokomo Drift Master 同 Drift Master Limited Editsion

我search 過好多舊post
知有 drift master
不過有時就有人講係 drift master
有時就講 drift master limited editsion

到底係唔係一樣?
DRIFT MASTER LIMITED EDITSION kws 而家2850 呀
但就冇見有就咁 DRIFT MASTER 賣
舊post見話係$21xx 所以有d迷茫

謝謝
minesr34gtr 發表於 2008-2-21 11:19:14 | 只看該作者
唔一樣 :)
penny. 發表於 2008-2-21 11:28:19 | 只看該作者
Limited Edition係master其中一個版本,當佢係特惠版吧!
佢比master多左,中單,arm碼,壓電版set,鈦羅絲,鈦/鋁(忘記左)推捍,Drift Bumper set........
如果以早前o係某舖見到Master做緊$2280加埋上述D野(大約千幾蚊) = 大約$4000
所以呢架絕對係一架特惠版!
如果有心買Master的話,買Master Limited Edition(街價$2850)係比較抵!
烈火之魂 發表於 2008-2-21 11:33:03 | 只看該作者
Limited係限量既意思~~~Edition版本~~~~~
Limited Edition即限量版咁解~~~
penny. 發表於 2008-2-21 11:40:28 | 只看該作者
係限量的話咪係囉!!
你睇下而家KWS幾多貨,好似Master出果時限量過佢喎!!
或者叫做舊酒新瓶賣大包限量版啦!!
Yokomo真利害,SD車系以前跑快車,D人玩到怕怕,而家竟然可以番生!!勁!!
 樓主| kaidogg 發表於 2008-2-21 12:55:37 | 只看該作者
原帖由 penny. 於 2008-2-21 11:28 發表
Limited Edition係master其中一個版本,當佢係特惠版吧!
佢比master多左,中單,arm碼,壓電版set,鈦羅絲,鈦/鋁(忘記左)推捍,Drift Bumper set........
如果以早前o係某舖見到Master做緊$2280加埋上述D野(大約 ...

我有心買但未必有力買
仲要買 電變,摩打,電,x機,servo,呔佢又一條都唔跟又要買,又要多支控。
唉,
有錢就好lu ,上面呢set野夠買 ps3+ XBOX360 呀
penny. 發表於 2008-2-21 13:01:35 | 只看該作者
興趣方向不同o者!
你同我講買PS3 + Xbox360
我都會話拿來買RC好過啦!
掉番轉諗,基本裝備用好小小,車架反而可以買平返小小o既!
至小有得玩下操下先嘛,可能你玩架平車,介低好多人呢!!
 樓主| kaidogg 發表於 2008-2-21 13:09:01 | 只看該作者
原帖由 penny. 於 2008-2-21 13:01 發表
興趣方向不同o者!
你同我講買PS3 + Xbox360
我都會話拿來買RC好過啦!
掉番轉諗,基本裝備用好小小,車架反而可以買平返小小o既!
至小有得玩下操下先嘛,可能你玩架平車,介低好多人呢!!

咁即係 用plus 都ok啦?
我而家有 tt01 囉

anyway 多謝你既回答呀
終於知道點解個個都話買 DRIFT master limited edison

呀係!多口問多句 plus 版 係唔係跟bear令?

orochichu 發表於 2008-2-22 03:18:42 | 只看該作者
yokomo drift car 有4種價錢
1,最平driftpackage 大約1280 全車膠料 有殼有呤 只係差電子野
2,drift plus 大約1450 全車半炭膠料 冇殼有呤 都係差電子野
3,drift master 大約 2380 全車炭加小藍料 冇殼冇呤 都係差電子野
4,drift master limited Edition 大約 2850 全車炭加大量藍料 冇殼冇呤 都係差電子野
所以聽你咁講 一係買 最平 一係買最貴 最平有平玩 最貴有貴玩 睇你自己咩心太啦  如果只係想玩到 又只係試下玩我都係同penny一樣見意你買package 就算    如果又怕買完package又要左改右改藍料的話就緊係買drift master limited Edition啦    最後都係個句    package   唔一定係最屎  ,drift master limited Edition都唔一定都好   要聽個人控制  有人玩package都可以勁過玩drift master limited Edition  所以都係要不停地修鍊

tomatob 發表於 2008-2-25 16:32:39 | 只看該作者
唔想點改車 , dm le , 冇咩特別野要改
想玩下改車 , drift package , 不過會用多好多錢

兩架都係好既 drift 車
orochichu 發表於 2008-2-27 07:46:18 | 只看該作者
YOKOMO出得依隻DRIFT 車就緊係好DRIFT先出傢啦 老細
tomatob 發表於 2008-2-27 12:12:09 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2008-2-27 07:46 發表
YOKOMO出得依隻DRIFT 車就緊係好DRIFT先出傢啦 老細

我咪話兩架都係好車 , 有咩問題呀老細